serkan şen
* SAKARYA *
Ynt: Türkiye Ulusal Off-Road Şampiyonası 1.Yarışı Sakarya'da (27-28 Mart 2010)
Kesin Sonuç Tablosu
Kesin Sonuç Tablosu
Yavuz abi paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık.YEVGENI' Alıntı:Seyirci etabından 3-5 de ben ekleyeyim..
fatih81_81' Alıntı:Yavuz paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık.
yaşa bakıldıktan sonra kendi mesajıma abi ibaresi eklenmiştirYEVGENI' Alıntı:Aslında benim co-pilot ve foto muhabiri Tuncay'ın eline sağlık.
İlk kez bir hamlede sadece araç kullanıp fotograf çekmedim..
fatih81_81' Alıntı:yaşa bakıldıktan sonra kendi mesajıma abi ibaresi eklenmiştir![]()
![]()
Mehmet_Can' Alıntı:estağfurullah, ama bu konuda sana katılıyorum bende trophy tarzında daha çok zevk alacağımıza inanıyorum...
fatih81_81' Alıntı:OFF ROAD YARIŞMASI'NDA PİLOTUN AYAĞI KIRILINCA PANİK YAŞANDI
Türkiye Off Road 2010 1. Ayak yarışmasında talihsiz bir kaza meydana geldi. Sakarya'nın Serdivan İlçesi Kırantepe'de yapılan yarışın orman etabında aracı takla atan pilot Ali Doğaner'in ayağı kırıldı. Go pilot Selçukhan Altınordu ise kazayı yara almadan atlattı.
Kaza sebebiyle orman etabında büyük bir panik yaşandı. Başka bir pilotun kazayı görüp yetkililere haber vermesiyle orman içine ambulans gönderildi. Yetkililer, kazayı gören pilotlardan kazanın olduğu yer konusunda bilgi almaya çalıştı. Zorlu etap sebebiyle ambulans olay yerine güçlükle ulaştı.
Yaralı pilot Doğaner, hemen en yakında bulunan Ada Tıp Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir pilot, kazaya rağmen ambulansın arkasından yarışmaya devam ettirilmesine sert tepki gösterdi. Kazadan haberi olmayan ve araçlarıyla büyük bir hızla seyreden pilotlar ise görevliler tarafından güçlüklü durduruldu. Orman etabı, daha sonra kaza sebebiyle telsiz yardımıyla tüm pilotlara duyurularak iptal edildi.
Talihsiz kazadan sonra yarışı tamamlamadan pilotlar başlangıç noktasına geri döndü. Kazayı gören bir pilot, "Bir arkadaşımızın arabası takla atmış. Araç bir ağaca yaslanarak durabilmiş. Bacağı kırılmış. Cankurtaran tarafından müdahale edildi." dedi. Bir pilot ise kazaya rağmen ambulansın arkasından gönderilmesi sebebiyle yetkililere tepki göstererek, "Ya ambulans girmeden beni niye uyarmıyorlar. Ambulansın arkasından beni göndermelerine ne gerek var. Var mı böyle bir saçmalık." şeklinde konuştu.
Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği yarışta, zaman zaman jandarma ve yetkililer ile seyirciler arasında gerginlik yaşandı. Jandarmanın güvenlik şeridi olmayan bölgede, vatandaşlara güvenlik şeridinin arkasına geçmesini istemesiyle ortam gerildi. Jandarmanın kendilerine bağırmasına tepki gösteren bir vatandaş, "Biz koyun değiliz ki bağırıp çağrıyor, geri çekilin demesi yeter." diye tepki gösterdi. Bu gerginlikten sonra jandarma bölgeye güvenlik şeridi çekti.
sakarya off-road kulubünun yarışta kullandığı ambulans 4x4 dü arkadaşlar bilgilerinize hendek belediyesine ait bir araçtır..Tempus' Alıntı:bahsettiginiz nedenlerden dolayi ben gidip izlemiyorum meselacunku benimde offroaddan anladigim bu degil. yunanistanda yapilan trophy yi izlemeye gidebilirim ama cunku orda gercek off road yapiyorlar, araclar vincleyip ilerliyor vs vs. tabi bu gercek tanimi benim icin. Belki baskalarinin off road anlayisi hiz ustunedir. Ben daha cok camel trophy etaplari gibi araclarin ekip calismasi ile yol alabildigi, seyler izlemek istiyorum, boyle olsa sanirim tv lerde de daha cok ilgi gorur.
birde bu tip organizasyonlarda saglik ve ilk mudehale ekibi icinde ciddi bir 4x4 arac olmali , varmiydi bilmiyorum ama yoksa buyuk eksikmis.
tango' Alıntı:Hakan emeğine sağlık 2 günü süper anlatmışsın.
Sağlık ekibi olmadığını söyleyen arkadaşımı aydınlatayım donanımlı ve konusunda uzman doktorumuz vardı kaza mahaline giden arac normal bir aracın gidemeyeci bir etabı geçip olay yerine gitti SOSDER organizasyon konusu çok deneyimli bir kulüp olduğunu birçok yarış ve şampiyon çıkartarak zten göstermiştir.Keşke burda olsaydınızda yaşasaydınız saygılarla.