Turkiye de Landcruiser HDJ 105 varmidir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan URFI GORKEY Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,981

URFI GORKEY

Kamp I
Arkadaslar yurtdisi forumlarda HDJ 105 kod u ile bizim bildigimiz vx 100 lerin , VX 80 alt yapisina sahip modellerini goruyorum.Bu araclardan Turkiye de hic varmidir.?Yurt disinda 2011-2012 imalati devam ediyormu ? yoksa onlarda 200 serisinin (205 gibi ) farkli bir kodla yeni kasaya gectimi.? Bilgisi olan paylasirsa sevinirim.

Etiketler
Ynt: Turkiye de Landcruiser HDJ 105 varmidir ?

Birkaç konsolosluk ve BM aracı görüldü onun dışında şahsa ait varmı bilmiyorum. 200 serisine geçince 100 ler üretimide durdu diye biliyorum

Pardon HDJ'yi sonradan gördüm.
Konuşulan HZJ idi... ::smiley:

Cevap ve info lar icin tesekkur ederim,Tarik Bey link cok faydali oldu,Kursad Bey tesekkur ederim,bu araclarin orijinalini bulmak nerede ise imkansiz,simdi yapilacak is demekki 100HDJ nasil 105 olur. Sleeoffroad da yapilacaklari gormusdum.
( http://www.sleeoffroad.com/project_vehicles/100SAS-PAUL/100sas_paul.htm ).Bu yapilan degisikler olmayack seyler degil.Bu degisikler disinda 100 ile 105 arasinda baska ca fark varmidir acaba , .

Urfi yazdıklarından türkiyede bir ilki gerçekleştireceğin duygusuna kapıldım.... ;) Yürü beeeee kim tutar seni....

Gokhan Abi , hayal etmekle baslar hersey , 80 HDJ guzel ama 100HDJ nin motoru , ici , disi, herseyi....belkide ilk gozagrisi oldugundan ,ilk ask gibi unutulmuyor. Dusunsene 105 alt takim , 4" yada 6"ome , 100 HDJ motor. Tadindan doyulmaz. (Tabii yapimasi gereken ayna maruti ,heavy duty saft ,...vb. diger degisiklik detaylarinin listesini burada benim ogrenebildigim kadari ile yazmaya calisip ustadlara saygisizlik yapmak istemem .

80 bence büyük kasalar içinde gelmiş geçmiş en iyi araç, hele sizdeki HDJ serisi efsanenin en üst noktası. 100 veya 1005 sadece çok uzun expeditionlarda belki biraz daha avantajlı olabilir. 105 e o paraları vermektense aslında imkan olup getirtilebilsede 70 serisinin yenisinden getirtilebilse. V8 Turbo dizel sabit aks , tek kapı ötesi yok :smiley:

Kursad Bey ,offroad da tek kapi-kisa sase araclarin ustunlugu tartisilmaz hele birde dediginiz motor secenekleri ile , bu 100 serisi bende takinti yapti nedense, birazda ekabir adamim 100 serisinin o heybetli goruntusu , ic buyuklugu , hosuma gidiyor.

İşin bu kısmı tabi zevk meselesi, 37-38 lastikli bir 105 e kimse kötü diyemez zaten :smiley: Allah gönlünüze göre versin.

Tesekkur ederim Kursad Bey,bu isin sonu gelmiyor, 100vx idi hayalim, sonra 100HDJ,sonra 80 HDJ ,simdi 105,bakalim devami ne olur. Allah once herkese saglik, sonrada gonlundekileri nasib etsin.

URFI GORKEY' Alıntı:
Tesekkur ederim Kursad Bey,bu isin sonu gelmiyor, 100vx idi hayalim, sonra 100HDJ,sonra 80 HDJ ,simdi 105,bakalim devami ne olur. Allah once herkese saglik, sonrada gonlundekileri nasib etsin.

Amiiiin.... Dediğin gbi herkesin gönlüne göre versin..

selamlarımla

Gokhan cim cok icten amin demissin, sende kalbindekileri bir yaz istersende fikir sahibi olalim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR