Türkiye'deki CJ 7 Sayısı..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chala Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,089
Ynt: Türkiye'deki CJ 7 Sayısı..

Benim sattığım CJ7 şu an marmariste hatta ilk aldığımda türkiyeye gümrük giriş belgelerine kadar bendeydi ama evde bir yerlere attım şimdi nerede olduğunu bulamıyorum marmariste jeepten anlayan bir çok kişi benim jeep i bilirler.

Etiketler

marmariscj7' Alıntı:
Sayın AOCENKER cevabınız için çok teşekkür ederim bendede orijinal 1978 model orijinal CJ7 vardı benden önceki sahibi renkli cam takacağım diye orijinal camları çıkarıp kapılara düz cam takmış ve kapının tüm ayarlarını bozmuş eski haline getirmek için iki kez tanıdığım arkadaşlardan iki çit kapı aldım ve sonunda rahat ettim ne isterler durup dururkensaçma sapan işler yapıp orijinalliği bozmanın ne anlamı var.Şunu itiraf edeyim sattığıma köpekler kadar pişmanım bir punduna getirip tekrar geriye alma niyetindeyim.

Kesinlikle katılıyorum

marmariscj7' Alıntı:
Sayın AOCENKER cevabınız için çok teşekkür ederim bendede orijinal 1978 model orijinal CJ7 vardı benden önceki sahibi renkli cam takacağım diye orijinal camları çıkarıp kapılara düz cam takmış ve kapının tüm ayarlarını bozmuş eski haline getirmek için iki kez tanıdığım arkadaşlardan iki çit kapı aldım ve sonunda rahat ettim ne isterler durup dururkensaçma sapan işler yapıp orijinalliği bozmanın ne anlamı var.Şunu itiraf edeyim sattığıma köpekler kadar pişmanım bir punduna getirip tekrar geriye alma niyetindeyim.

Benim 7'nin de kapı kolları orijinal değil. Elektrikli cam kızakları için eski sahibi kapı kolu yuvasını kare sac kaynatarak düzleştirmiş ve iki delik açarak Renault12 kapı kolu takmış. Elektrikli camların kullanım kolaylığı olmasa ben de orijinale döneceğim ama özellikle sağ camın kontrolunu yapabilme avantajı kararımı etkiliyor.

CJ'lerin kesilerek/eklenerek 7'ye dönüştürülmeleri neden bu kadar garip karşılanıyor veya dönüştürülmüş CJ7 sahipleri neden hemen savunmaya geçiyor anlamıyorum. Sonuçta kullanan kişi CJ5'in S kapısından veya 6/8'in boy fazlalığından kurtulup rahat kullanmak için bir tercih yapıyor. Aldatmacaya yönelik bir satış olayı olmadıktan sonra kimin CJ'si gerçek kiminki sahte konularıyla ortamı germeyelim. CJ her zaman CJ dir.
Birisi çıkıp da landrover şasesi üzerine CJ kupası koymaya kalkarsa o zaman tartışırız :smiley:

aynen katılıyorum araç zaten cj ha kısalttın ha uzattın bu senin tercihindir ama herkes için en makbulu orjinalidir ama orjinalide nadir olduğu için kısltma ve uzatmalar daha çok..!!

chala' Alıntı:
6 etti:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51342.0

bu ilandaki araçla zamanında ilgilenmiştim ordan biliyorum ki şasi numarasından bakılan sitede araç cj5 çıkmıştı, sanırım orjinal değil bu, ordan 7 sonucu çıksaydı hemen almıştım :D

bendeki aracın ilk sahibini bulduğumda aracın otomatik vites olduğunu ve arıza sebebinden manuel şanzıman taktırdığını ve aracın gümrükten girdiği zaman ruhsata yanlış yazıldığını ve aracın orjinal cj7 olduğunu öğrendim ama şasi numaralarında baktığımda araç cj 5 gözüküyor ama aracın ne şasisinde ekleme var nede kupada kime gösterdiğsem herkez orjinal diyor
bursada bi doktor abimiz de var 1980 model onunla karşılaştırma yaptık herşeyiyle aynı bilemiyorum artık nasıl bişey

Orjinal CJ 7 nin mutlaka otomatik olması mı gerekli yanii her modelin otomatiğide manuel vitesli olanına var internette incelerseniz görürsünüz.

şase numarasından baktıgından bakıldıgında cj5 ise cj 5dir :smiley:

Türkiye'de sanıyorum faal olan 15 civarı orjinal Cj7, en az 40-50 tanede orjinal olmayan Cj7 olduğunu biliyorum. Orjinal Cj7 lerin birtanesi de bendenizde bullunmakta. Aslına bakılıacak olursa sonradan olma Cj7 lerle orjinal olanların arasında ciddi farklılıklar bulunmaktadır. En basiti bir hardtop bile farkını ortaya koyuyor. Ama sonuçta hepsi de cj familyasından bu bambaşka bir tutkudur Bir iki resim ekliyorum 78 model cj7 aslında bu aralar elimden çıkarmayı da düşünmüyor değilim ilgililenen arkadaşlara bir fısıltı sadece ;)

Grnt0739.jpg

IMG_6331.jpg

P1180196.jpg

marmariscj7' Alıntı:
Sayın Mesut bey aracınız hakkında daha detaylı ilgi ve iç resimlerinizi görmek istiyoruz.Aracınıza ne istiyorsunuz.

Dediğim gibi satış kararını daha vermiş değilim bakalım yıl sonuna doğru olabilir. Bu yüzden bir fiyat' da biçmiş değilim aracıma, Lastiklerim pek iyi durumda değil siparişini vermiştim eli kulağında yurtdışından geliyor Yeni lastiklerle biraz daha keyfini çıkartmayı düşünüyorum hazır kış yaklaşıyorken. Bu ara uzun zamandır düşündüğüm headersi taktıracağım başkada bişey kalmıyor yapacak cj7 ye. Orjinal kalmasına dikkat ediyorum o yüzden fazla bir şey düşünmüyorum, iç resimlerinide bir ara yüklerim.

uzatma kısaltma noktasında takılıcak bir durum görmüyorum..sadece araçlarımızın geçmişinin bilinmesini istiyoruz..Fabrikasyon çıkışı ve şuan ki durumu..bu sorularda hiç bir kötü niyet yok..! cj7 nin nadir oluşuda bu tarz sorulara maruz kalması kadar olağan birşey yok..bende de cj6 dan uzatma cj8 vardı candı çiğerdi.. bunu konuşmak yalnış anlaşılmamalı.. 8)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR