Trenle Türkiye Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penna Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,964

penna

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Tren tur kartıyla bir aylık bir süre içersinde Türkiyenin tren geçen her yerini gezmeyi planlıyorum.Tabi bazı yerlerde otobüs de kullanacağım.İlk kez böyle bi işe kalkıştım :smiley: gezi planımı da hazırladım.Yanlız Türkiye'nin doğusuyla ilgili ulaşım sorunum olabilir.Kars'ta mola verdikten sonra Van'a geçmeyi düşünüyorum,ordanda Hasankeyf ve yolculuğuma tekrar tren yolu güzergahından devam edeceğim.Ama Karstan Van'a otobüs seferi olup olmadığını bilmiyorum.Bu konu hakkında bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.Yardımınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum...

Etiketler

Ynt: Trenle Türkiye Turu

Teşekkürler.Elimden geldiğince gezi notları tutmaya çalışıcam.Elbette bunları ve çektiğim resimleri siteye koyabilirim :smiley:

Merhabalar benimde geleceğe dönük planlarım içinde olan bir faliyeti yapacaksın Tuncay CJ nın dediği gibi bu geziyi paylaşırsanız çok iyi olur. Size birkaç önerim olacaktı hasankefle ilgili. Batmana kadar trenle gidebilirsiniz. Batmana varmadan diyarbakırda inin diyarbakırıda mutlaka gezin. Batmana vardığınızda oradanda ilçe otagarından kalkan midyat-hasankeyf arabaları yarım saat 45 dakikada sizi hasakeyfe götürüyor. Hasankeyften midyata oradanda mardine yine dolmuşlarla geçebilirsiniz. Mardindende birsatt mesafede olan diyabakıra geçerek tren hattına tekrar dönüş yaparsınız. yada bunu tam tersi diyarbakır mardin midyat batman hattını takip edebilirsiniz. Kurtalan ve ilerisine gitmenize gerek yok görülebilecek birşey olmadığı kanısındayım ama dini mekanlarda ilginizi çekerse kurtalana 30 dakika mesafede ziyaret ilçesinde (siirt) veysel karaninin türbesi var. Yine diyarbakırdan otobüsle urfaya geçebilirsiniz urfadanda araçla antebe gider tren hattına yeniden kavuşabilirsiniz . Böylece güneydoğunun neredeyse tamamını gezmiş olursunuz. Şunu belitmeliyim ki daha önce g.doğuya gitmediyesniz hiç çekinmenize gerek yok gerçekten güvenlik endişesi duyulabilecek hiç bir nokta yok. Çünkü ben tek başıma g.doğu turu yaptığımda tura başlamadan çok olumsuz olarak yansıttılar. Ayrıca orada çocuk rehberler var onlardan kesinlikle yararlanın. Özellikle hasankeyf ve mardinde kaymakamlık kokartlı gönüllü çocuk rehberler var çok cüzzi miktarlara sizi gezdiriyorlar ve anlattıklarını elimdeki rehber kitaplarla teyit ettm hepsi doğruydu. Keyifli yolculuklar

İlgin için teşekkürler mavituna17. Benim de çevremdeki bir çok kişide malesef yolculuğumun g.doğu kısmıyla ilgili bazı önyargılar oldu,ama açıkçası daha önce g.doğuda bulunmayan beni bu durum hiç etkilemedi :smiley: .Tavsiyelerini de göz önünde bulundurucam,tekrar teşekkürler.

Biraz geç bi cevap olucak ama tren tur kartı hakkında şöyle kabaca bi bilgi veriyim. Bu sene için kartın fiyatı 150 tl idi ama seneye ne kadar olur onu bilmiyorum.Kartı aldığınız andan itibaren 1 ay boyunca bütün ekspres,bölgesel ve banliyö trenlerinde geçerli.Yanlızca yataklı veya hızlı trenlden de faydalanmak istersen fazladan ücret ödemek zorundasın.Tren tur kartını almak için bir tek nüfus cüzdanına gerek var,ben Haydarpaşa garından aldım ama başka yerlerden de alınabiliyor.10 dakika içinde veriyorlar kartı. Kartı aldıktan sonra yapacağın her tren seferinden önce bilet almak için gişelere uğramak zorundasın,buralardan yine bilet alıcaksın ama ücretini ödemiyosun,bir de bir yolculuk bitmeden bir sonraki yolculuk için bilet alamıyosun en azından bize vermediler :smiley: .Umarım işine yarar tcdd nin sitesinde de gerekli bilgiler mevcut.Bunun yanında zaten gezi notları kısmında notlarım mevcut ordan da belki bi faydasını görürsün:smiley: .

Çıktım çıktım bitirdim bile:smiley: ..gezi notları kısmına yavaş yavaş yazmaya başladım.

Gezi notlarını bekliyoruz.Trenle Türkiye turu bana da çok cazip geldi. Belki seyahat notların bir çok kişiyi özendirir :smiley:

hocam hayalimi gerçekleştirmissin....
rotanı nerelerde ne kadar kaldığını nereleri gezdiğini ve herşeyden önce bu turun sana maliyeti ne kadar oldu onu belirtirsen çok sevinirim...
nasip olursa bende gelecek seneye yapamak istiyorum trenle türkiye turu...

Maalesef hiç trene binmemiş biri olarak çok özendim...Bir çok şehir görebilmek için ekonomik eğlenceli ve farklı bir deneyim olur diye düşündüm yapabileceklerim listesine ekledim :smiley:

turlarınızın örtülü kuşetli veya yataklı olmasını tercih edin...rahat olur pulman (oturarak) oldukça sıkıcıdır..
yataklı 1-2 kişilik,, kuşetli 6 kişiye kadardır...hem şimdi hızlı trende çıktı :smiley: bir ara onada binin fena gitmiyor..
eski tıkıt tıkır o nostalji sesleri kalmadı.. oda ayrı bir güzeldi..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR