Tunç ve Tafa Zirveye Ulaştılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,768

erthem

Moderatör
Yer
Ordu
TUNCTAN SELAMLAR

Tunc'tan en son sizler icin gelen iletiyi bilgilerinize sunuyorum.
Sevgilerimle,

Dr. Yucel Tanyeri

...........

Arkadaslar selam! Tibetten Tashi Delek (merhaba)!Uzunca bir aradan sonra hepinize selamlar!Everest tirmanisimiz olagan sekilde devam ediyor, artik son safhalara geldik. Dagda gecen bir aydan sonra, 7000 metrelere iyice uyum sagladik. Saglik durumumuz gayet iyi. Bu e- maili sizlere Tibetin Shigar kasabasindan, 4300 metreden atiyoruz. Tek ufak derdimiz, Mustafanin disindeki bir apse oldu, antibiyotik ile hallediyoruz, aslinda buraya disci vardir diye geldik bir anlamda fakat bu kasaba berbat derecede kirli bir yer ve disci yok!!!Ayin 11inde ana kampa donup, zirve icin hareket edecegiz ve ayin 15-20si gibi de zirveye gidiyor olmayi planliyoruz. Zirve icin 7066, 7880 ve 8300 metrelerdeki yuksek kamplari kullanacagiz. Tirmanislar 6400 metredeki ileri ana kamptan baslayacak, 5200 metredeki cin ana kampindan oraya kadar, 22 kmlik uzunca bir yuruyus ile ulasiliyor. Su ana kadar bu yolu 2 kere gidip geldik diyebilirim. Bu aralar dagda, 5300 metrelerde gunduz isisi 10-15 derece, gece ise -5, -8 dereceler gibi. 7000 metrelerde ise hava -15, -25 dereceler arasi gidiyor....Hergun bi kar atiyor ama zarari yok. Zirveye ilk birkac ekip son gunlerde ulasti ama 8000 m. uzeri hala cok soguk, iki kazak dasgci fena halde donuklarla donduler. 8000 m. uzerine hakim olan jetstream yuksek irtifa ruzgarlarinin dinmesi ile, ayin yarisindan sonra zirve yolu acilacak. Ana kamp hayati monoton olsa da renk katacak cok sey yapiyoruz: 6350 metrelik civardaki bir zirveye ciktik, yakindaki bir kanyonda super bouldering var, 5300 metrede harika kisa kaya hamleleri yaptiran tirmanislar var. Kisaca, bos durmuyoruz!Tirmanma yi cok ozledim, kayaya biraz olsun degsek de, bir catlaga takoz atmanin, geleneksel tirmanisin keyfi hicbir seyde yok!
Sevgili arkadaslar, haziranda, guzel bir kayada beraber tirmanmak ve gorusmek uzere!
Dostum Mustafa Kalayci ve ben den hepinize en derin sevgiler!

Tunc Findik

Ynt: Everest'ten Selamlar Tunç FINDIK

bizimkilerden haber var.
son haftalarda birkac kez mustafayla konustum.
7100 e cikip orada kalmislar bir gece.
en son 5800 delerdi. bugun yani p.tesi yukari ana kampa cikmak uzere, iyi havayi kolluyolardi.
sesi gayet iyiydi. sagliklarinda ve genel durumlarinda bir sikinti yokmus.
herkese selamlari var.
umarim daha guzel haberlerini de iletirim buradan.
gorusuruz.

fuat sezen

Merhaba arkadaslar,

Tunc bu sabah 6400 den aradi. Artik nihai yukselise baslamislar. Hava guzelmis. 21 inde zirvede zirveye gidiyorlar.

