Türk Gençliğinin İçler Acısı Hali

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,029

AYDURAN

Zirve
Yer
İstanbul / Maltepe
Kayseri'de yerel bir TV kanalının spikeri, gençlere Çanakkale Savaşı ile ilgili şaşırtmalı sorular soruyor. Türk gençliğinin içler acısı hali...

[youtube=600,470]TzLdq1vqlNc[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=TzLdq1vqlNc

Bu konuyu ilginç videolar bölümüne açtım...Çünkü ancak gülünür böylesi halimize !!!

Ynt: Türk Gençliğinin İçler Acısı Hali

Birkaç kötü örneği genellemeyelim.

http://www.tif.org.tr/haberler/2007/nisan/canakkale_goruntuler.html

http://www.tif.org.tr/haberler/2007/ocak/05/sarikamis.html

Hocam birkaç kişiyle sınırlı olsa keşke. Maalesef her geçen gün gençler dejenere oluyorlar. Ben sırf milli duygular, tarih yada sosyal sorumluluklardan bahsetmiyorum. Genel anlamda ve her konuda yayılıyor bu dejenerasyon. Abbas Güçlü'nün CNN Türk Kanalında yayınlanan Pozitif Eğitim adlı programında da her hafta sokaklarda gençlere mikrofon uzatıyorlar. Ve sadece tarih değil, her türlü genel konulardan sorular soruyorlar. O programı birkez izlemeni tavsiye ederim. Ayrıca benzer bir program daha vardı gençlere sorular sorulan ama ismini hatırlayamadım...

Beyaz camdan yapılan yayınların manipülesi çok kolay olur. Ne yazık ki güzide kanallarımız bile bu yola başvuruyor. Genel olarak basın yayın sektöründe bu tip yaygaraları mütemadiyen görüyoruz. Bu verdiğim bağlantıların iyi incelemeni tavsiye ederim. Orada sayıları her geçen yıl daha da artan çocuk ve gençler, ilerde yaşadıklarını asla unutmayacaklar. Çevrelerinden bir kişiye bahsetseler yaşadıklarını bu bile kafidir...

Evet haklısın ama unutmaki senin bahsettiklerin örgütlü çocuklar ve çok iyi bir kurumdan (izcilik federasyonundan vede Hasan Subaşı'ndan) eğitim alıyorlar. Sokaktaki mikrofon uzatılan gençler ise maalesef tek eğitimlerini paparazzilerden vede dizilerden alıyorlar...

İnşallah bunu düzelteceğiz Muradım ;) Japonlar'ın yaptıkları gibi üzüm salkımı biçiminde bu örgütlenmeyi yayabilirsek, daha küçük yaşlarda çocukların gerçek "eğitimi" başarılacaktır.

Benimde il okul 1 den başlayan 13 yıllık bir izcilik geçmişim vardır yane ben yırttım dimii ;D

En büyük sorun eğitim sorunu. Bende tüm bu olanlara rağmen gençlikten vede gelecekten umutluyum. Erken yaşlarda başlamak lazım bu tür eğitimlere vede örgütlenmelere. Bu anlamda en takdir ettiğim kurumların başında izcilik Federasyonu geliyor. Ne ilgisi var İzcilik Federasyonu tarih eğitimi vermiyor diyenler olabilir. Sorunda bu değil zaten. Fedarasyonun kamplarında yetişen gençler başta doğa sevgisi, insan sevgisi, tüm canlılara karşı sevgi ve saygı gibi konularda bilinçleniyorlar. Zaten bilinçlenmiş bir kişide, at gözlüğü takarak dünyaya yarım gözle bakmaz. Bu bilinçlenme sayesinde her türlü konularda bilgi sahibi olur ve sürekli kendini geliştirerek ileriye gitme isteği ile birlikte çevresindekileride ileriye taşır. Neyse daha fazla uzatmıyayım, sanırım ne demek istediğimi anladın hocam...

İnşallah dediğin gibi düzelteceğiz. Buna bende inanıyorum...

Utandıran Anket Sonucu

Antalya'da, TÜBİTAK için 4 lisede 289 öğrenciyle yapılan bir araştırma, öğrencilerin Türk ve dünya tarihine damga vurmuş kişileri çok fazla tanımadığını ortaya çıkardı.

<a href="http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?P=1&cid=22074&rid=4369">İŞTE LİSELİLERİN BİLDİĞİ - BİLEMEDİĞİ ÜNLÜLER</a>

Fotoğrafları gösterilen 12 Eylül darbesinin lideri ve 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'i ‘Tanımıyorum’ diyen erkek öğrencilerin oranı yüzde 69, kızların yüzde 88 çıktı. İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u da erkek ve kız öğrencilerin yarısından fazlası tanımadı. Küba'da devrime imza atan Che Guevara, Sultan Vahdettin ve Karl Marx'tan daha çok tanınırken, ‘50 Cent’ adı ile popüler olan ABD'li rap müzik sanatçısı Curtis James Jackson, tanınırlıkta ünlü piyanist Fahir Atakoğlu, Ayhan Işık, Müşfik Kenter, Ayşe Kulin ve Orhan Pamuk'un toplamını geçti.

Antalya Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencileri Mustafa Kürşat Sert ve Meysa Baykal tarafından felsefe öğretmeni Seda Ünal gözetiminde geçen Ocak ve Şubat aylarında TÜBİTAK için hazırlanan bir araştırmanın sonuçları, anketi yapanları da şaşırttı. Sonuç raporunda, ‘Çalışmamız boyunca bilimin nesnellik ilkesine uygun davrandık. Ancak çalışmamızın sonucunda ortaya çıkan, yakın tarihimizdeki önemli kişiliklerin ve sanatçıların tanınmayışı bizi şaşırtan bir durumdu” denildi.

ANKETİ YAPANLAR DA ŞAŞIRDI

Antalya'da dört farklı ortaöğrenim kurumunda eğitimlerine devam eden 289 öğrenciyle yapılan araştırmada, deneklere tarihi ve siyasi kişiler, sanatçı ve düşünürler ile tarihi yerlerin fotoğrafları gösterildi, ‘Tanıyorum’, ‘Tanımıyorum’ şıklarını işaretlemeleri istendi. Dünya ve Türkiye siyasi tarihine bir dönem damgalarını vuran Sultan Vahdettin, Enver Paşa, Ernesto Che Guevara, Kenan Evren ve Karl Marx içerisinden en bilindik kişi Che Guevara çıktı. Che ankete katılan erkeklerin yüzde 75'i, kızların da yüzde 66'sı tarafından tanınırken, Türkiye'nin yakın siyasi tarihine damgasını vuran Kenan Evren'i ise erkeklerin yüzde 69'u, kızların ise yüzde 88'i tanımadı. 1980 darbesinden 10- 11 yıl sonra doğan ve bugün lise eğitimi alan öğrencilerin yarısından fazlasının Kenan Evren'i fotoğrafından tanımaması, anketörleri en çok şaşırtan durum oldu.

KENDİMİZE YABANCIYIZ

‘Küreselleşme, ortaöğretim gençliğini kendi kültüründen uzaklaştırarak toplumsal kimliğine yabancılaştırmaktadır’ hipoteziyle ortaya atılan araştırmada, kendi sanatçılarımızı tanımadığımız ortaya çıktı. Oynadığı 200'e yakın filmle Türk Sinema tarihine ‘Taçsız Kral’ olarak geçen ve 1950'li yılların sonunda şansını Hollywood'da deneyen Ayhan Işık, ankete katılan erkeklerin yüzde 22'si, kızların ise yüzde 27'si tarafından tanındı. Buna karşılık, Hollywood starı Angelina Jolie'nin ise ankete katılan her 100 kişiden 80'i tarafından tanındığı saptandı. Nobel Edebiyat ödülü alan yazar Orhan Pamuk ise ankete katılanların ancak yüzde 47'si tarafından tanındı.

FAHİR ATAKOĞLU'NU TANIYAN YOK

Araştırmaya denek olarak katılan öğrencilerin tamamına yakınının Antalya merkeze 70 kilometre uzaklıktaki Side'de bulunan Apollon Tapınağı'nı bilmedikleri ortaya çıktı. İtalya'nın simgesi olan Pizza Kulesi ise erkeklerin yüzde 61'i, kızların ise yüzde 45'i tarafından tanındı. Besteleriyle birçok müzik ödülü alan ünlü piyanist Fahir Atakoğlu’nu hemen hemen hiç kimse tanımazken, son yıllarda dünyayı saran ‘Rap’ müziğinin Amerikalı temsilcisi 50 Cent’i ankete katılanların çok büyük bir kısmının tanıdığı belirlendi. 50 Cent’i tanıyan erkeklerin oranı 92, kızların ise 82'i çıktı.

Hürriyet

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR