Türk Dağcı Emre Kuruoğlu Kazbek Dağında Hayatını Kaybetti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan COMPETUS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,018
Ynt: Türk Dağcı Emre Kuruoğlu Kazbek Dağında Hayatını Kaybetti

Böyle ölümleri duyduğunuzda yaşamı sorguluyorsunuz
Ve bir soru daha takıyılor aklınıza '' Acaba benim başıma gelir mi ''
Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır diliyorum.

Etiketler

Allah rahmet eylesin...Geride kalanlara sabır versin...

Allah rahmet eylesin. DPÜDAK'lı arkadaşlar başta olmak üzere, tüm dağcılık camiasının başı sağolsun.

allah rahmet eylesin geride kalanlara allahtan sabır diliyorum mekanı cennet olsun...

Çok üzücü bir durum Allah yakınlarına sabır versin mekanı cennet olsun inşallah.

Allah rahmet eylesin,yakınlarına ,arkadaş ve sevenlerine sabır versin.

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DAĞCILIK KULÜBÜ BASIN BİLDİRİSİ

Kulüp üyelerimiz Sefa SAĞLAM, Burhan AYDIN ve Emre KURUOĞLU 22.01.2011 tarihinde Sefa SAĞLAM liderliğinde Gürcistan Kazbek dağına tırmanışa başlamışlardır. 25.01.2011 tarihinde 3800 kampından zirve tırmanışı için harekete geçen ekibimiz akşam saatlerinde Üniversitemiz Dağcılık Kulübü ile iletişime geçerek bir kazanın meydana geldiğini bildirmiştir. Bunun üzerine üniversitemiz bünyesinde oluşturulan kriz merkezi, hemen harekete geçmiş Türkiye ve Gürcistandaki yetkili tüm kurumlara( Afyonkarahisar UMKE bölge sorumlusu, Sağlık Bakanlığı Kriz Merkezi, Başbakanlık Kriz Merkezi , Türkiye Cumhuriyeti Gürcistan Tiflis Büyükelçiliği,Türkiye Dağcılık Federasyonu ) kaza ile ilgili bilgi verilmiş ve arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştır. Çalışmalar sonucunda 26.01.2011 Sabah 06.30 sularında ekibimize ulaşılmış ve sporcumuz Emre KURUOĞLU` nun hayatını kaybettiği, Burhan AYDIN ve Sefa SAĞLAM’ ın ise sağlık durumlarının iyi olduğu haberi tarafımıza bildirilmiştir.

SEFA SAĞLAM` DAN ALINAN VE RESMİ OLMAYAN BİLGİYE GÖRE;

KAZANIN NASIL GERÇEKLEŞTİĞİ

Zirve tırmanışına başlayan ekibimiz 4500mt civarında havanın bozması ile beraber 3800 kampına geri dönmeye karar vermiştir. Dik eğimli bölgeyi geçtikten sonra yumuşak eğimli bölgedeki iniş esnasında sporcumuz Emre KURUOĞLU dengesini kaybederek buzulda düşmüş, tüm çabalarına rağmen kendisini durduramamış ve vadiye kadar sürüklenmiştir. Olaydan tahmini olarak 1.5 saat sonra ekip arkadaşları sporcumuzun yanına ulaşabilmiş, nabzının olmadığını, vücudunun şiştiğini ve bir yaşam belirtisinin olmadığını gözlemlemişlerdir. Sefa SAĞLAM ve Burhan AYDIN havanın çok soğuk olması ve vücutlarında lokal donmaların başlaması üzerine o bölgede bulunan Meteoroloji binasına sığınmışlardır.

Gürcistan Büyükelçiliği ile Üniversite yönetimimiz temas halinde olup resmi işlemleri yürütmektedir.

GÜRCİSTAN KAZBEK DAĞI EKİBİMİZ

SEFA SAĞLAM - LİSANSLI DAĞCI

BURHAN AYDIN-LİSANSLI DAĞCI

EMRE KURUOĞLU-LİSANSLI DAĞCI (vefat etti)

DPÜ DAĞCILIK KULÜBÜ

aslankurt72' Alıntı:
Allah rahmet eylesin,yakınlarına ,arkadaş ve sevenlerine sabır versin.

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DAĞCILIK KULÜBÜ BASIN BİLDİRİSİ

Kulüp üyelerimiz Sefa SAĞLAM, Burhan AYDIN ve Emre KURUOĞLU 22.01.2011 tarihinde Sefa SAĞLAM liderliğinde Gürcistan Kazbek dağına tırmanışa başlamışlardır. 25.01.2011 tarihinde 3800 kampından zirve tırmanışı için harekete geçen ekibimiz akşam saatlerinde Üniversitemiz Dağcılık Kulübü ile iletişime geçerek bir kazanın meydana geldiğini bildirmiştir. Bunun üzerine üniversitemiz bünyesinde oluşturulan kriz merkezi, hemen harekete geçmiş Türkiye ve Gürcistandaki yetkili tüm kurumlara( Afyonkarahisar UMKE bölge sorumlusu, Sağlık Bakanlığı Kriz Merkezi, Başbakanlık Kriz Merkezi , Türkiye Cumhuriyeti Gürcistan Tiflis Büyükelçiliği,Türkiye Dağcılık Federasyonu ) kaza ile ilgili bilgi verilmiş ve arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştır. Çalışmalar sonucunda 26.01.2011 Sabah 06.30 sularında ekibimize ulaşılmış ve sporcumuz Emre KURUOĞLU` nun hayatını kaybettiği, Burhan AYDIN ve Sefa SAĞLAM’ ın ise sağlık durumlarının iyi olduğu haberi tarafımıza bildirilmiştir.

SEFA SAĞLAM` DAN ALINAN VE RESMİ OLMAYAN BİLGİYE GÖRE;

KAZANIN NASIL GERÇEKLEŞTİĞİ

Zirve tırmanışına başlayan ekibimiz 4500mt civarında havanın bozması ile beraber 3800 kampına geri dönmeye karar vermiştir. Dik eğimli bölgeyi geçtikten sonra yumuşak eğimli bölgedeki iniş esnasında sporcumuz Emre KURUOĞLU dengesini kaybederek buzulda düşmüş, tüm çabalarına rağmen kendisini durduramamış ve vadiye kadar sürüklenmiştir. Olaydan tahmini olarak 1.5 saat sonra ekip arkadaşları sporcumuzun yanına ulaşabilmiş, nabzının olmadığını, vücudunun şiştiğini ve bir yaşam belirtisinin olmadığını gözlemlemişlerdir. Sefa SAĞLAM ve Burhan AYDIN havanın çok soğuk olması ve vücutlarında lokal donmaların başlaması üzerine o bölgede bulunan Meteoroloji binasına sığınmışlardır.

Gürcistan Büyükelçiliği ile Üniversite yönetimimiz temas halinde olup resmi işlemleri yürütmektedir.

GÜRCİSTAN KAZBEK DAĞI EKİBİMİZ

SEFA SAĞLAM - LİSANSLI DAĞCI

BURHAN AYDIN-LİSANSLI DAĞCI

EMRE KURUOĞLU-LİSANSLI DAĞCI (vefat etti)

DPÜ DAĞCILIK KULÜBÜ

Komutanım Sağol....

Ben taziyemi yazmıştım...
Sedat bey "kaza raporuna bakalım" demişti...
Sonra, bende, "ne oldu kaza raporu" diye sormuştum...
Çünkü tecrübeli birisinin basit bi ayak kayması sonucu hayatını kaybetmesi beni çok üzdüğü kadar şaşırtmıştı...
Ama iyi niyetle sorgulayan mesajım terk etti buraları nedense habersiz felan, ilginç, ama bunu sorgulamadım, boşverdim, umursamadım...

Neyse,
Paylaştığın bilgi benim için önemli....

Demekki çok tecrübeli bi insan bile basit bi hata yapabiliyor, veya insani bi şekilde dengesini v.s. kaybedebiliyor....

Bu son günlerde aldımız kaçıncı üzücü haber...

Lütfen, hepimiz çok dikkat edelim....

Yeniden spocumuza Allah' tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum...

Mekanın cennet olsun....

Alfonse' Alıntı:
Komutanım Sağol....

Ben taziyemi yazmıştım...
Sedat bey "kaza raporuna bakalım" demişti...
Sonra, bende, "ne oldu kaza raporu" diye sormuştum...
Çünkü tecrübeli birisinin basit bi ayak kayması sonucu hayatını kaybetmesi beni çok üzdüğü kadar şaşırtmıştı...
Ama iyi niyetle sorgulayan mesajım terk etti buraları nedense habersiz felan, ilginç, ama bunu sorgulamadım, boşverdim, umursamadım...

Neyse,
Paylaştığın bilgi benim için önemli....

Demekki çok tecrübeli bi insan bile basit bi hata yapabiliyor, veya insani bi şekilde dengesini v.s. kaybedebiliyor....

Bu son günlerde aldımız kaçıncı üzücü haber...

Lütfen, hepimiz çok dikkat edelim....

Yeniden spocumuza Allah' tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum...

Mekanın cennet olsun....

Sayın Alfonse

Resmi kaza raporu henüz yayımlanmamıştır.Raporu şahsen bende merekla bekliyorum.Önümüzdeki günlerde DPUDAK taraından açıklama yapılacaktır.

Selamlar,
Murat

COMPETUS' Alıntı:
Türk dağcı Kuruoğlu hayatını kaybetti..

Gürcistan'da Büyük Kafkasların en büyük doruklarından birisi olan 5033 metre yüksekliğindeki Kazbek Dağı'na tırmanırken buzda kayan Türk dağcı Emre Kuruoğlu, vadiye düşerek hayatını kaybetti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerinden Emre Kuruoğlu, Sefa Sağlam, Burhan Aydın ve Ömer Bayraktutan oluşan grup, 6 gün önce Başkent Tiflis yakınlarındaki Kazbek Dağı'na tırmanmak için Gürcistan'a gitti.

Türk sporculardan Emre Kuruoğlu, tırmanış sırasında dün akşam buzdan kayarak vadiye düştü. Olay yerinde yaşamını yitiren Kuruoğlu'nun cenazesi Türkiye Tiflis Büyükelçiliği'nin yardımıyla hastane morguna kaldırıldı. allah rahmet eylesin yakınlarına allah sabır versin

Emre Kuruoğlu'nun cenazesinin Türkiye'ye nakli için işlemlerinin yürütüldüğü öğrenildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından Kuruoğlu'nun cenazesinin, memleketi Çanakkale'ye getirilmesi bekleniyor.

Öte yandan Tiflis güvenlik görevlilerinin de Türk sporcuların ifadesine başvurduğu bildirildi.

Kazbek Dağları'na tırmanış yapan 4 kişinin de Dağcılık Federasyonundan lisanslarının bulunduğu öğrenildi.

-EMRE 5. DAĞCIMIZ OLDU-
Gürcistan'da Büyük Kafkasların en büyük doruklarından birisi olan 5033 metre yüksekliğindeki Kazbek Dağı'na tırmanırken buzda kayan Türk dağcı Emre Kuruoğlu, yurtdışında hayatını kaybeden 5. dağcımız oldu.

AA muhabirinin yaptığı araştırmaya göre, dağ sevdası yüzünden yurtdışında hayatını kaybeden dağcı sayımız, Emre Kuruoğlu'nun kaybından sonra 5'e ulaştı.

Dağcılarımız yurtdışında ilk kaybını 2002 yılında verdi. Rusya'nın Kafkasya bölgesindeki Elbruz Dağına tırmanan Ali Kepenk, solunum yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.

Uğur Uluocak 2003 yılında Kırgızistan'da Alaarça Dağı'na tırmanırken tutunduğu kayanın kopması sonucu öldü.

Çin sınırı yakınlarındaki 7 bin 300 metre yüksekliğindeki Tanrı Dağları'na tırmanırken 6 bin 800 metre yükseklikte dengesini kaybederek bin 200 metrelik uçuruma düşerek hayatını kaybeden Hakan Güvenç ise kaybettiğimiz 3. dağcımız oldu.

Sertaç Olgun adlı dağcımız da 2007 yılında Kanada'nın Slessa Dağı'na tırmanış yaparken, üzerine tutunduğu buz kütlesinin kayması sonucu buzul çatlağına düşerek hayatını kaybetti. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerinden Emre Kuruoğlu ise Gürcistan'ın başkenti Tiflis yakınlarındaki Kazbek Dağı'na tırmanırken dün akşam buzdan kayarak vadiye düştü ve olay yerinde hayatını kaybetti. Cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi için işlemleri süren Emre Kuruoğlu ile yurtdışında hayatını kaybeden dağcı sayımız 5'e ulaştı.

Türkiyede ise 1956 yılında meydana gelen ilk ölümlü dağ kazasından bu yana toplam 50 dağcımız hayatını kaybetti.

Yaradan merhametiyle muamele etsin, yakınlarına sabır versin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR