Türkiye Ulusal Off-Road Şampiyonası 1.Yarışı Sakarya'da (27-28 Mart 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkan şen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 174
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,051
Ynt: Türkiye Ulusal Off-Road Şampiyonası 1.Yarışı Sakarya'da (27-28 Mart 2010)

Kesin Sonuç Tablosu

kesinneticeler.jpg

Etiketler

Kaza geçiren arkadaşlara geçmiş olsun acil şifalar dilerim.Ne yazıkki offroad yarışları hıza dayalı rallikros tarzı olunca tepeler,çukurlar,çamurlarla başetmek için hazırlanmış araçlar tehlike sınırlarında dolaşıyorlar.inş.bu talhsiz kaza son olur.Görselleri paylaşan arkadaşlara teşekkürler.

Forum üyelerimiz
Adnan OFLUOĞLU-Onur UZBAŞARAN
Mustafa DEMİRCİ-Kamil DEMİRCİ
Yarışta gösterdikleri başarılarından dolayı tebrik ediyorum.. :smiley:

Volkan Gönülalan ve Necmi İnan ı tebrik eder başarılarının devamını dilerim. 1. etapda tepeye geldiginde hız kesmeden devam etti. araç resmen uçtu seyircilerden alkış aldı.büyük cesaret bence.ama Hakkı Ağaoğlu da çok süper yarıştı ne yazıkki aracı arızalandı :(

fatih81_81' Alıntı:
Yavuz paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık.

Aslında benim co-pilot ve foto muhabiri Tuncay'ın eline sağlık.
İlk kez bir hamlede sadece araç kullanıp fotograf çekmedim..

YEVGENI' Alıntı:
Aslında benim co-pilot ve foto muhabiri Tuncay'ın eline sağlık.
İlk kez bir hamlede sadece araç kullanıp fotograf çekmedim..
yaşa bakıldıktan sonra kendi mesajıma abi ibaresi eklenmiştir :D :smiley:

fatih81_81' Alıntı:
yaşa bakıldıktan sonra kendi mesajıma abi ibaresi eklenmiştir :D :smiley:

Hiç önemli değil abi detayı.
Ama sen öyle iyi hissediyorsan abi olsun..

Hakan emeğine sağlık 2 günü süper anlatmışsın.
Sağlık ekibi olmadığını söyleyen arkadaşımı aydınlatayım donanımlı ve konusunda uzman doktorumuz vardı kaza mahaline giden arac normal bir aracın gidemeyeci bir etabı geçip olay yerine gitti SOSDER organizasyon konusu çok deneyimli bir kulüp olduğunu birçok yarış ve şampiyon çıkartarak zten göstermiştir.Keşke burda olsaydınızda yaşasaydınız saygılarla.

Mehmet_Can' Alıntı:
estağfurullah, ama bu konuda sana katılıyorum bende trophy tarzında daha çok zevk alacağımıza inanıyorum...

Ben de Kürşat ve Mehmet Can arkadaşlarıma katılıyorum..Camel Trophy , G4 Challenge benzeri yarışlar gerek takım dayanışması gerek etapların ağırlığı bakımından beni de çok cezbediyor..Süreli olmasından ziyade yarışı tamamlayabilmek daha heyecanlı...

Cenk

fatih81_81' Alıntı:
OFF ROAD YARIŞMASI'NDA PİLOTUN AYAĞI KIRILINCA PANİK YAŞANDI

Türkiye Off Road 2010 1. Ayak yarışmasında talihsiz bir kaza meydana geldi. Sakarya'nın Serdivan İlçesi Kırantepe'de yapılan yarışın orman etabında aracı takla atan pilot Ali Doğaner'in ayağı kırıldı. Go pilot Selçukhan Altınordu ise kazayı yara almadan atlattı.
Kaza sebebiyle orman etabında büyük bir panik yaşandı. Başka bir pilotun kazayı görüp yetkililere haber vermesiyle orman içine ambulans gönderildi. Yetkililer, kazayı gören pilotlardan kazanın olduğu yer konusunda bilgi almaya çalıştı. Zorlu etap sebebiyle ambulans olay yerine güçlükle ulaştı.

Yaralı pilot Doğaner, hemen en yakında bulunan Ada Tıp Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir pilot, kazaya rağmen ambulansın arkasından yarışmaya devam ettirilmesine sert tepki gösterdi. Kazadan haberi olmayan ve araçlarıyla büyük bir hızla seyreden pilotlar ise görevliler tarafından güçlüklü durduruldu. Orman etabı, daha sonra kaza sebebiyle telsiz yardımıyla tüm pilotlara duyurularak iptal edildi.

Talihsiz kazadan sonra yarışı tamamlamadan pilotlar başlangıç noktasına geri döndü. Kazayı gören bir pilot, "Bir arkadaşımızın arabası takla atmış. Araç bir ağaca yaslanarak durabilmiş. Bacağı kırılmış. Cankurtaran tarafından müdahale edildi." dedi. Bir pilot ise kazaya rağmen ambulansın arkasından gönderilmesi sebebiyle yetkililere tepki göstererek, "Ya ambulans girmeden beni niye uyarmıyorlar. Ambulansın arkasından beni göndermelerine ne gerek var. Var mı böyle bir saçmalık." şeklinde konuştu.

Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği yarışta, zaman zaman jandarma ve yetkililer ile seyirciler arasında gerginlik yaşandı. Jandarmanın güvenlik şeridi olmayan bölgede, vatandaşlara güvenlik şeridinin arkasına geçmesini istemesiyle ortam gerildi. Jandarmanın kendilerine bağırmasına tepki gösteren bir vatandaş, "Biz koyun değiliz ki bağırıp çağrıyor, geri çekilin demesi yeter." diye tepki gösterdi. Bu gerginlikten sonra jandarma bölgeye güvenlik şeridi çekti.

Ambulansın o bölgeye güçlükle ulaşması gayet nornal çünkü off road araçlarının yarıştığı ve zorlandığı bir parkur.Ayrıca ambulans kaza mahaline çok kısa sürede ulaştı.Ambulans söförü deneyimli ve tecrübeli biriydi aracı gayet başarılı bir şekilde kullanarak yardım almadan kaza mahaline gitti.Doktorumuz da aynı zamanda sitemizin üyesi olan Sayın Bircanefe hanım, tecrübesi ve off road deneyimi olan bir doktor olup gerekli müdahaleyi zamanında yapmıştır.
Rescue araçları yeterliydi ama parkurun iyice ağırlaşması ve aynı anda bir çok noktada araçların çamura saplanması işi zorlaştırdı.Bir ara 1.Gün 2.Etapda aynı anda 4 araç batmıştı hemde ne batma traktör zor çıkardı.Artısı fazla , eksisi önemsenmeyecek derecede olan bu başarılı organizasyon için Sosder'e bir kez daha teşekkür ederiz...Güvenlik tedbirleri bizlerin güvenliği için. Kurallara uymayanlar tabiki uyarılacak...Jandarmayla yaşanan olay ise Vatandaşın araçların girmesinin yasak olduğu bölüme motosikletle girme çabası ve jandarmaya karşı koymasıydı;o kadar önemsenecek bir olay da değil di.
Yarışlar kadar seyircinin ilgiside çok güzeldi.Bu yarışmanın organizasyonun başarıyla tamamlanmış olmasından emeği geçenlere tekrar teşekkür ederiz...

Tempus' Alıntı:
bahsettiginiz nedenlerden dolayi ben gidip izlemiyorum mesela :smiley: cunku benimde offroaddan anladigim bu degil. yunanistanda yapilan trophy yi izlemeye gidebilirim ama cunku orda gercek off road yapiyorlar, araclar vincleyip ilerliyor vs vs. tabi bu gercek tanimi benim icin. Belki baskalarinin off road anlayisi hiz ustunedir. Ben daha cok camel trophy etaplari gibi araclarin ekip calismasi ile yol alabildigi, seyler izlemek istiyorum, boyle olsa sanirim tv lerde de daha cok ilgi gorur.

birde bu tip organizasyonlarda saglik ve ilk mudehale ekibi icinde ciddi bir 4x4 arac olmali , varmiydi bilmiyorum ama yoksa buyuk eksikmis.
sakarya off-road kulubünun yarışta kullandığı ambulans 4x4 dü arkadaşlar bilgilerinize hendek belediyesine ait bir araçtır..
saygılarımla

tango' Alıntı:
Hakan emeğine sağlık 2 günü süper anlatmışsın.
Sağlık ekibi olmadığını söyleyen arkadaşımı aydınlatayım donanımlı ve konusunda uzman doktorumuz vardı kaza mahaline giden arac normal bir aracın gidemeyeci bir etabı geçip olay yerine gitti SOSDER organizasyon konusu çok deneyimli bir kulüp olduğunu birçok yarış ve şampiyon çıkartarak zten göstermiştir.Keşke burda olsaydınızda yaşasaydınız saygılarla.

tanju bir iki şeyde ben ekleyeyim kullanılan ambulans 4x4 araç olup özel olarak getirtilmişti ve sağlık ekibi olarak her etapta 1ve 2 birer adet doktor arkadaşımız ve ayrıca yarışı izlemeye gelip destek için hazır olduğunu belirten 1 doktor kardeşimizde vardı..
saygılarımla

yarışa ait bende bir kaç fotograf yükleyeyim artık...ama bu fotografları hendek belediyesininin ambulansında görevli arkadaşa itaf ediyorum..4x4 araçlarla gitmekte zorlanılan etaba ambulansı çok kısa sürede çıkarmayı başarmıştır...aracın 4x4 olması kadar arkadaşımızında başarısıdır..emeğine sağlık..

DSC_5791.jpg

DSC_5792.jpg

DSC_5794.jpg

DSC_5798.jpg

DSC_5799.jpg

kaza geçiren arkadaşa acil şifalar..
güzel fotoğraflar..

arada efeyede torpil yapabilirim ama:smiley:

DSC_5801.jpg

DSC_5804.jpg

DSC_5805.jpg

DSC_5806.jpg

DSC_5809.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR