Devlete yeteri kadar satılmış buralarda bile görüyorum ancak devlet işini görür
Evet devlete satmislardir...
Ama rakam ederinden yuksek bence...
Mevzuata gore de;
talep edilen sey yuzde bilmem kac yerliyse, f/p acisindan daha avantajli olan ithal urune karsi daha avantajli oluyor tercih/ihale asamasinda...
Derdim kimseyi itham etmek degil, sesli dusunuyorum sadece...
Eger bu araca yapilan yatirim ilk basta bu hesaplanarak yapildiysa,
Biz yapalim, kar marjimizi yuksek tutalim, mevzuata gore zten devlet kurumlari almak zorunda kalacak,
Arti (belki) makam araci flasorlu olan bi suru kodoman taniyoruz denerek hesaba kitaba girisilip, hatta bazi sozler alinarak baslandiysa kendikendime kızar ve kendikendime uzulurum...
Cunki ciddi arge ve uretim yatirimi yapilan boyle bi makinanin ozele satilabilmesi icin yatirim oraninda cok fazla yer tutmayacak tanitim ve raklam yapilmadi... Ucundan accik tanitim oldu
yani bu yuzden özel sektor ve özel kullanim hedef markette cok cok cok kucuk bir yer aliyor gibi... Ozele Satilirsa satilir, satilmazsa satilmaz, bize nasil olsa bisey olmaz gibi bir koku geliyor burnuma...
Birde boyle arge ve uretim yatirimi yapilan aracin sadece sanzmani yukari almak gibi kolay olmayan (sasesi gordugum kadariyla hazir olculu bir sase, 35.9 veya 50nc olabilir) ama çözülebilecek ama cok cok onemli bir konuya onem verilmemesine üzüldüm şaşirdim ve olumsuz eleştriyorum... Bilgisizlikten değil, yapılamayacağından değil. Nasıl olsa hedef marketimiz bunu önemsemeyecek gibi bir koku daha duyuyorum...
Birde,
Zamaninda telekomda kullanilmis bir cok defransiyel kilitli 4x4 cift kabin pikabin, bilincsiz suruculer tarafindan devamli kilitli olarak kullanildigini ve bu yuzden viscause sistemin gerktigi gibi is yapamaz hale geldigini ve bu arizanin farkedilmedigini biliyorum...
Bu arac icerden dugmeyle 4x4 kilit v.s. Oluyor...
Gene bilincsiz kullanilir ve nasil olsa servis tek oldugu icin, uyanik uretici servisin burasini bozmussunuz diyerek fahis rakama tamirat yapildigini ogrenirsem uzulurum bide kizarim kendikendime...
Vergilerimiz yol su elektrik saglik egitim gibi dönmemis olur yani bize, döner ama bize dönmez... Bilmam anlatabildim mi?
Piramidin en üstündekiler tamamiyle yerli araç istiyor...
Buyrun, montaj değil, dzayn bile ordan burdan değil... Birkac yerde yerli uretilirdi istenirse.... 100% yerli olurdu...
Boyle bi arac uretilde niye ortalik alkislarla bayraklarla hop oturup hop kalkmadi, dusundum....
Neyse, düşünüyorum öyle işte, beyin bu durmuyorki...
GT-P7500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi