Trans Sibirya İçin 4x4

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drozcanaslan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,179

drozcanaslan

Yeni Üye
Yer
Hatay
Meraba,
Şu an elimde 2005 model otomatik vites 2.0 benzinli Grand Vitara var. Hatay'dan yola çıkıp İran,Türkmenistan,Özbekistan,Kazakistan,Rusya,Moğolistan,Japon Denizi turu düşünüyorum. İlerde de uzun soluklu bir Afrika turu. Bu gezi için daha büyük bir aracın (Land Cruiser VX100, Nissan Patrol 2.8TD veya 3.0 TD, Land Rover Discovery II veya III, Grand Cherokee 2.8 veya 3.0 CRD, Mitsubishi Pajero...vb) daha uygun olacağını düşünüyorum. Aracı aldıktan sonra tavanına çadır ve bagajına kamp malzemeleri için modifikasyonlar yapacam. Aracın kendisi için (modifikasyonlar hariç) 70.000 TL'ye kadar bütçe ayırabilirim. Gerekirse daha da üstüne çıkabilirim. Aracın sağlam ve dayanıklı olması ve yedek parçasının kolay temin edilebilir olması yanı sıra konfor ve güvenlik de istiyorum. Konforu beklentilerimin çok altında olduğu için LR Defender'i seçenekler arasında düşünmedim. Böyle bir yolculuk için dizel mi yoksa benzin mi, manuel vites mi düz vites mi; hangi marka hangi araç? Bu konularda bana fikir verebilirseniz sevinirim. Saygılarımla
Özcan Aslan
drozcanaslan@gmail.com
05324172023

Etiketler
Ynt: Trans Sibirya İçin 4x4

Syn Aslanbana kalırsa uğraşıp boşuna vakit ve nakit kaybetmeye gerek yok, yapılmışı var. Buradan kopya çekilebilir ;)
http://www.istanbul2istanbul.com/
http://www.turafrika.com/

Aşağı yukarı aynı şeyleri düşünen biri olarak bütçenizede uyan Jeep Rubicon u öneririm. Uzun yola ne kadar az elektronik o kadar az dert diyorlar. Özellikle gideceğiniz bölge itibari ile sert bir coğrafya ile uğraşacaksınız. Ufacık bir sensör keyfinizi bozmasın.

Bahsettiğiniz rotaları ve daha fazlasını yanılmıyorsam 2005 de Ali Eriç bey kapalı kasa Defender ile tekbaşına gezmişti. Hatta afrikanın ücra bir yerinde arızalanan defenderı için parça bulduğunu ve yoluna devam ettiğini yazmıştı. Kısaca çok konforlu olmasada defender bu işler için ideal araçlar. Ancak 70.000 lik bir bütçeyle son derece konforlu ve güvenli bir defender toplayabilirsiniz.

çok çok pardon

bunları yazdıktan sonra "camouflage" nickli İlhami bey'in verdiği linki farkettim. Ali beyin tüm gezileri linklerde mevcut zaten.
saygılar.

Merhabalar,
Bu düşüncede olan çok kişi var, bende bunların arasındayım. Tabi herkesin düşüncesi çok farklı.
Bence bu tür geziler için DEFENDER biçilmiş kaftan.
Bakın dün bir DEFENDER gördüm, Çanakkale'de gemiden indi. Bizim donanma araçlarının birton daha koyusu idi. Arka kapak üzerine komple bir sandık yapılmış, tavan yükseltilmiş açılıp yatak oluyor, arka camlar bir düzenekle (kapak yapılmış) açılıp kapanabilir hale sokulmuş, yedek lastik kaputun üzerinde lastiklerinden de anlaşılacağı gibi araç yükseltilmişti. Plakası İsviçre idi. Kapısında Afrika kıtası ve üzerinde rota çizilmişti. Belli ki bu araçla içindeki genç çift o çizili rotayı takip edecekler.
Düşüncenizi gerçekleştirmenizi diliyorum.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

bence toyota en uygunu

rubicon iyi güzel ama hem 70000 liraya bulmak zor hem de yedek parça yaygınlığı diğer ülkelerde ne kadar belli değil.

defenderla da onca yolu işkenceye dönüştürmenin anlamı yok bence

az çok belgesellerden , tv programlarından ve internetteki videolardan izlediğim kadarıyla en yaygın kullanılan araç toyota

çölde zaten kullanıldığını biliyoruz, afrika'da milisler bile toyota pick-upların kasasına makineli tüfek takıp askeri araç gibi kullanıyorlar

discovery channel'daki belgesellerde rusya'nın en ücra köşelerinde ya kamaz ya nissan patrol ya da toyota görüyorum, keza izlanda'da artric truck olarak hep toyota kullanılıyor

yine genel kanı en kemikli araçların toyota olduğu yönünde.

özetlemek gerekirse, hem motor gücü hem parça yaygınlığı hem de yol konforunu düşünürsek ilk tercihim biraz da yakıtı düşündüğümden hilux, 2. tercihim land cruiser vx100 olurdu

bu arada toyota'dan komisyon almıyorum :smiley:

süper bir gezi planı başarılar diliyorum umarım gezinizi gerçekleştirisiniz.araç konusunda bende alican beyin dediği gibi 1 toyota hilux dizel, 2. tercihim dizel land cruiser vx100 olurdu :smiley:

Takip ;)

Yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Defender aslında benim de seçeneklerim arasındaydı. Ancak rotalar çok uzun olacağı için konfor ve motor gürültüsü nedeniyle bir süre sonra beni bezdirmesinden çekiniyorum. Toyota VX 100 doğrusunu isterseniz en çok kafama uyan araç. Ancak bahsedildiği gibi elektronik aksamları fazla ve sorun çıkarmasından korkuyorum. Abim oto elektrik ustası ve yaklaşık 20 yıl Suudi Arabistan'da çalıştı. 4x4 ağırlıklı araç tamir ediyordu. O da bana mekanik aksam ve motor sağlamlığı yönünden Nissan Patrol'u önerdi ve 2.seçenek olarak Land Cruiser'i. Ayrıca sizden ricam bilginiz varsa bu araçların yakıt sarfiyat değerleri nedir?

öncelikle merhaba. sizin planlarınuz için en uygun araç bence vx100 ve benzinli modeli.sebebine gelince toyotanın yüksek model dizellerinde commonrail sistem mevcut bu raçlara kalitesiz mazot koyarsanız mekenik arizaya gerek yok enjektörlerden yolda kalırsınız . benzinlinin yakıt sarfiyatıda ortalama 15 l civarında

Hangi araç bilmem ama, dizel alırsanız soğuk iklimlerde yakıt donmasıyla ilgili sorun yaşayabileceğinizi düşünüyorum. Türkiye'de nispeten düşük sıcaklıkta akabilen dizel artık mevcut, ancak rotanızdaki her ülkede böyle olmayabileceğini unutmayın.

Serkan Bey,Bende bir LC almak istiyorum acaba bu araçların yakıt sarfiyatı ne kadar oluyor ? Yada bilen arkadaş varmı

Bende naçizane Land Cruiser VX 100 kullanıcı olarak Rubicon hakkında ufak bir not eklemek isterim, çok uzun değil ama 350 km kadar modifiyeli Rubicon ile ankara Bolu seyahati yaptım aynı gün içinde. Sonrasında Rubicon un uzun yol için çok uygun olmadığına karar verdim, aracın modifiyeli olmasının bunda etkisi olabilir ama, LC nin konforuna yaklaşmasının bana göre imkanı yok.
Sarfiyat açısından benzin olarak çok bilgim yok, zira benzinle kullanmaya pek cesaret edemiyorum ama Ankara ıstanbul arası 5 kişi ile ortalama 110 km/h hızda 15,7 lt lpg sarfiyatımız olmuştu.

Selamlar, sevgiler

Burak Dirican

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Benzinli toyota vx100, prado da olabilir bence.
Rusyada temiz dizel bulmak sorun olabilir.

Bence benzinli olmalı,zira motorin işi gerek yakıt temizliği gerekse kalitesi açısından daha problem çıkarabilecek bir yakıt türü,kışında ekspedisyon yapılacaksa donma mevzuları gündeme gelebilir
web de bakıldığında her marka ile bu tip geziler yapılıyorsa da ağırlıklı tercih olarak toyota lc ve landrover d3 serileri en tercih edilenler,zira uzun yollarda sürüş rahatlığı en önemli konu bence
kolay gelsin,haberleri ve gelişmeleri beklemekteyiz

Böyle bir seyahat için Toyota FJ serisi Land Cruiser araçlar da uygun olur düşüncesindeyim. Özellikle Afrika'da yoğun olarak kullanıldıklarını biliyorum. Bildiğim kadarıyla Defender'dan daha sağlam ve biraz daha konforlu araçlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri