Tren Kart

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkana Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,939

Etiketler
Ynt: Tren Kart

Dostlar, güzel insanlar... Bende aynı türden bir yolculuk düşünüyorum. Eğer anlaşabileceğimize inanırsak beraber gezelim isterim. Özellikle medford senin bu konudaki tecrüben yanımızda olsun isteriz. Uyumlu bir grup (2-4kişi) yakalasak bunu beraber gerçekleştirebilir miyiz?

passion' Alıntı:
Dostlar, güzel insanlar... Bende aynı türden bir yolculuk düşünüyorum. Eğer anlaşabileceğimize inanırsak beraber gezelim isterim. Özellikle medford senin bu konudaki tecrüben yanımızda olsun isteriz. Uyumlu bir grup (2-4kişi) yakalasak bunu beraber gerçekleştirebilir miyiz?
neden olmasın olabilir de tarihleri denk getirmek çok zor hem iş var benim hem üniversite var zaman sorununuz yoksa bana uyarsanız neden olmasın gençler takılırız 2 hafta

Bakarsınız Anadolunun bir istasyonunda geciken treni beklerken denk geliriz. Sohbet sohbeti açar konu " Gezenbilir"'den açılır Dünya ne kadar da küçükmüş deriz.
Ya da işi şansa birakmayız...

bu konuyu şansa bırakma yanlısı değilim, eğer sizinde onayınız olursa ayrı bir başlık altında görüş alışverişinde bulunalım; katılmak isteyen herkesin koşullarına uygun bir zaman, rota, süre konusunda mutabakat sağlayalım ve beraber gezelim diyorum. çok daha eğlenceli, paylaşımlı ve unutulmaz olacağına dair inancım sonsuz çünkü gezilen yer kadar geziye çıkılan arkadaşların engin dünyasını da tanıyor ve insanlardan da birçok şey kazanabiliyorsunuz.

elbette herkesin durumu birbirinden farklı. kimi öğrenci, kimi özelde, kimi kamuda görevli. kimi bolbol harcıyarak geziyor, kimi kısıtlı imkanları ile.. ama ortak müşterekte buluşabiliriz. amaç bir olduktan sonra bu zor olmamalı. bu başlıkta geziye katılımı mümkün görünen en az 3, benzer başlıklarda 4 kişi gördüm. neden olmasın?

"Ya da işi şansa bırakmayız..." diye yazmamın sebebi, işi şansa bırakma niyetinde olmayacak kişileri görmemdi. Sesimim bu kadar çabuk karşılık bulmasına sevindim.

Gördüğüm kadarıyla istekliler mevcut. İstek varsa, icra da mümkün olur. Sayın medford, nevmeram, serkana, redbull34 ve gönüllü olabilecek diğer arkadaşlar.. Bu gezinin tertip ve planı amacıyla yeni bir konu açılması için sizlerden görüş bekliyorum.

Ben şu an için hazırlık safhasındayım. Demiryolları ile ilgili okumalar yapıyorum. Bu arada Trenler Anılardan Geçer adlı nefis bir kitap edindim. Benim düşündüğüm gezilerde trenler, istasyonlar vasıta ve mekandan öte gizli özne. İş hayatının dayattığı zamansızlıktan dolayı iki günlük kısa seyahatler planlıyorum. Bu da beni Kayseri'den öteye engelliyor.

medford' Alıntı:
rota da tartışalım arkadaşlar herkes alternatif rotalarını yazsın uygun olan güzel bir rota belirleyelim benimki daha önce belirtiğim gibi
adana-hatay-gaziantep-şanlıurfa-mardin-van-kars-erzurum-sivas-kayseri

bu rota benim için uygun lakin kaç gün çekeceğini iyi hesap etmek lazım. toplam 10 şehir (ilçe bazında ziyaretler de dikkate alınırsa) yoğun ve geniş bir bölge gezilecek demek. benim devlet görevlisi olduğum ve maksimum 15 gün izin alabileceğim dikkate alınarak biraz daraltılabilir diye düşünüyorum. sadece çukurova, güneydoğu ve ya doğu anadoluya indirgenebilir. çünkü bahsettiğimiz coğrafyalarda neredeyse her ilçede görülmesi gereken güzellikler mevcut. yani ya adana-hatay-gaziantep-şanlıurfa-mardin ya da van-kars-erzurum-sivas-kayseri daha uygun.(tam ortasından böldüm)

doğu'ya yapılacak olan bu geziyi, özelliklede trenle gidelecek olması nedeniyle büyük bi keyifle okudum. bir seneden beri bende böyle bir gezi gerçekleştirmek istiyorum, ama çevremdeki arkadaşlarımın doğu bölgesine ilgisiz olmalarındaan dolayı hep ertelemek durumunda kaldım bu gezi planımı. ama eğer ki böyle bir gezi gerçekleştirilirse büyük bir istekle katılabileceğimi söyleyebilirim.

ankara-adana-hatay-antep-urfa-mardin-van-kars-erzurum-sivas-kayseri-ankara rotası açıkçası kulağa çok çekici geliyor. açıkçası ben de hem çalışıyorum hem de okuyorum, fakat böyle bir gezi için koşullar önceden ayarlanrsa, her zaman yeterli bir zaman ayırabileceğimi söyleyebilirim. yeterki ortak noktada buluşulunsun, çünkü gezi arkadaşlığıda zor bir olaydır, bu yüzden bu geziden beklentilerinde uyumlu olması ve de bunların önceden net olarak konuşulması çok önemli diyebilirim.

**bu arada güney ekspresi için oldukça hoş bir olan bi olay yeterli sayıda iseniz yataklı vagonları kapatma imkanınnın olması. buda trenin ayrı bir keyfini yaşatır bence :smiley:

ve de bu gezi için düşündüğünüz aylar nedir ? mayıs ayı nasıl olur sizce ?

medford' Alıntı:
valla ben haziran 10 gibi çıkmayı planlıyorum

Evet gerçekten harika bir plan benimde 1 arkadaşımla beraber böyle bi fikrim var ve yine haziran 10-15 arası çıkmayı planlıyoruz aslında. Buradaki görüş alışverişi çok verimli olur gercekten de. Özellikle Medford baya engin bi tecrübesi varmış gibi gözüküyor bu trenler hakkında, şahsen ben hiç trenle uzun bir seyahat yapmadım :smiley:

ne yazık ki, benim haziran ayında final sınavlarım ve ek olarakta tez sunumum olduğundan dolayı, haziran ayı benim için hiç uygun olmuyor.
peki temmuz ayının sıcaklarından uzakta, mayıs ayı uygun olan var mı ? eğer mayıs ayı gelebilecek olan varsa gezi için yapılacak olan planlamaları daha somut hale getirmeye başlayabiliriz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR