Türkiye'de ki Yetkililer Neden Telsizden Korkuyor.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lee33 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,570
Ynt: Türkiye'de ki Yetkililer Neden Telsizden Korkuyor.

lütfen arkadaşlar devletimin koskoca yüzbaşısına(özellikle öyle yazdım)yüklenmeyin.onlar birinci sınıf insanlar siz bu ayrımı bilmezsiniz.ben bunu yıllarca yaşadım ama dişlerini bana geçiremedikleri için hep rütbelerini kullandılar.ben malulen emekli oldum ama şukadarını söylemek isterim artık halkımız uyanıyor doğruyu ve yanlışı görüyor.saygılarımla(emekli astsubayım ve emekli olurken sicil sıram devrelerim arasında sondan beşinciydi.ali bey siz anlarsınız sebeblerini.aldığım cezaların hiçbirisi görevle ilgili değil sadece üste saygısızlıktı sizin gibi kaprisliler yüzündendi.şimdi iyice anlıyorum ki onca emeğim ve çabam boşunaymış sıradan insanlar el üstünde tutuldu benim gibi cefakarlar ise cezayla ödüllendirildi)

Etiketler

neyse reha abi sen istersen yine konuya kilit vur:smiley:
kaanlada biz kapışmıştık.hatırlarsan.ama kaan gibi degerli bir arkadaşım oldu.

mustafa bey konuya kilit vurunca çözüm bulunmuşmu olunacak sizce.amaç burda paylaşımsa eğer insanlar dilediğini yazabilmeli tabi bunları yazarken de karşısındakileri kırmamalı ve kendi egolarını tatmin etmek uğruna bazı gerçekleri görmezden gelmemeli.herkes haddini bilmeli ve ona göre davranmalı burası kışla değil işine gelmiyorsa foruma girmez çeker gider ama istediğimiz bu değil.istediğimiz insanların dostça ve saygı dolu bir şekilde iletişim kurması.saygılarımla

devletimizin guvenlik birimleri teknolojiyi halkin 10 sene gerisinden izledigi icin , yetesizliklerini kapatamadiklarindan yasaklarla cozmeye calisiyorlar. ve yasakladiklari seylerin diger insanlar icin ihtiyac olmasi yada keyif olmasi umurlarinda degil.

kürşad bey sanırım bir yanlışınız var yada yanılgınız diyelim dostça.aselsandaki öldürülen genç mühendislerin hangi projede çalıştıkların ve amaçlarının ne olduğunu biliyormusunuz.hangi güçler tarafından ve neden öldürüldüler.ıspartada düşen uçaktaki bulunan bilim insanlarının projeleri nelerdi.sadece devletimizin imkanlarını küçümsemeyelim ve kullandırıltmadığını bilelim yeter.bilmem anlatabildimmi.size küçük bir örnek konuyla ilgili değil ama madenlerimizi işleyemiyorken bazı noktalarda işlenmiş ve hazır halde bekleyen tonlarca külçe altın olduğunu biliyormusunuz.gözleriyle bizzat gören arkadaşım var.yerimi patnos tugayının içindeki eski kalede.kale duvarları belli ve ordan altın alıp ordudan istifa eden birkaç kişi var şimdi çokçok zenginler

Dostlarım,
isterseniz konunun dışına çıkmayalım (aslına bakarsanız, merakım da kabarmadı değil ama.. )
Neyse, isterseniz konuyu uzatmayalım (ama kilit de vurmayalım) .. kimseyi üzmeyelim, kırmayalım.. herkese çok güzel bir haftasonu dileirm, reha

bu arada leventi unuttuk.
tanıştığıma memnun oldum.üzerime alınmadım.olur böyle şeyler.bende senin gibi 16 yaşında 27 mhz cihazlarla başladım bu sevdaya .askerde ve şimdi mesleğimde aktif kullanıyorum.sınava girdim elektronik bilgime ramen sonuç olumsuz oldu.şimdi kısmet olursa bu sene almayı düşünüyorum belgeyi.

reha bey haklısınız konunun dışına çıktığım için üzgünüm ama azönce kazdağlarındaki altın arama ile ilgili bir video izledim ve doğaya verilen tahribatı görünce gayri ihtiyarı yazdımişte ve yaşanan olayda gerçektir bunu da bilin lütfen.bir ton toprakta bir gram altın bulmak için verilen çabaya karşılık hazır olanı kullanmak daha iyi değilmi sizce.yeri de belli miktarıda.gidip kazdağlarına verilen zararı görürseniz isyanımın sebebini anlarsınız.tüm dostlardan özür dilerim konu dışına çıktığım için.saygı ve sevgi dolu anlar bizlerin olsun ;)

Ozay bey,
aman yanlis anlamayin. Ben kesinilikle s,z,n yazdiklariniza herhangi bir "suphe" ile yaklasmadim. Kaz daglari derseniz zaten içimizi yakıyor (aşağı yukarı her 2 senede bir kamp yaparım oralarda) , Bergama'da ayrıca... Vurgulamak istedigim sadece "başlık" ilintili yazmamız için idi. iyi aksamlar dilerim, reha

Tempus' Alıntı:
devletimizin guvenlik birimleri teknolojiyi halkin 10 sene gerisinden izledigi icin , yetesizliklerini kapatamadiklarindan yasaklarla cozmeye calisiyorlar. ve yasakladiklari seylerin diger insanlar icin ihtiyac olmasi yada keyif olmasi umurlarinda degil.

Kürşad Bey, tespit çok yerinde, aynen söylediğiniz gibi. Selamlar.

reha bey biz kimseyi yanlış anlamayız merak etmeyin lütfen.burası bir aile ben o şekilde görüyorum ve aile içinde ufak tefek sorunlar olur ama asla kimse kimseye kırılmaz ve kırmaz en azından benim anlayışım bu.tüm gezenbilir ailesi olarak hep mutlu çamurlu ve sevgi saygı dolu zamanlar geçirmek ümidiyle....

bahcivankurt' Alıntı:
reha bey biz kimseyi yanlış anlamayız merak etmeyin lütfen.burası bir aile ben o şekilde görüyorum ve aile içinde ufak tefek sorunlar olur ama asla kimse kimseye kırılmaz ve kırmaz en azından benim anlayışım bu.tüm gezenbilir ailesi olarak hep mutlu çamurlu ve sevgi saygı dolu zamanlar geçirmek ümidiyle....

Özay kardeşim, yakışan ifade şekli budur. Selam ve sevgiler. ;) ;) ;)

mustafa abim ne demek güzel bakan gözler güzel görür ve ben hep burayı bir aile olarak gördüm ve benim için çaycı da bir otel sahibi de bir bizde ayrım yoktur bizde ayrım vatana ve ekmeğe ihanet yapanlara vardır ki onlarıda asla affetmeyiz ve cezasını bile hemen kesmeyiz belki hatasını anlar da düzelir diye.saygılarımla

Merhabalar Levent bey öncelikle yazdıklarınıza katılıyorum ancak ben kendimde uzun zamandan beri telsiz işinla haşır neşir oluyoruz ancak, ortalığın durumuna baktığımızda vaziyetin içler acısı olduğunu görüyoruz. Biz bunları kendi sitelerimizde de dile getiriyoruz, ancak bazı yanlış davranışta bulunan insanlar yüzünden tüm telsiz kullanıcıları (bilinçli) bunun cezasını çekemezler böyle birşey yok. Bir kaç kendini bilmezin çıkıp elinde telsizle, nereden edindiği meçhul olan polis yeleğiyle insanlara göz dağı veya rahatsızlık vermeye teşebbüs eden kişi veya kişileri veya kendilerini bu tür olaylara özendirici davranışta bulunan kişilerin gerekleri ağır bir şekilde yapıldığında ben bir daha deneyeceklerini tahmin etmiyorum. Bu olaya en yakın örnek Maltepe sahil yolunda yaşanan olay. Bu yüzden kimse kimseye yargısız infaz yapamaz, ancak burada telsizi kullanan kişininde hal ve hareketleri, sarfettiği sözler vs... gibi davranışlar çok önemli. Aldığım duyumlara göre Türkiye'de polislik mesleği için verilen eğitimlerin arasında telsizcilik, telsiz kullanma ve telsiz ile ilgili kanun, yönetmelik gibi kavramlar polis memurlarımıza öğretiliyor mu? Lafın burası çok önemli eğer öğretilmiş olsa memurlarımız bu konu hakkında bilgi sahibi olsalar o zaman benim şahsi fikrim devriye gezen her asayiş ekibi yolda kendisine denk gelen sivil telsiz kullanıcısını çevirip elindeki cihazla ilgili gerekli araştırmayı yapmasından yanayım. Doğru olanda bu, çünkü işte o zaman böyle kendini polisim ayaklarında tanıtan kendini bilmezleri içlerinden ayıklayabilirler. Çünkü neden eğer bir kişi o anda kanuna aykırı bir davranışta bulunuyor veya yasal olmayan bir cihaz bulunduruyorsa, polis memuru arkadaşta bu konuyla ilgili tüm bilgiye sahipse o kişi polisi kandırmaya teşebbüs bile edemez. Kendisine yöneltilen sorular profesyonelce olacağından kişi açıklamasını yapamadın mı buyrun size yasa dışı iş.
Bu yüzden durumumuz bu halde iken kimse üstüne alınmasın ancak şu ana kadar olmadı, bundan sonrada olabilir ihtimalinle düşünürsek elinde telsiz olan bir kişiyi polis çevirdiğinde kişiye konuyla ilgili soru sorması için öncelikle konu hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Bu yüzden yok yere kimseye hiç bir şekilde haksız yere müdahele veya sorgu yapamazlar. Şahsen benim fikrim kişi bana sorduğunda eğer gerçekten bilgi sahibi ise soruları yerli yerinde sorabiliyorsa ancak o zaman hesap veririm onun dışında kimse konuyla ilgili bilgisi olmadan bana telsiz taşıyorum diyerek hesap soramaz vermem de zaten... Saygılarımla...

evet sizlerin fikirlerine katılıyorum.Bende bir polis olarak eger amatör telsizcilikle alakam olmasa bende inanın bilemem.arkadaşlarıma amatör telsizcilik sınavına girip belge alacağımı söylediğimde şaşırdılar.abi sen meslekte kullanmıyormusun ne ihtiyacın var.belgeyi sen soracan ne işin var.ama olay bu degil herşey resmiyet.ben yarın görev dışı beni elimde telsiz gören arkadaşın hakkımda ne söylüyeceğini tahmin ettinizmi.vay görev dışı iş......anladınız sanırım.daha 3 gün evvel başımıza geldi.onla uğraşıyoruz.arkadaşlarda haklı polis ayağı yapan .görev dışında amatör olmayan arkadaşlarda bile telsizi görünce art niyetle yaklaşıyoruz konuya.terör olayları,sahte polisler bizi biraz daha konulara hassas yapıyor.birde eğitime gelirse teklifim polis okullarında amatör telsizcilikle ilgi blgi verilmesi.birde tüm kurumların mesai dışında telsiz cihazlarının taşınmasının suç olduğunun halka bildirilmesi şarttır diyorum.cezalardan kimsenin haberi yok sanırım.bir konuyu hatırlatayım önüne geçilirmi eh.nedenimi hala binlerce yastık altı ruhsatsız silah gibi bir konu.zamanla bitecek gibi geliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.