Ynt: Türkar 4x4 Karavan %100 Yerli Üretim Bence Deneyin...
Mustafa bey merhaba,
Aracı yakından görüp görmediğinizi sormamım özel sebepleri var. Görüp de bu yorumları yapmış olsaydınız diyecek birşeyim yoktu ama görmeden bu yorumları yapıyorsanız yakından gördükten sonra tekrar yorumlarınızı almak isterim.
Öncelikle 4x4 Turkar'ı 4x4 Sprinter'la karşılaştırma sebebim 4x4 karavan içindir. Turkar'la Sprinter'ın aynı segmentte olmadığını tabiki biliyoruz. Ama siz de bilirsiniz ki 4x4 özelliği dışındaki önüne küreyici takılması veya tarlayı biçebilmesi karavancıların işine yarayacak özellikler değil.
Yerli üretim olduğu için mümkün olduğunca (fiyatı dışında) aleyhinde birşey yazmamaya çalışıyorum ama sizin "olumlu ön yargılı" yazdıklarınızla da insanların yanlış bilgi edinmesini doğru bulmuyorum.
Hani "pahalı mı?" diye şahsi fikrimi soruyorsanız 85bin euroluk Turkar, 150bin euroluk Unimog'a göre gerçekten pahalı. Yakından incelerseniz bana hak vereceksiniz. Turkar'ı Unimog'la karşılaştırırsak baştan kaybederiz. Unimog yerine İveco'nun 4x4 Daily modeliyle karşılaştırmak daha adil olacaktır. Ama bu seferde 45bin euroluk 4x4 İveco'ya 40bin euro daha masraf yapıp lüks bir karavana dönüştürürseniz Turkar'ın çok pahalı olduğu yine ortaya çıkacaktır...
Ne demek istediğimi anlamanız için Unimog ve Daily'i inceledikten sonra bir de Turkar'ı incelemeniz gerekir. Bu üç aracı da yakından görmeden yapacağımız sadece kör dövüşü olacaktır.
Hepimiz isteriz Daily yada Unimog'a yerli malı bir alternatif çıksın da şartsız koşulsuz hepimizin tek tercihi olsun... Turkar ilk ve güzel bir girişim ama çok daha kullanışlı ve estetik yapılabilirdi.
Aracın kalitesiyle alakası yok ama firmanın ciddiyetiyle alakalı Levent beyin bahsettiği iletişimsizlik sorununun bir benzerini de ben yaşadım. Geçen sonbaharda yaklaşık 2 ay boyunca Turkar'la 5-6 kez telefon görüşmesi yaparak ilk yerli 4x4 aracını Yolaçık programımızda test edelim, hem off-roadcular hem de karavancılar için bir bölümü Turkar'a ayıralım dedim. Hani milli sermaye ya! Destek olmak için, aracın (karşılıksız) tanıtımını yapmak için onların bana dil dökmesi gerekirken ben firmaya dil döker pozisyona düştüm
Son görüşmemizde bana test araçlarının Comvex fuarı için İstanbula geleceğini, fuardan sonra testi gerçekleştirebileceğimizi, beni arayacaklarını söylediler. Bu arada fuara da gittim. Hem de ne yazık ki Turkar'ın değil, Mercedes'in nazik davetiyle. Her neyse, fuarda Turkar'ı yakından görünce umduğum gibi bir araçla karşılaşamadım malesef. Neyse ki iletişimsizliklerinin gözünü seveyim, fuardan sonra arayan soran da olmadı zaten
Bugün istediğim otomobil firmasından istediğim aracı test etmek için günlerce alabiliyorken, Mercedes firması beni fuara davet edip 4x4 araçları hakkında saatlerce bilgi alışverişinde bulunuyorken, herkes hakettiği yeri kendisi seçiyor demekten başka birşey gelmiyor elimden...