Tüm Kullanılmış Lada Niva'lar Bu Durumda mı.?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rasta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,656

rasta

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Bugün 3 adet nivaya baktım sonuç hayalkırıklğı!!!

ilk gittiğim aracın sahibi ilana aracın düzgün ve çürüksüz olduğunu yazmıştı aslında araç oldukça düzgündü. aracın dıştan pek bişeyi yoktu içten bakılınca mevcut olan halımsı kaplama sırılsıklamdı kaldırabildiğim kadarıyla çürük görünmüyordu yolcu tarafında zaten kaplama yoktu sanki aliminyum membran kaplama parçalanmış gibi bir görüntü vardı....aracı kullanmaya başladım fren pedalına basınca araç durmayacakmış hissine kapıldım ama uzun mesafede durdu buarada sanki araçta ön takım yoktu burun ön tekerlekler üzerinde geziniyor hissine kapıldım,diğer 2 araçtada aşağı yukarı aynı durumlar mevcuttu buaraçlar 9-10 liralar seviyesindeki araçlar olunca acaba kaç liraya düzgün niva alabilirim yada 5000 tl olan araçlar nasıldır diye düşünmeden edemedim...Tecrübe ve fikirlerinizi bekliyorum

Etiketler
Ynt: Tüm Kullanılmış Lada Niva'lar Bu Durumda mı.?

Orhun bey merhaba adım Engin;

Siz kaç model ladalara baktınız bilmiyorum ama modelininde pek önemi yok aslında aracınız kaç model olursa olsun bakımlı olması önemli.Sanırım sizede bakımsız olanları denk gelmiş .5000 TL lik araçlar nasıldır bilemem demişsiniz bakın ekte bende 1988 model 6 ay önce 4000 TL ye aldığım ve 2000 TL masraf ederek 6000 TL ye mal ettiğim ve bugüne kadar marş dinamosunun kömürleri hariç hiç masraf etmeden her hafta KIRKLARELİ nin dağ köylerine (gidiş dönüş top 750 km ) gidip geldiğim Nivam VAr;

Masrafı yokmu tabiki olacak değişmesi gerekiyorsa değişecek yada sırf ben bileyim diye kritik parçalarını değiştirmişimdir zamanında arabama bakarım zamanında bujisini meksefe tevzi makarası kapağı suyu yağı vs bakarım .Arabamın neresinden arıza çıkartacağını tahmin edebilirim.
eski olması önemli değil BAKIMLI olması önemli.

Teşekkür ederim.

DSCN0612.jpg

DSCN0613.jpg

DSCN0615.jpg

DSCN0628.jpg

DSCN0629.jpg

merhaba Engin bey,

baktığım araçlar 97 üstüydü ama bakım hakkında söylediklerinizde haklısınız.sizin aracın maşallahı var,kazasız belasız binmek nasip olsun ,model sıkıntım yok bakımlı olsun yeter...ama açıkçası düşük modele yüksek rakam vermeyide istemiyorum

lada arazıde harıka bir araçtır ama kaporta kesinlik le yaramaz ve hemen pastutar ve şanzıman değirmen gibi öter yanındakının sesini duyamassın ve 100 km sürati geçemessin lada kullanan arkadaşlar gayet bu yazdıklarımı iyi bilirler.ben ce almadan önce iyi bi düşün. saygılar

Aykut bey merhaba,

bilgiler için teşekkürler aracı gayet iyi tanıyorum ve dediğiniz gibi arazi için alıyorum,gündelik ve uzun yol için aracım var. ama uzun bir süredir para ve aksesuar,parça biriktiriyorum bundan sonra başka araç alırsam hanım evden atar.

Bence arazi için uygun bir arac Niva ben şahsen çok çok memnunum beni son sefer hariç hiç yolda bırakmadı (oda benim hatam oldu bilerek batırdım ) Evet uzun yolda yada günlük olarak kullanımlarda uygun değil ama 2. arazi aracı olarak düşünürseniz ve bakımlı olanı bulursanız gerek bakım gerekse parça olarak en düşük maliyetli arazi aracı diyebilirim.

Ben memnunum :smiley:

Orhun bey kısaca aracını seversen harcadığın para önemi kalmıyor daha doğrusu aklına bile gelmiyor çocuğuna ayakkabı aldığında mutlu olup güldüğünde senin için kıpır kıpır olur ya haa işte aynı öyle...Saygılar...

eh hayırlsı olsun bende bir araç aldım şimdi toprlamaya çalışıyorum bütün aksamalr çalışıyor ama bende önceki adam kırılanı bagaja koymuş hiç bir parçasını takmamış iş bize kaldı bakılım

MERHABA,

RASTA nikiyle giremiyorum bende mecburen yeni hesap açtım,hayırlısı olsun kolay gelsin size

selam arkadasim

ben tecrubemi soyle soyleyim

1986 model 4000 tl ye lada aldim ... butun herseyini soydum ve mumkun oldugunca sifir seklinde toplamaya calisiyorum

senin kafandalki 9-10 bin tl alacagin arabaya en az 2-3 bin harcaman lazim onun yerin cok ucuz al toplamda 15 e gelecek sekilde sifir gibi topla derim ben

tabii butce meselesi

yada 90 -92 model arasi 14 tl ye jeep sport 4.0 al

arazideyiz forumunda 86 ortakoy baslikli lada niva toplamami bulabilirsin

valla bende aynı şeyi düşünmeye başladım,ne araç kaç model alırsam alayım kendi aracım yapmak için para harcayacağım madem öyle hiç olmazsa a dan z ye kendim yaparım diye düşünmeye başladım.

95 model değerinden 2bin tl fazla verip aldım vinç lastik jant vs 3000 tl para harcadım....
bence aslen temizine bakın derim modelli ve temiz çürüksüz fabrikadan nasıl çıktıysa öyle alın sonraki harcayacağınız para sadece modifiye için olsun....

13022011380.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR