Turkar'a İlgi ve Öneri...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hiç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,902
Ynt: Turkar'a İlgi ve Öneri...

yerli üreticiyi desteklemek benim içinde önemli, ama aynı heyecanı, desteği veya alkışı almasanızda yerli ısıtıcımız içinde görmek isterdim

Etiketler

Levent hocam bu konuları konuştuk sanırım ama diyelim ki 2 çocuğum var biri 1 diğeride 3 yaşında olsun ve ben hiç kimsenin kullanmadığı bir ısıtıcıyı alıp Bolu da karlı yolları aşıp bir yaylaya gideyim,geceleyinde kar yağsın yollarda o gece için kapansın.Tek çağren var hiç bilmediğin bu ürüne güvenmek, araç ta benim aracım gibi küçük bir kampır olsun,yani yeteri kadar malzeme sığdıramayacağın bir araç.Olayı daha da vahim boyutada getirebilirim.Sen güvenip çıkarmısın o yaylaya,dağa.

mayıstosböce' Alıntı:
Levent hocam bu konuları konuştuk sanırım ama diyelim ki 2 çocuğum var biri 1 diğeride 3 yaşında olsun ve ben hiç kimsenin kullanmadığı bir ısıtıcıyı alıp Bolu da karlı yolları aşıp bir yaylaya gideyim,geceleyinde kar yağsın yollarda o gece için kapansın.Tek çağren var hiç bilmediğin bu ürüne güvenmek, araç ta benim aracım gibi küçük bir kampır olsun,yani yeteri kadar malzeme sığdıramayacağın bir araç.Olayı daha da vahim boyutada getirebilirim.Sen güvenip çıkarmısın o yaylaya,dağa.

polemik yaratmak için yazmıyorum sadece dikkat çekmek istiyorum, yerli üreticiye destek verilecekse her alanda destek vermek lazım, manevi olarakda destek verebilirsiniz,
tek bir bakış açısından değerlendirmeyin, neticede aldığınız marka ısıtıcılar arıza yapmıyormu, iki çocukla dediğin şekilde marka ısıtıcınla yolda kalırsan ne yaparsın,'' Allah kahretsin bu gavurların yaptığıda bu kadar olur''mu diyeceksin :smiley:
yerli tente üreticisi çıksa,kaliteli yerli karavan camı olsa, kapak için kilitli kulp vs.vs. üretilse sevinmezmisin,
hep niye dışarı bağımlı olalım bizim sanayimiz yokmu,
yeri geldiği için soruyorum 1000tl bir malzemede risk alamadığımız noktada, aynı şartlarda yerli üretim 70-80bin tl araca güvenip nasıl yola çıkarız,

ben bu arkadaşları gönülden kutluyorum, elimden gelen manevi destek vermek sonrasındada alkışlıyorum

Levent hocam,

Yerli malı - yabancı malı konusunu ben pek önemsemem, kalitesine fiyatına bakıp uygun olanı alırım...
Lakin bu kamyonetin ismini FERCEDES koysalardı, dönüp yüzüne bile bakmazdım... :D

elimizden ne gelirse olumluluk anlamında destek olmalıyız.karınca misali.konuya yaklaştıkca daha fayda sağlayabiliriz.

Debasto konusunu bununla karşılaştırmak doğru değil. Debasto orjinal webasto'nun yarı fiyatına satılsaydı bir çoğumuz tercih ederdik. Debasto'da durum "kalitesini ispatlamış bir ürün" ün yanında "bilinmedik bir şeyin" orjinal ürünün 100 - 200 TL. altına satılması durumudur. Bu kabul edilebilir bir "marjinal fayda - risk" fonksiyonu değildir.

Örneğe uyarlarsak 500.000 TL.'na satılan bir Unicat aracın yanında Turkar 420.000 TL.'na satılırsa hiç kimse almaz ve destek olmaz. Kaldı ki Debasto'nun klonlanmış Uzakdoğu menşeli bir alet olmadığına hala inanasım gelmiyor. Ama bunun yanında kalitesini ispatlar, yaygın servis ve yedek parça ağını kurarsa neden tercih etmeyelim?

"Paramız yok, alamayız, elden ne gelir?" konusunda yönetim bölümünde paylaştığım bir yazımı burada da yineleyeyim:

orsaalabanda' Alıntı:
İmaj Karavan'a ÖTV'sini ödeyip sıfır Ducato'ya karavan yaptıran buna da yaptırır arkadaş. Unicat tarzı araçları paranız olsa bile alabiliyor, yaptırabiliyor musunuz Türkiye'de?

Ha, ben alamam... Hiç önemli değil. Yapanla da alanla da gezenle de gurur duyarım. Ben bu gün "bana uzak, nasıl olsa alamam" diyerek üzerine düşmezsem ileride param olsa bile alamam. Ya da çocuklarım, torunlarım alamaz.

Tam liboş edebiyatı oldu ama bende durum budur... Keşke Rolls-royce gibi Ferrari, Lamboorgini bir şeyler de üretilse Türkiye'de. Gurur duymaz mısınız? Lamborgini dediğin nedir? Traktör fabrikasıydı zamanında.

söz dolaşıp debastoya geliyor ama benim amacım debasto değil, .......yerli üreticiye destek..... bunun altını çizeyim,
bize faydalı ne üretirlerse üretsinler,
adı ne olursa olsun :smiley:,
yeterki yapsınlar bizde alarak veya manevi olarak destek verelim :smiley:,

başka bir örnek karsan, 1976 yılında çağdaş isimli bir otomobil geliştirdiklerini ama o dönem koç holding otomotiv gurubunun başkanı, aynı zamanda babaları olan Bernard Nahum'dan Türk halkına uygun değil diyerek onay alamamışlar ve üretime geçememişler, bu modeli citroen bx olarak 12 yıl üretip satmış

Yerli malı alalım diyenler Ford Transit harici araç almasınlar o zaman :smiley:
Yeni araç dizayn etmek zor değil ki, gidiyorsunuz mühendislik firmalarına, derdinizi anlatıyorsunuz, size prototip bile hazırlıyorlar. Zorluk satış adetlerini yakalamak. Turkar'ın tek çaresi var, önce devlete satarak para ve tecrübe kazanmak. Devlet kurumları da başına iş açmamak için ihalalerinde kırk takla atacaklar Turkar yerine denenmiş olanı almak için. Istanbul Belediyesi tüm Dünya'ya otobüs satan bir ülke olmamıza rağmen gitti metrobüs icat etti. Devlet yardımcı olmazsa Turkar ne yapar bilemem.
Karavan için ortak sorular , istekler belirleyip iletebiliriz, ya da karavan imalatcıların temasına önayak olabiliriz. Sonuçta kimse şase üzerine karavan artık yapamayacağı için karavan üretici firmanın arada olması şart.

Ford Transit aracın motoru, şanzumanı, difaransiyeli Türkiye'de üretiliyor. Genelde bu üçlü ithal edilir. Yanlış bilmiyorsam Ford Transit'in 100% 100 ü yerli. Ya da yakını.

bartek' Alıntı:
Ford Transit aracın motoru, şanzumanı, difaransiyeli Türkiye'de üretiliyor. Genelde bu üçlü ithal edilir. Yanlış bilmiyorsam Ford Transit'in 100% 100 ü yerli. Ya da yakını.

fordun Türkiyedeki fabrikası

Ford transit haberleri gibi oldu ama 4 *4 lerini gördüm geçenlerde. Fordun ortak yapısı şöyle;
[attachment=1]
Neyse Turkar konuşalım artık :smiley:

ortaklik-sema.jpg

Arkadaşlar, ne vatanı kurtarmaya soyunuyoruz, ne de paramızı sokağa atarız. Ancak mümkünse el vermekte, fikir vermekte, yönlendirmekte, en azından geleceğe yönelik düşünmelerini sağlamakta bir mahsur yok herhalde.

Bir yerli üretim var. Bizim de hayallerimizde 4x4 karavan var.
Öncelikle ne olur, ne gider, nasıl olur gibi bir bilgilenme çabası ortaya konur, sonra da alınan bilgilere göre bir değerlendirme yapılır. Üretici firmaya da " arkadaş seni tebrik ederiz ama, bak böyle bir arzu var, senin de plan programına uyuyorsa dikkate almayı bir düşün..." denir.

Hepsi bu.

Ayrıca farklı olarak şu da düşünülebilir.
Aracın bitmiş hali belki 70-80 bin lira ama acaba kabinsiz olarak sipariş verilse ve bir karavan imalatçısına " hadi bunu kalite ve estetikle donat, giydir... " dense, vergi ve son maliyet ne olur ?

Öyle bir aracı ithal etseniz maliyeti ne olur ?

Hayat bizim bütçelerimizle mi sınırlı ? Gelecekte bir gün, bizim değil de başkalarının faydalanmasına katkımız olsa fena mı olur ?

Hem de bir an önce...

hiç' Alıntı:
Arkadaşlar, ne vatanı kurtarmaya soyunuyoruz, ne de paramızı sokağa atarız. Ancak mümkünse el vermekte, fikir vermekte, yönlendirmekte, en azından geleceğe yönelik düşünmelerini sağlamakta bir mahsur yok herhalde.

Bir yerli üretim var. Bizim de hayallerimizde 4x4 karavan var.
Öncelikle ne olur, ne gider, nasıl olur gibi bir bilgilenme çabası ortaya konur, sonra da alınan bilgilere göre bir değerlendirme yapılır. Üretici firmaya da " arkadaş seni tebrik ederiz ama, bak böyle bir arzu var, senin de plan programına uyuyorsa dikkate almayı bir düşün..." denir.

Hepsi bu.

Ayrıca farklı olarak şu da düşünülebilir.
Aracın bitmiş hali belki 70-80 bin lira ama acaba kabinsiz olarak sipariş verilse ve bir karavan imalatçısına " hadi bunu kalite ve estetikle donat, giydir... " dense, vergi ve son maliyet ne olur ?

Öyle bir aracı ithal etseniz maliyeti ne olur ?

Hayat bizim bütçelerimizle mi sınırlı ? Gelecekte bir gün, bizim değil de başkalarının faydalanmasına katkımız olsa fena mı olur ?

Hem de bir an önce...

Haldun bey bu firmanın uzun yıllardır gümrükleme işini yapıyorum firma daha önce çekme karavan konusunda deneyimli üretim de yaptı ama esas ana mesleği değildi şimdi üretmiyor
konunun burada açıldığına memnun oldum.
selamlar

burayaiyi niyetli bir suru sey yazmissiniz
iyi niyetlide cabalar sarfetmsiiz
fimada bu yaziyanlari ukumustur...
Snuc varmi?yok
neden?
Cunki bu 50nc den bozma aracin uretenlerin amaci farklidir. Bu dsunceye cok anlamsiz fiyatlari yuzuden variyorum...
Amac halka millete yerli bir arac ile faydali lmak degldir. Devlete arac satmaktir. Becerebidilermibimiyorum?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR