Türkçe'yi Nasıl Yozlaştırdık ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,244

erthem

Moderatör
Yer
Ordu
Ağlanacak halimiz var ama biz yine de gülücez herzamanki yaptığımız gibi ???

BUYRUN İŞTE BİR TÜRKÇE GERÇEĞİ

YILLARA GÖRE TÜRKÇEMİZ

Yıl: 1965
'Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım.. Nasıl bir edâ
takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim. Buna mukâbil az bir
müddet sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde
rahatlatan bir tebessüm vardı.. Üstümü başımı toparladım, kendinden
emin bir sesle 'akşam-ı şerifleriniz hayrolsun' dedim..'

Yıl: 1975
'Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Ne yapacağıma karar
veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime
gelir gibi oldum,
yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen
verdim, kendinden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim..'

Yıl: 1985
'Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım.. Nitekim ne yapacağıma
hükûm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Amma ve lâkin kısa bir
süre sonra
kendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm
vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'hayırlı
akşamlar' dedim..'

Yıl: 1995
'Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Fenâ hâlde kal geldi yâni..
Ama bu iş bizi bozar dedim. Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır
dedim..
Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle 'selâm' dedim..'

Yıl: 2006
'Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni.. Oğlum bu iş bizi
kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni.. Ama concon
muyum ki ben,
baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin.. 'Hav
ar yu bebeğim? ''

Yıl: 2026
'Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden.. Off, ay dont nov
âbi yaa.. Ama o da bana öyle baktı, if so âşık len bu manita.. 'Hay
beybi..''

Etiketler

Ynt: Türkçe'yi Nasıl Yozlaştırdık ?

maalesef aglanacak haldeyiz...bilhassa yetişen nesiller;onlarıın konuştuklarını anlmakta zorluk çekiyorum ,onlar ise sadece gülüyorlar aglanaaacak halimize....

Suçlu biz bireyler miyiz ? Yoksa eğitim sisteminin başındaki hükümet yetkilileri mi? Herkes düşünsün Milli Eğitim Bakanlığı hep kimlerin tekelinde kaldı yıllarca???????

konu süpermiş ama çoğu kişinin ilgisini çekmemiş konu. özel insanlarmıyız ne.......

yavuz-çelikel' Alıntı:
konu süpermiş ama çoğu kişinin ilgisini çekmemiş konu. özel insanlarmıyız ne.......
Normal
Ingilizce yazsaydiniz bakan cok olurdu :smiley:
2026 yili olmamis O kadar uzaga gitmeye gerek yok 2009 yilinda durum bu zaten :smiley:

güzel bir yaklaşım Ufuk Bey e katılıyorum uzaklara gitmeye gerek yoktu
Sezen Aksu nun bir şarkısını hatırlattı bana
Eyvah şiirler azalmış günümüz perişan, yanıyor içimizdeki koskoca orman.

http://www.ryd.org.tr/popup_yazarlik.html (Konuyla ilgilenen arkadaşlar için...........) :smiley: 2006 yılı itibariyle RYD nin organizasyonunda yaptığımız bir çalışmaydı. Görsel olarak verilen mesajla istediğimiz etkiyi uyandırmışdık. Çok olumlu geri dönüşler aldık ve halen çalışmalar sürmekde...

Ortaokul lise yıllarımda imla klavuzunu yanımızdan eksik etmezdik.Şimdilerde görmüyorum bile

kesinlikle çok başarılı kampanya idi. devam eder umarım...

---

Atatürk Diyor ki!

*Öyle istiyorum ki, Türk Dili bilim yöntemleriyle kurallarını ortaya koysun ve her dalda yazı yazanlar, bütün terimleriyle çoğunluğun anlayabileceği güzel, ahenkli dilimizi kullansınlar.

---

*Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır

---

* Türk milletinin dili Türkçedir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve en kolay olabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yükseltmek için çalışır. Bir de Türk dili, Türk milleti için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk milleti geçirdiği nihayetsiz felâketler içinde ahlâkının, an’anelerinin, hatıralarıın, menfaatlerinin, kısacası bugün kendi milliyetini yapan her şeyin dili sayesinde muhafaza olunduğunu görüyor. Türk dili Türk milletinin kalbidir, zihnidir.

---

* Türk demek dil demektir. Milliyetin çok bariz vasıflarından birisi dildir. Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk harsına, camiasına mensubiyetini iddia ederse buna inanmak doğru olmaz.

---

* Türk demek dil demektir. Milliyetin çok bariz vasıflarından birisi dildir. Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk harsına, camiasına mensubiyetini iddia ederse buna inanmak doğru olmaz.

---

* Biz Balkanları niçin kaybettik biliyor musunuz? Bunun tek bir sebebi vardır. Bu da Slav Araştırma Cemiyetleri’nin kurduğu Dil Kurumlarıdır, bizim içimizde yaşayan insanların millî tarihlerini yazıp millî şuurlarını uyandırdığı zaman biz Balkanlarda Trakya hudutlarına çekildik.

-----

43880758zk7aw8.jpg

88042325mf0jt8.jpg

46670893qk0pv4.jpg

turkceninbireksigiyokbyzm2.jpg

97173791bt4.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri