Ynt: Türkiye Geneli Telsiz Frekansları ( Turkey Radio Communication Network )
ali aksoy' Alıntı:
SATILIK TELSİZLER ve EKİPMAN :
------------------------------
1- EL TELSİZLERİ
ICOM V 8 : VHF
ICOM V 82 : UHF
TYT 446 : VHF
TYT 446 : UHF
HYT TC 600 ( 2 ) : UHF
TYT UVF 1 : DUAL
KIRISUN PT 558 : UHF
WOUXUN KG 833 : UHF
----------------------
2- MOBİL TELSİZLER
YAESU FTM 10 R : DUAL
YAESU FTM 350 R ( GPRS ) : DUAL
VERTEX 2200 : UHF
ICOM 8000 : VHF
KENWOOD SAT 480 : HF
SAILOR RT 2048 : MARINE
----------------------
3- ANTENLER
MIDLAND SABİT ( 2 ) : DUAL
MIDLAND ARAÇ : DUAL
OZMAK SABİT ( 2 ) : UHF
MIDLAND SABİT : VHF
AMERİKAN MARİNE : TEKNE
DIAMOND BW 6 MOBİL : HF
MIDLAND ARAÇ : CB
MIDLAND SABİT : CB
----------------------
4- KABLOLAR
55 METRE 1/2 : AMPENOL
35 METRE RG 8 :
----------------------
TÜM MALZEMELER HAZIR PAKETLENMİŞ
VE KUTULARINDADIR
TÜMÜ ÇALIŞIR ve TEMİZ VAZİYETTE OLUP
DENENMİŞ VE SORUNU YOKTUR
GERİ ALINMA VEYA TAKAS İMKANI BULUNMAMAKTADIR.
--------------------------------------------------
İRTİBAT TELEFONU : 0 531 228 9988
--------------------------------------------------
Bugün siteyi gezerken gözüme bu ilan ilişti ve ürperdim. Söylenebilecek pek de fazla bir söz yok diyeceğim ama aslında çok şey var.
İnsanlar demekki bir yere kadar direnebiliyor aşağılanmaya, hakaret işitmeye, hor görülmeye.
Sonuç ortada. İnsanlık namına birşeyler yapmaya çalışan insanlar yıpratılıyor.
Bu forumda çok şey söylendi, çok şey yazıldı ama demekki insanlarımızın algı kapasitesi bir yere kadar.
Geçen çarşamba günü bir iş mülakatındaydım ve mesleğim gereği "Davranışa Dayalı Riskler nasıl engellenebilir?" şeklinde bir soruyla karşılaştım.
Sosyal hayatta bile biz insanların davranış ve tutumlarından muzdarip olduğumuz için işverenin bu tür bir soruyu sormakta ne kadar haklı olduğunu bir kere daha görmüş bulunmaktayım. Yazık!
Tamam anladım, belki birşeyler yapmak istemiyor insanlarımız. Ama yapmak isteyenleri de gücendirmenin esprisi nedir? Bunu bir türlü çözebilmiş değilim.
Bize zamanında çatıya anten taktırmamak için kırk dereden su getiren apartman sakinlerinin 17 Agustos ta nasıl etrafımızda pervane olduklarını halen bugün gibi hatırlıyorum.
Ama sanırım insanlarımız balık hafızalı olmanın bir adım ötesine geçemediğinden olsa gerek; o günleri çabuk unuttular.
Ama unutmayanlar var tabiiki. Onlar doğal afetlerin ve acil durumların görünmez kahramanları.
Aşağıdaki alıntının yazarı Sayın V.Ahmet PINAR' yapmış olduğu güzel çalışmadan dolayı buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
VAP' Alıntı:
Belki hatırlarsanız 1986 senesinin o meşhur kış şartlarında karadeniz kıyısında avda mahsur kalan avcıların çağrısını duyup jandarmaya bilgi veren istasyon bendim.
NOT: İlan sahibi arkadaşımın başlığını fazla meşgul ettik bu arada, kusurumuza bakmayın lütfen, anıları canlandırdınız... :-[
Evet. Anılar hep belleğimizde. Ne unutmaya, nede unutturmaya niyetimiz yok.
Sayın Ali AKSOY hocam. Bize bir şans daha verin. Gelin satmayın cihazları.
Biz sizin ne yaptığınızı gayet iyi biliyoruz. Bilmeyenlerin, bilmek istemeyenlerin ayıbının cezasını bize çektirmeyin.
Bu yola kendini adayan, başkoyan arkadaşlarımızı yalnız bırakmayın.
Her gün acaba ne zaman doğal afet olacak diye düşündüğümüz bir anda sizden önderlik bekleyen bizlere bu şekilde bir örnek teşkil etmeniz herşeyin bittiği an anlamına gelir.
Siz olmadan olmayacak. Biz sizden gördüklerimizi, bildiklerimizi yapmaya çalışıyoruz.
Yarın bizde bir ilanla tüm cihazları satılığa çıkarmamız durumunda bu durumdan kendilerine hisse çıkarmak isteyenler "
Bu davaya aslında bizimde inanmadığımız" fikrine kapılacak veya bunu o şekilde lanse edecekler.Otomatikman da haklı konuma geçecekler.
Birileri çıkacak ve "
Ali AKSOY X bir sebepten dolayı Acil Haberleşme diye bir fikir atarak insanların kafasını karıştırmaya çalıştı ama tutarlı davranışlarımız karşısında fazla tutunamadı ve bastırıldı" şeklinde ileri-geri konuşmaya başlayacak. Ben şahsen sizin hakkınızda bunu düşünmek istemiyorum.
Ama eğer öyleyse! Ve cihazları sırf bu sebepten satılığa çıkardıysanız; yolunuz açık olsun.
Bu davaya sonuna kadar hizmet edecek olan ben her zaman burada olacağım.Siz olsanız da, olmasanız da!
Yine de karar sizin.
Saygıyla