Türkar 4x4 Karavan %100 Yerli Üretim Bence Deneyin...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mustafa E Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,032
Ynt: Türkar 4x4 Karavan %100 Yerli Üretim Bence Deneyin...

Bu araçta karavan camı yerine aluminyum doğrama ve temperli camlar kullanıldığı için pahalı muadili olarak earth cruiserlar ile mukayese edebilirsiniz ancak siz karavan ve karavancılık ile ilgilenmediğinizden ,aracın arazi yetenekleride bu forumdaki pek çok kişinin ilgi alanına girmediğinden mukayese yapmak çok anlamlı değil. Bana kalırsa bundan sonraki tartışmalar tavuk ve yumurta arasındaki ilişki tartışmalarının ötesine geçmez...
Kalın sağlıcakla

Etiketler

carpediem69' Alıntı:
Bu araçta karavan camı yerine aluminyum doğrama ve temperli camlar kullanıldığı için pahalı muadili olarak earth cruiserlar ile mukayese edebilirsiniz ancak siz karavan ve karavancılık ile ilgilenmediğinizden ,aracın arazi yetenekleride bu forumdaki pek çok kişinin ilgi alanına girmediğinden mukayese yapmak çok anlamlı değil. Bana kalırsa bundan sonraki tartışmalar tavuk ve yumurta arasındaki ilişki tartışmalarının ötesine geçmez...
Kalın sağlıcakla

Bakın bu söyledikleriniz çok doğru ben aracın arazi kabiliyetine sizse sırtındaki karavana bakıyosunuz ama benin kızdığım araçla ilgili yapılan yorumlardaki haksızlık pahalı da pahalı, peki neye göre pahalı sprinter a göre pahalı e güzel kardeşim bunlar aynı segment değilki :smiley:

Neyse dediğiniz gibi tartışmak yersiz iyi akşamlar.

Mustafa E' Alıntı:
Ne alakası var güngör bey Allah aşkına, ben araçların segment olarak birbirinden ayrı olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
Konuyu baştan okursanız neden yazdığımın kabak gibi ortada olduğunu da görürsünüz.
Hiç biriniz bu aracı almak zorunda değilsiniz ben burda yazıyorum diye böyle bir mecburiyet içine girmeyin lütfen benimki karavancı arkadaşlara tavsiye niteliğinde bir konu açmaktı.
Ben turkarın bayisi falan değilim karavanlada hiç işim olmaz bana laf sokmanıza gerek yok.

Laf sokmak değil Musatafa bey ilk mesajınızda yazdığınız gibi karavancı olsam sözünüzden yola çıkarak yorum yaptım.
Böyle bir aracın çıplak maliyeti ile karavan olunca giydirilmiş maliyeti arasındaki fark %145 ÖTV dir. Firma bunu aşmanın
yolunu ararken nihayi tüketiciye sorunları paslamayı düşünmese bile mutlaka maliye tarafında muhatap olacak tüketicidir.

Geçmiş yıllarda benzer sorunları yaşamış karavancıları ve hikayelerini bilen,ilk ağızdan dinlemiş bir arkadaşınız/karavancı
olarak konuya yaklaşılması ve tüketicilere tam ve doğru bilgi aktarılması genel adına önemsediğimi konudur.

Milli ürün tezi ile konuya yaklaşarak doğabilecek problemleri insanların üstlenmek istemeyeceği gerçeğinide kabul edin lütfen.

Son bilgi; Karavan Yönetimi adına benden önce moderatör olarak görev yapan arkadaşımızın firmaya yaptığı müracaatta
karavan buluşmalarımızdan birini uygun görecekleri tarihte fabrikada yapabileceğimizi ve Forum aracalığıyla mini bir lansman
organizasyonu beklentisi içinde olduğumuzda bildirildi ancak bu konuda geri bildirim alınmamıştır.

Geçmişte karavancılarımızın konuyu tartıştıkları başlığıda ekliyorum,Mustafa bey sanırım konuya ilgimizin boyutu ve derinliğini
anlatabilmişimdir. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=68406.msg830073#msg830073

Selamlar

yol' Alıntı:
Mustafa bey bu kadar kesin yorumlar yaptığınıza göre aracı yakından ve benden çok daha detaylı incelemişsiniz demektir, doğru mudur?

Ben kesin yorumlar yapmıyorum sadece kıyasladığınız araçların segmentlerinin farklı olduğunu söylüyorum segment farklılığını söylemek için araçları birebir incelemeye gerek yok.
Ben turkarı sadece internetten takip ediyorum bendeki bilgilerin tamamı firmanın verdiği bilgiler ve forum sitelerindeki yorumlardan ibarettir aracı birebir görmüşlüğümde incelemişliğimde yoktur.
Fiyatını kıyaslarken siz değerli arkadaşlarımdan araca adil davranılmasını istiyorum.
Aracı kendi sınıfında ve kullanım alanındaki araçlarla kıyaslarsanız fiyatı gayet makul ölçülerde. Fakat sırf karavan yapılabilecek araçlarla kıyaslarsanız elbetteki pahalı gelecektir.
Bu mantıkla hareket edersek dacia duster la grand cheroke yi de kıyaslamaya başlarız.
Anlatmak istediğim olay budur.

Mustafa bey merhaba,

Aracı yakından görüp görmediğinizi sormamım özel sebepleri var. Görüp de bu yorumları yapmış olsaydınız diyecek birşeyim yoktu ama görmeden bu yorumları yapıyorsanız yakından gördükten sonra tekrar yorumlarınızı almak isterim.

Öncelikle 4x4 Turkar'ı 4x4 Sprinter'la karşılaştırma sebebim 4x4 karavan içindir. Turkar'la Sprinter'ın aynı segmentte olmadığını tabiki biliyoruz. Ama siz de bilirsiniz ki 4x4 özelliği dışındaki önüne küreyici takılması veya tarlayı biçebilmesi karavancıların işine yarayacak özellikler değil.

Yerli üretim olduğu için mümkün olduğunca (fiyatı dışında) aleyhinde birşey yazmamaya çalışıyorum ama sizin "olumlu ön yargılı" yazdıklarınızla da insanların yanlış bilgi edinmesini doğru bulmuyorum.

Hani "pahalı mı?" diye şahsi fikrimi soruyorsanız 85bin euroluk Turkar, 150bin euroluk Unimog'a göre gerçekten pahalı. Yakından incelerseniz bana hak vereceksiniz. Turkar'ı Unimog'la karşılaştırırsak baştan kaybederiz. Unimog yerine İveco'nun 4x4 Daily modeliyle karşılaştırmak daha adil olacaktır. Ama bu seferde 45bin euroluk 4x4 İveco'ya 40bin euro daha masraf yapıp lüks bir karavana dönüştürürseniz Turkar'ın çok pahalı olduğu yine ortaya çıkacaktır...

Ne demek istediğimi anlamanız için Unimog ve Daily'i inceledikten sonra bir de Turkar'ı incelemeniz gerekir. Bu üç aracı da yakından görmeden yapacağımız sadece kör dövüşü olacaktır.

Hepimiz isteriz Daily yada Unimog'a yerli malı bir alternatif çıksın da şartsız koşulsuz hepimizin tek tercihi olsun... Turkar ilk ve güzel bir girişim ama çok daha kullanışlı ve estetik yapılabilirdi.

Aracın kalitesiyle alakası yok ama firmanın ciddiyetiyle alakalı Levent beyin bahsettiği iletişimsizlik sorununun bir benzerini de ben yaşadım. Geçen sonbaharda yaklaşık 2 ay boyunca Turkar'la 5-6 kez telefon görüşmesi yaparak ilk yerli 4x4 aracını Yolaçık programımızda test edelim, hem off-roadcular hem de karavancılar için bir bölümü Turkar'a ayıralım dedim. Hani milli sermaye ya! Destek olmak için, aracın (karşılıksız) tanıtımını yapmak için onların bana dil dökmesi gerekirken ben firmaya dil döker pozisyona düştüm :smiley:

Son görüşmemizde bana test araçlarının Comvex fuarı için İstanbula geleceğini, fuardan sonra testi gerçekleştirebileceğimizi, beni arayacaklarını söylediler. Bu arada fuara da gittim. Hem de ne yazık ki Turkar'ın değil, Mercedes'in nazik davetiyle. Her neyse, fuarda Turkar'ı yakından görünce umduğum gibi bir araçla karşılaşamadım malesef. Neyse ki iletişimsizliklerinin gözünü seveyim, fuardan sonra arayan soran da olmadı zaten :smiley:

Bugün istediğim otomobil firmasından istediğim aracı test etmek için günlerce alabiliyorken, Mercedes firması beni fuara davet edip 4x4 araçları hakkında saatlerce bilgi alışverişinde bulunuyorken, herkes hakettiği yeri kendisi seçiyor demekten başka birşey gelmiyor elimden...

yol' Alıntı:
Aracın kalitesiyle alakası yok ama firmanın ciddiyetiyle alakalı bir başka konu da Levent beyin bahsettiği iletişimsizlik sorunu. Geçen sonbaharda yaklaşık 2 ay boyunca Turkar'ı 5-6 kere arayarak ilk yerli 4x4 aracı Yolaçık programımızda test etmek istediğimizi, hem off-roadcular hem de karavancılar için bir bölümü Turkar'a ayırmak istediğimizi söyledim. Hani milli sermaye ya! Destek olmak için, aracın (karşılıksız!) reklamını yapmak için onların bana dil dökmesi gerekirken ben firmaya dil döküyorum yahu işe bakar mısınız :smiley:
...
Bugün istediğim otomobil firmasından istediğim aracı test etmek için günlerce alabiliyorken, Mercedes firması beni fuara davet edip 4x4 araçları hakkında saatlerce bilgi alışverişinde bulunuyorken, herkes hakettiği yeri kendisi seçiyor demekten başka birşey gelmiyor elimden...

Mesajınızı okurken aklıma gelen ilk soru: "Acaba aracın test edilmesinden çekiniyor olabilirler mi?" oldu.

Bekir bey madem detaya iniyoruz, işin garip tarafını anlatayım :smiley: Daha önce firmaya testle ilgili mail atmıştım ama geri dönen olmamıştı. Turkar'a iş yapan bir arkadaşım beni arayarak "Araçlarının test edilmesi için görüşmek istiyorlar, firmadan şu kişi senden telefon bekliyor" demesi üzerine yaşandı bu olaylar.

Tabi haksızlık edip firmada çalışan bir kişinin sorumsuzluğunu tüm firmaya mal etmek de doğru olmaz...

yol' Alıntı:
Bekir bey madem detaya iniyoruz, işin garip tarafını anlatayım :smiley: Daha önce firmaya testle ilgili mail atmıştım ama geri dönen olmamıştı. Turkar'a iş yapan bir arkadaşım beni arayarak "Araçlarının test edilmesi için görüşmek istiyorlar, firmadan şu kişi senden telefon bekliyor" demesi üzerine yaşandı bu olaylar.

Tabi haksızlık edip firmada çalışan bir kişinin sorumsuzluğunu tüm firmaya mal etmek de doğru olmaz...

Firmaların "resmi" e-posta adreslerini takip etmemeleri TRde vaka-i adiye'den sayılıyor. Bu kadar çok e-özürlünün olduğu bir toplumda garipsemiyorum. Ama hem talep edip hem ilgilenmemek biraz (!) garip bir tutum.

300.000 tl gibi rakamlardan bahsediliyor. Ne kadar 4x4 te olsa bir karavan için çok yüksek fiyat benim açımdan .
O paraya 10-12 metre maksimum 3-4 yaşında bilinen marka yelkenli tekneler var. O kadar bütçem olsa şahsen ben karavan dan ziyade denize yönelirim :smiley: Benim için tekne ve karavanın amacı aynı , ikiside mobil ev biri karada diğer denizde. Amaç doğayla baş başa olmak :smiley:

Merhaba arkadaslar bahsi geçen aracı eskişehir hisarlar gruptan test yaparak satın aldım ürünü bu ay sonu gibi teslim edecekler video fotograf ve performans ile ilgili bilgileri buradan sizinle paylasmaya çalısacagım.

11229843_10153112871219130_636631763231629430_n.jpg

19222_10153112871154130_1637401551698875811_n.jpg

hayırlı olsun. artık detaylı ve bol fotolu bir yorum yazısı bekleriz sizden.

hayırlı olsun ÖTV durumuna dikkat edin lütfen....Araç ruhsatı motokaravan yerine kamyon olarak çıkabilir....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR