Ynt: TRT YolAçık (Gezenbilir) Programı 4. Bölüm Duyurusu (Rize)
elestirileri okudum.
ingilizce olayi zaten aciklanmis... program trt belgeselde orjinal turkce + ingilizce dil secenegi ile giriyor. tv kumandasindan bu secim yapilabiliyor.
bir arkadas uzun uzun bir elestiri yazisi yazmis. oncelikle zaman ayirdigi ve onerilerde bulundugu icin tesekkur ederim.
program hepimizin, elestirmek de hepimizin hakki.
ama bir de soyle bir durum var; bu yapim bir hard offroad projesi degil. hicbir zaman da olmadi. program ana temasini offroaddan aliyor. yani araclar bir sekilde bu yapimin icerisinde olacak. offroad ekseninde olan biten bir mantik dahilinde islenecek. fakat her bolumde asagi yukari ayni seyler olmayacak. bazi bolumler offroad severlerin sıkılacagı içerikte olacak (ama işte bazıları da tam o bolumleri sevecek). neticesinde bir bolum digerini takip etmeyecek. (ki geniş bir yelpazeyi ekrana çekebilelim
her bolum farkli bir yaklasim, farkli bir konu ve icerik hazirlayacagiz. doga fotografcilarindan ucan admalara kadar yolumuzun ustune kim cikarsa ekrana kendi formatimiz dahilinde tasiyacagiz. bu anlamda da televizyonunu acip ekranda araclarin sert sert gittigi tokusmali kirismali bir bolum izlemek isteyen hayal kirikligina ugrayabilir. ama bu da boyle bolumler hic olmayacak degil (ASLINDA DELI GIBI SERT OFFROAD CEKMEK ISTIYORUM. AMA BUNUN ICIN O OFFRAD'I YAPACAK KİŞİLERE İHTİYAC VAR, DAVET EDIN GELELİM
selamlasma, doga goruntuleri niye oluyor peki?
tam dogaya bakacaksin araya bir teker giriyor, niye giriyor...
bu programin adi oncelikle yolacik.
ofroad eksenli bir doga programi.
yelpazesini konu cesitliligini arttirmak ve gezenbilir sitesinde donen tum konulari olabildigince ekrana tasimak.
ama bunu yaparken de offroad ekseninden ayrilmamak.
sozun kisasi arkadaslar her bolumde farkli bir yaklasim, konu ve macera ekranda olacak. bolum anoonslarini sedat abi hazirliyor. rica edelimbiraz daha kapsamli tanitimlar yazsin. bolum icerigine bakar ne kadar offroad olacagina kestirir ona gore de izleyip izlemeyeceginize karar verirsiniz... sonucta ben de uzuluyorum beklentileri karsilayamayinca. en azindan vakit ziyani olmaz.
tekrar etmeliyim ki bizim her program hard offroad yaptirmak gibi bir amaciiz boyle bir kapsamimiz yok. onca program cektik benim izlemekten en keyif aldigim bolum lazboard oldu. cunku icinde insana dair birseyler var, doga var, mucadele var.
ama bu bolumu izleyip offroad bunun neresinde diyen de olabilir. bunu diyeni; 2000 rakimli bir koye 7 km boyunca 1 metre karla kapli 1,5 metre eninde 500 metreye varan ucurum kenarli dar patika yola araciyla sokmamiz lazim. araci o yolda 50 kere kayacak aklindan 100 kere asagi yuvarlanip parca pincik olmak gececek ki o zaman yapilan offroad mi degil mi karar versin.
araclar camura saplaniyor, sonra bir bakiyorsunuz hop araclar yolda gidiyor.
o araclarin o camurdan cikmasi 1 saat suruyor. simdi ben bunu detaylari ile versem bir bolumde tek bir aracin camurdan cikisini seyredebilecek insanlar sadece...
fakat boyle soyluyoruz yaziyoruz diye lutfen elestirierinizi kesmeyin. elbet ders alacagiz, feyz alacagiz, elbet izleyicilerimizi dikkate alacagiz. sizlerin severek izleyemedigi birseyi yapmanin cok bir anlami yok.
sevgimle
not: bu bolumdeki tum yazilarimi ediledim. bana bu hakki taniyan sedat'a ictenlikle tesekkur ederim. ite insaniz bazen elestirilere ofkelenip kirici olabilecek seyler yazabiliyoruz. bu kapsamda da kirdigim oldysa ozur dilerim.