Trekking Rotaları için Hangi GPS?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aurelious Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,662

Aurelious

Yeni Üye
Merhabalar. giden arkadaşlarımızın buraya yüklediği trekking rotalarını kullanabilmek için tavsiye ettiğiniz (fiyatı makul) gps cihazı hangisidir? elimde piranha pathfinder bir cihaz var ama tabii ki buradaki rotaları yükleyemiyorum. koordinat girerek rota bulmaya çalıştım ancak topografik harita olmadığı için herhangi bir faydası olmadı. teşekkürler.

Etiketler
Selamlar,
Eger "trekking" yapacaksaniz, Garmin'in eTrex modellerinden biri isinizi gorebilir.. Magellanin da bu sinifta cihazlari oldugununa eminim ama maalesef modelleri konusunda bilgi sahibi degilim.

Ayrica, pathfinder'a yukleyememenizin nedeni topo haritasi olmadigi icin degil, bu cihazlara yapisi geregi gps kayitlari yuklenemiyor.. Yani, baska bir degimle, alacaginiz cihazda Topo haritasi olmasina gerek yok..

iyi gunler dilerim, reha

Ynt: Trekking Rotaları için Hangi GPS?

Trekking için size Magellan Explorist 500 öneririm. Türkiye'nin değişik yerlerinde kullanma imkanım oldu, gerçekten çok güzel düşünülmüş ve dizayn edilmiş bir GPS. Gerek rota çizimi, gerekse iz kaydı tutması trekking için çok ideal. Eğer gideceğiniz rotanın koordinatlarını baştan güzel girerseniz kaybolma gibi bir ihtimaliniz kalmıyor ;) Dönüşte de iz kaydınızı kullanarak problemsizce başladığınız yere gelirsiniz ;)
Cihaz darbelere dayanıklı, çok büyük değil, şarjı iyi gidiyor. Kapalı alanda uydu bağlantısı çok çabuk kopuyor bence tek kötü özelliği bu. GPS'i keyfe keder kullanmak güzel bir duygudur herhalde, ileride ben de mutlaka tadıcam bu duyguyu :D

Garmin Rino larla(özellikle 520,530,530 Hcx) herhangi bir deneyimi tecrübesi olan var mı?Saygılar.
http://www.google.com/products?q=garmin+rino&show=li&lnk=showgrid
http://www.garmin.com/products/rino530hcx/

2010-03-25_215013.jpg

Selam ben Garmin 60 CX kulanıyorum.Cihazda topografik harita,navcity ve deniz haritası yüklü.Arabada,arazide ve denizde kullanıyorum.Çok memnunum.Ayrıca cihaz suya ve darbelere dayanıklı olduğu için çok kullanışlı.

piranha evoque 4.3 gps cihazımın dahili hafızasını yanlışlıkla sildim daha önce yedeklemediğim için gps özelliğini kullanamıyorum aynı cihazdan olan varsa bana harita dosyalarını gönderebilir mi ? internette bulamadım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri