Eh ortalık sakinleştiğine göre iki kelam ile bende düşüncelerimi paylaşayım . İki gurup düşünce var genelinde , bir kötü olmuş daha iyisini yapabilirdik , iki kötü olmuş ama sabır iyisinide yaparız. İki guruba da sonsuz saygılarımı iletiyorum .
Lakiiin bu memleket çok daha iyilerini yapabilir . Eskisi gibi değil yeni bir kıta keşfedilmeyecek , eldeki veriler doğrultusunda örneklerden yola çıkılarak müthiş bir makine yapılabilir . Ama bu makineyi tanıtım , dünyaya ispat ,maliyetler filan düşünülünce işin rengi değişiyor . Ha desek ki ''dünyayı boş ver ülkemizde satılsa yeter '' elimizi vicdanımıza koyup cevap verelim , kaçımız altımızdaki makineyi elden çıkarıp onu alırız , veya malum makinelere değişiriz ?
Tüm dünya artık alt yapıyı birlikte kullanıyor , kupa hariç neredeyse birebir aynı , amaç maliyeti düşürmek . Bütün bunlarla mücadele edip piyasa fiyatlarının altında bir makine yapmak gerçekten zor , ama imkansızda değil.
Yanlış okumadıysam , yabancı bir firma birtakım anlaşmalar/ortaklılar için kancayı atmış . Acabaaaa böyle bir araç yapamadığındanmıı ,yoksa yılanın başını küçükken kontrol altına alması , işi şansa bırakmaması düşüncesimi .
Birileri bir yerlerden başlamalı Amerika en iyisini yapabildiği halde uçak iniş takımlarını Almanya ya yaptırıyor (veya du) elektronik donanım Japonya ya havale vb.
Bizim bu teknolojiye yetişmemiz çok zor , ağır ağır bu teknolojiyi yakalamaya çalışırken , dünyanın can damarı olan GIDA /TARIM/HAYVANCILIĞI devleştirmemiz lazım . Dünya hızla açlığa doğru gidiyor , yarın bu makinelerin hepsi aç kalacak alternatif yakıtlar ve araçlar silahlar olacak .
Fakat tüm insanlık yeme içme ihtiyacını bırakamayacak , af buyurun kıç kadar Hollanda tüm dünyaya süt ürünleri satıyor , biz uçsuz bucaksız topraklarda eti dışardan , mamüllerinide dünya para ile yiyoruz.
Velhasıl herkes bir tarafından tutup ,aziz vatanımızı omuzlayıp üzerimizdeki safraları ve miskinliği atıp bölgede güç olan bir TÜRKİYE için mücadele etmeliyiz.
Yanlış kelamım olduysa affoluna , bu konudaki hepinizin düşüncelerinide saygı ile selamlıyorum . Dostçakalın.