Aysen Erdil

sevgili arkadaslar,
az once 06 32 itibari ile (yerel olarak saat 10 00 ) arkadaslarımızdan mustafa kalaycı ve tunc fındıgın everest zirvesine ulastıkları ve inise gectiklerini ogrendim. bugun inise devam edip 6900 e kadar ineceklerini soylediler. camiamiza ve turk dagcılıgına hayırlı olsun.

durukan türe

Ynt: Tunc ve Tafa Zirveye Ulaştılar

arkadaslar selam.
biraz once mustafayla konustum. zirve yapmislar ve donus yoluna gecmisler. 8300 delerdi. artık yavas yavas ineceklermis.
paylasmak istedim.
gorusmek uzere.

fuat

Sevgili Liste üyeleri,

Bu mesajı sizlere büyük bir heyecan ve mutlulukla yazıyorum;

Sabahın yerel saatimizle 06.36'da uydu telefonundan aradılar. Her
ikisinin de Everest'in zirvesine ulaşıp son kampa geri döndüklerini, şu anda
kampta dinlendiklerini ve ilk fırsatta daha aşağılara inmeye
başlayacaklarını anlattılar.

Tırmanışı yaklaşık 6 saat gibi bir zamanda ( Detayını henüz bilemiyorum
) tamamladıklarını, güneş doğarken zirvede olduklarını ve gün içinde
zirveyi deneyen bütün gruplar içinde bunu başaran ilk yabancı grup
olduklarını öğrendim.

Arkadaşlarımız çok gurur verici bir baçarıya daha imzalarını attılar,
Kendilerini tebrik ediyor ve etkileyici tırmanış kariyerlerinin
devamını diliyorum.

Ertuğrul Melikoğlu

Dostlar,

1981 yilinda Universite Dagcilik kulubumuzun uyeleri arasinda bir de
Amerikali bir ogrenci vardi ve yazin yaptigi Nepal gezisinin dialarini
gosteriyordu. Everest dagini uzaktan ama cok uzaktan gormus ve de
resmini
cekmisti. Resmi hala cok iyi hatirliyorum; bir suru beyaz zirvelerden
olusan
bir dag sirasi, zirvelerden biri digerlerinden biraz daha yuksek. O
anda
Amerikaliya acayip bir hayranlikla bakmistim; �Everest�i gormus biri�.
Boyle
bir insanla ilk kez bir araya geliyordum... Peh Peh!

O gunlerde degil tirmanmayi, oralarda siradan bir trekking yapmayi bile
hayal edemez durumdaydik. Elimize gecen Avrupali Dagcilik
dergilerindeki
olaylari ise baska bir dunyadan haberlermis gibi okurduk.

Sadece ceyrek asir sonra geldigimiz noktaya bakin, hani neredeyse bu
basarilara alisacagiz gibi duruyor. Cok harika olaylar bunlar, sadece
dagcilik anlaminda degil, toplum olarak gecirdigimiz degisimdeki,
dunyaya
acilmadaki paylari acisindan da cok harika olaylar. Bu nedenle simdiye
kadar
Everest�e cikan tum dostlarimiza, diger 8000 binliklere cikan ve
deneyenlere
(Sahi, bildigim kadariyla Everest�i deneyip de cikamayan Turk dagcisini
henuz yok. Bunu da bir yerlere not etmek gerek) gercekten cok tesekkur
etmek
ve hepsini bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Ufuklarimizi cok
otelere
tasidilar. Sagolsunlar.

Tirmanisi yeni tamamlayan Tunc ile Mustafa�ya da bir kucak dolusu
ekstra
tebrik daha, �Aman arkadaslar, cok dikkatli inin, geri donun, sag salim
ana
kampa varin,.. bir daha gitmeyin kardesim, arkanizdan endise ediyoruz
iste... Demek yaslanmak boyle bir seymis, sadece kendi icin degil
baskalari
icin de korkular artiyormus�.

Son bir nokta; Dagciligimizda yeni bir kategori daha acildi: Everest�te
ikinci kez cikanlar kategorisi...

Saygilar,
Haldun Aydingun

Tuncla Gitmeden Bir Gün Önce Telefonda Konusmsutuk. Gercekten Cok Sevındım. Tunc Ve Tafadan Aldıgımız Bu Gurur Dolu Haberler Cok Sevındırırcı. Bır An Once Ulkeye Donseler Maceralarını Dınlesek.

Ekibi kutluyorum. Gelen mesajları okurken heyecan yaptım. Döndüklerinde bizler için güzel fotoğraflar getireceklerdir umarım.

atlantis' Alıntı:
Ekibi kutluyorum. Gelen mesajları okurken heyecan yaptım. Döndüklerinde bizler için güzel fotoğraflar getireceklerdir umarım.

geldiklerinde rıca ederız istanbulda bır dia sunumu ayarlarız hep beraber bu gururu paylaşırız ne dersiniz arkadaşlar.

Tunc ve Tafa'dan Haber Var

Arkadaslar!
Tirmanis arkadasim Mustafa Kalayci ile beraber, dagciliga gonul vermis herkese selamlar ederiz..
Everest Dagi Kuzey sirti tirmanisini bitirdik ve dun, yani 25 mayis gunu itibariyle Katmandudayiz. 30 mayis gunu de umarim yurda donecegiz. Ayrica mutlu bir haber olarak da, kardesimiz Firat Erenin Everest Dagina 22 mayis gunu guneybati yuzunden, Nepal tarafindan tirmanmis oldugunu ogrendik. Kendisi zor ve sabir gerektiren bir isi basarmistir, en icten sekilde tebrik ederiz.
Bizim tirmanisimizi basit sekilde anlatmak gerekir ise:
Toplam 13 kisi ve 5 degisik milletten olusan uluslararasi ve rehbersiz bir Everest tirmanisina katildik. 1 nisan 2007 gunu Nepalin bassehri Katmandudan yola cikarak Tibete (Cine) gectik ve ayni hafta icinde, Zhangmu, Nyalam, Tingri kervan rotasi ile Everest Daginin 5200 metredeki Rongbuk buzulunun basinda yeralan ana kampina ciktik. Zirve tirmanisi baslamadan once, nisan ayi boyunca , 6400 metrede ve 22 km. uzaktaki, Dogu Rongbuk buzulu uzerindeki ileri ana kampa yukler tasidik, burada ve yuksek kamplarda kalarak yukseklere alistik. Bu surede, ana kamp cevresindeki 6400 metrelik zirvelere de yuksege uyum amaciyla cikislar gerceklestirdik. Sonuc olarak, mayis ayi ortasindan sonra, 7066 metrede, North Col denen gecitteki 1. kampi, 7890 metredeki 2. kampi ve 8300 metredeki 3. kampi kullanarak, 21 mayis 2007 tarihinde, Cin merkezi saati ile 05.45de (TSI gece 00.25) Everest Daginin 8850 metrelik zirvesine, henuz gunes dogmadan ulastik ve ne mutlu ki, gunesin dogusunu
dunyanin catisindan seyredebildik! Dagin kuzey sirtini tirmandigimiz bu cikista ,7400 metreler sonrasinda oksijen kullandik. Tirmanis zor olmamakla beraber, rota oldukca uzundu ve 8000 metre uzerinde oldukca cok zaman gecirmeyi, ufak da olsa teknik ve genelde dik etaplar tirmanmayi gerektiriyordu. Herseyden once rota, manzara ve tirmanis acisindan oldukca guzeldi. Ancak cok populer bir dag olan Everest, bir dezavantaj olarak bu sene cok kalabalikti. Zirve gunu (gecesi) hava son derece durgun ve guzel, acik, -20 dereceler civarindaydi. Uc batili (M. Kalayci, T. Findik , M. Vulk) ve iki Tibetli (Tshering, Chimi Sherpalar) olarak gerceklestirdigimiz tirmanista, ekip olarak ayni gun, 6400 metredeki ileri ana kampa geri indik. Mustafa, Matt ve iki Tibetli arkadasimiz Evereste bu rotadan ilk cikislarini gerceklestirirken, ben de Evereste ikinci kez ve degisik bir rotadan cikmanin ve bayragimizi dalgalandirmanin mutlulugunu yasiyorum.
Bu vesileyle, tirmanisimizin sponsoru olan Fenerbahce Spor Klubune de tesekkuru borc bilirim. Sadece bizi degil, tum Turk Dagciligini da desteklemis oldular.
Arkadaslar, bizi izleyen ve iyi dilekleri, dualari ile bize destek olan herkese sukranlar!
Saglicakla ve daglarla kalin
tunc findik

Geçmiş olsun. İnşallah hayırlısı ile yurda dönerler. Ekibi canı gönülden kutluyorum. Dağcılık camiamıza hayırlı olsun.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR