Ynt: Turkiye Getirilmeyen Araclar: Nissan Nv200 Ornegi
Cok dogru soyluyorsunuz. Ben kendimi bildim bileli aman reno olsun, fiat olsun (onceden tofas denirdi tabii) avrupa olsun, fransiz olsun diye bir takinti var. Sanirim japon araclarinin biraz bakim maliyetlerini fazlaligindan kaynakli. Ama su gunlerde boyle bir fark kaldigini dusunmuyorum.
Aslinda Nissan distribitoru ile konusulsa kisiye ozel bir tane ithal getirilebilir diye dusunuyorum. Hatta kendiniz bile getirebilirsiniz. Cunku gumruk yasalarinda sifir kilometre arac getirmeyi sinirlamiyor. Yani vergilerini odedikten sonra getirirsiniz fakat birincisi astari yuzunden pahali olur, ikincisi ilk 5 yil karavan yapmazsiniz, cunku %84 ekstra OTV alinir (eger panelvan getirirseniz). Yani bu yuzden bence getirmekte akil kari degil. Diger araclara yonelmek lazim. Ama gelin gorun ki Kia, Hyundai, Mitsubitshi, Mazda, Toyota artik hic birisi Turkiye'ye minibus getirmiyor. Bu markalar disindaki markalarinda kucuk boy minibusleri yok. Yani PSA grubu (Fiat, Pejo ve Citroen) araclar buyuk araclar. Ticaret icin uygunlar ama her turlu karavan sever icin uygun degiller. Geriye bir tek Volkswagen kaliyor onunda ucuk fiyatlari yuzunden campervan'a cevirmek pek mantikli degil.