TÜBİTAK Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi Başvuruları Başladı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,081

yasarergun

Dünyayı değiştirebilirsin
Yer
Antakya-Hatay ama O bir Antep'li :)
Web
www.yiyenbilir.com
Üniversite ve Milli Eğitim Bakanlığındaki Eğitimcilere TÜBİTAK’tan “Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi” fırsatı.

TÜBİTAK tarafından desteklenen, gelecek nesillerimizi doğayı bilen ve seven nesiller olarak şekillendirme amacıyla Mustafa Kemal Üniversitesinde yürütülen “Amanoslar ve Antakya Çevresi Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi Programı ” bu yıl 3. kez kapılarını Üniversitelerdeki Araştırma Görevlisi , Öğretim Üyeleri ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okulların öğretmenleri ile sınırlı sayıda olmak kaydıyla diğer başvuru sahiplerine ve ilgi gruplarına açtı. “Doğa eğitiminin en kısa tarifi “doğanın dilinin öğrenilmesi”dir. Bu eğitimin sonucunda, eğitim süresi kısa dahi olsa katılanların dünya görüşlerinde köklü değişiklikler meydana gelir. Aynı süreli hiçbir eğitim kişinin evrene, yaşama ve olaylara bakış açısında ekoloji temelli bir doğa eğitiminde olduğu kadar köklü değişiklikler yapamaz. Gördüğümüz Doğa bir sentez ürünüdür. Farklı disiplinlere ilişkin süreçler bir arada işlemiş, birbiriyle etkileşim içerisine girmiş ve sonuçta farklı ekosistemler, farklı peyzajlar oluşmuştur. Her peyzaj değişik bir sentezi yansıtır. Bu nedenle doğa eğitimi, içeriği itibariyle çok disiplinli bir karakter taşır. Projede, katılımcılarla birlikte doğa-insan ilişkilerinin de tartışılacağı, sorgulayıcı ve doğa merkezli bir eğitim yöntemi uygulanacaktır. Ders ve ders dışı etkinlikler paylaşımcı bir şekilde öğrenci-öğretmen hiyerarşisinden arındırılarak gerçekleştirilecektir. Doğayı tanıma, doğayı okuyabilme, doğadaki farklılıkları keşfedebilme, kazandırılması gereken temel beceriler olacak ve ders işleme yöntemleri bu temel anlayışa uygun biçimde yapılacaktır”. Proje Projeye katılım ücretsiz olup tüm konaklama masrafları TÜBİTAK tarafından karşılanmaktadır. Proje bilgilerine ve başvuru formuna proje resmi web sitesi olan www.amanoslar.net adresinden ulaşılabilir.

Etiketler
Ynt: TÜBİTAK Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi Başvuruları Başladı

Merhabalar Yaşar bey ben 2011de tekrar bu eğitim yapılacak mı bunu öğrenmek istiyorum. Ayrıca ne zaman başvurabiliriz başvuru tarihini kaçırdım mı bunu öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.

bu sene Amanoslar Doğa Okulu projesi desteklenmediğinden yapılmayacak
ancak aşağıdaki linkte desteklenen projelerin listesi var ortadan gerekli başvuruları yapabilirsiniz

http://www.tubitak.gov.tr/tubitak_content_files//bilimtoplum/dogaegitimi/2011_Projeler_liste.pdf

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim iyi günler.

2011 Tübitak Kaçkar Dağları ve Yakın Çevresinde Doğa Eğitimi'ne katıldım,çok güzel geçti.Herkesin gidip görmesi ve doğayı soluyarak anlaması,öğrenmesi ve farketmesi gerekiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR