Trakya Keşif Gezileri-1 (8-9-10 Ağustos 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MK51 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,361

MK51

Zirve
Yer
Istanbul
Katılanlar:

01- Mustafa Kemik (MK51) + Ercan Armutcu (ercione)
02- Arda Gürayman (ardag)
03- Fatih Çakır (OffRoader) + Kemal Ersoy (scorpaena)
04- Hakan Irıklı (Offroadpassion) + Erol Şar

Yola çıkış zaman ve yeri: 8 Ağustos Cuma, saat 16:00, Altunizade.

İzlenen rota: Kemerburgaz, Subaşı, Gümüşpınar, Karamandere, Karacaköy, Çilingoz, Safaalan, Binkılıç, Aydınlar, Gümüşpınar, Subaşı, Kemerburgaz.

Yapılan toplam yol: 325 Km. (FSM Köprüsü başlangıç ve bitiş).

Trakya1.jpg

Kemerburgaz, Tayakadın ve Kestanelik üzerinden Subaşı köyüne gelindi. Bu yörede LPG bulunan akaryakıt istasyonu sadece bu köyde var. Yakıt ikmalinden sonra rotamız, ilk gün kamp kurmayı hedeflediğimiz Karamandere.

Etap girişi haritada (1) olarak gösterilmiştir. Koordinatlar; N 41 22 48, E 28 17 49.
Etap giriş ve çıkışlarını birbirine yakın noktalardan yaptık. Doğaldır ki derede çok fazla su yok. Bir kaç dere geçişi yaparak 2-3 km içeriye girip kampımızı kurduk. Çevre ve hava çok güzel. Nefis salatalı ve müzikli bir kamp akşamı yaşıyoruz... Sabah kahvaltı sonrası, dere boyu ilerlemeye kaldığımız yerden devam ettik. Asfalt girişten itibaren 6-7 km sonra, vadide araçların gidebileceği son noktaya geldik ve dönüşe geçtik. Karamandere Köyünde çay molası ve öğlen atıştırması sonunda, Karacaköy'e giderek, Arda'nın azalan hidrolik yağını tamamladık. Giderken tespit ettiğimiz ve girmeyi düşündüğümüz ikinci etap için dönüş yaptık.

Hedefimiz haritada (2) ile gösterilen noktadan (N 41 23 25, E 28 19 57) girerek, (3) noktasından (N 41 26 11, E 28 15 18) çıkmak.
Yol girişinde gördüğümüz tehlike uyarıları bizi tedirgin etti ama bunların, kısa süre sonra gördüğümüz bir "çöp dökme alanı" nedeniyle yapıldığını anladık. Yaklaşık 25-30 km'lik bu orman etabı çok rahat geçildi. Cumartesi akşamı için genç arkadaşlarım sahil kampı önerdiler. Ve hedefimiz Çilingoz...

Çok kalabalık, gürültülü fakat tuvalet ve duş gibi lüksleri de bulunan bir kamp oldu bizim için...
Çilingoz'a geldiğimizde 18:00 olan saat, benim için erken olduğundan, co-pilotum Ercan'la birlikte tek araç Kıyıköy yönüne ufak bir geziye çıktık. 6-7 km yol aldığımızda, sağ tarafa sahile doğru giren bir yol gördük. Yaklaşık 2-3 km'lik dar bir inişten sonra çok güzel, açık denize ve dalgalara kapalı küçük bir koy ile karşılaştık.
Haritada (4) olarak belirttim. Bu koya inen yolun giriş noktası koordinatları; N 41 33 43, E 28 10 29. Ve Çilingoz'a döndük.
Bu arada, Çilingoz'a giriş ve çıkış yollarının çok kötü olduğunu söylemeliyim. Yumruk büyüklüğünde taşlardan oluşmuş stabilize bir yol.

Pazar sabahı hedefimiz; (5) noktasından (N 41 32 60, E 28 10 44) orman yoluna girerek, (6) noktasında (N 41 31 56, E 28 07 47) Safaalan yoluna çıkmak.
Hedefleri zorlanmadan tutturuyoruz çünkü yollar çok kuru. Orman yollarını sürekli, toz duman içinde alıyoruz zaten.

Safaalan yoluna çıktıktan kısa bir süre sonra, sağ tarafa giren bir orman yolu dikkatimizi çekiyor...

Girişi (7) nolu nokta; N 41 30 55, E 28 05 47.
Yağışlı mevsimlerde çok keyifli olacağını düşündüğüm bir yoldan 3-5 km giriyoruz içeriye. Çilingoz çevresindeki toz, duman, gürültü ve kalabalıktan sonra burası, kelimenin tam anlamıyla "cennet" gibi geliyor hepimize. Çayları demliyoruz ve atıştırmalıkları çıkartıyoruz... Uzun bir mola...

... Ve, Safaalan üzerinden Subaşı, yakıt ikmali ve dönüş...

Benim için çok keyifli bir aktivite oldu. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum....
Fotoğraf çeken arkadaşlar, görüntüleri ile bizi şenlendireceklerdir...

Etiketler
Ynt: Trakya Keşif Gezileri-1 (8-9-10 Ağustos 2008)

Pazar öğleden sonra ben Kıyıköy'e giderken, dönen 4 araç sizlermişsiniz. Araçlar güzel, içindekiler keyifli gözüküyordu

Fatih'in çektiği görüntüler...

Cuma akşamı Karamandere kampı.

DSC01210.jpg

DSC01209.jpg

DSC01217.jpg

DSC01228.jpg

Ve Karamander'nin iç taraflarına yolculuk...

DSC01236.jpg

DSC01239.jpg

DSC01238.jpg

(5) ve (6) no'lar arasındaki etap...

DSC01250.jpg

DSC01255.jpg

Mustafa Abi öncelike organizasyon için teşekkürler... çok keyifli güzel bir gezi oldu. Ayrıca , Şile-Ağva etaplarından sıkılan çamursever arkadaslar icin yağmur mevsiminde tekrarını yapabileceğimiz yerler tanımış olduk.

Trakya-II'de herkesi bekliyoruz..

Güzel bir geziyi ve birbirinden keyifli etapları paylaştık. Başta Mustafa Abi olmak üzere Erol Abi’ye; varlığıyla gönüllerimizi olduğu kadar sofralarımızı da şenlendiren, birlikte yemek yemek zevkini tattığım Arda’ya; repertuvarı ve gitarıyla müzik altyapımızı tedarik eden güzel insan Hakan’a, güleryüzlü, yadımsever ve mülayim Fatih’e ve hususi olarak demlediği çaylara; eli çabuk, gönlü temiz ve saygılı kardeşimiz Kemal’e çok teşekkür ederim. Nice etkinlikte birlikte olmak dileğiyle. Coplotluktan dolayı fotoğrafa fazla vakit ayiramadım. Daha doğrusu fotoğraf çekmekten copilotluğu, copilotluktan dolayı da fotoğraf çekmeyi beceremedim :smiley: Kareler ne kadar fikir verebilir bilmiyorum. Fakat yaşanan güzellikleri ve aldığımız keyfi anlatmakta zorlanacaklar diye düşünüyorum.

ilk aksam, Karamandere kampına doğru dere geçişi
003-1.jpg

009.jpg

Geçtiğimiz dereden başka bir kare
006-1.jpg

Cumartesi sabahı Karamandere’den ayrılırken...
001-1.jpg

aynı yolda ikinci dere geçişimiz
005-1.jpg

008-1.jpg

İlk orman etabımız (cumartesi)
002-1.jpg

Mustafa Abi ile ilk çukur etabımız :smiley: Mustafa Abi "Ercan şu ağacın güzelliğine bak!" deyince copilot olduğumu unuttuğum andır. Baska bir meslek seçeceğiz artık.
004-1.jpg

016.jpg

014.jpg

019.jpg

işte görmediğimiz çukur. Bu fotoğrafta ben yokum. Neden olmadığımı yazmama gerek var mı :smiley:
015.jpg

Offroad ve ormanlık alanın güzelliği yüzlere böyle yansıdı.
012.jpg

İkinci gün Safaalan yolundayız. (pazar. Çilingoz kampının ertesinde)
017.jpg

İkinci orman etabımız. (harika bir yerdi)
007-1.jpg

Ercan yazdiğin güzel şeyler için teşekkürler. Listenin başına ekledim , bir sonraki gezi icin kemürlü semaver getireceğim. Hem bol bol içiyorsun hem de çayı enfes oluyor...

Fatih sağol o senin güzelliğin. Semavere hayr demem. Memnuniyetle... :smiley:

3 gün insanı çatlatan bir gezi yapılmış. Paylaşım için teşekkürler. Gitar resitalini bizde dinlemek isteriz Mustafa abi ;)

Öncelikle merhabalar,

Geziye katilan ve keyifli hale getiren abilerime cok tesekkür ediyorum.
Cuma gecesi kamp atesi etrafindaki yemek ve sonrasindaki müzik ziyafeti, cumartesi ve pazar günü olan orman etaplari unutulmazdi.... Bu anlari yasatan abilerime tekrar cok tesekkürler...
Sevigiler,
Kemal

Fatih abi,
Televizyonlu fotografi koymamış Mustafa Abi.
Cok sevindim acikcasi:smiley:))

O kadar sevinme Kemal , fotografın orjinali bende, hem de 5.2 Megapixel :smiley:)

Abi cok iyi olurdu gerçekten , pek çok kişi gibi benim de Mustafa Abi'ye ilk sorduğum "Uğur Abi nerede ?" oldu . Gözümüz , gönlümüz seni aradı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR