Trafikte En Gıcığıma Giden de....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,614
Ynt: Trafikte En Gıcığıma Giden de....

Trafikte en güzel sahne, temde inanılmaz bir trafik, arabanın içinde oturup yandaki arabaları kesiyorsunuz. Trafik kilit. Biz aptalız ya bazı akıllı ve çok bilmiş zat'lar hemen emniyet şeridine girer ve kendilerini trafikten kurtarırlar. Burada yapılması gereken en önemli unsur nedir. Elinize bir kalem kağıt alacaksınız. Emniyet şeridine giren tüm araçların plakalarını yazacaksınız. Daha sonrada 155 polis imdatı arayıp tüm bilgileri aktaracaksınız.
Bana göre düşünülebilecek en iyi ceza yöntemi budur. Polis ihbarı dikkate alıyor ben denedim. Malesef bazı vatandaşlar iyilikten anlamıyor. Ama bu vatandaşlar 2-3 kere ceza aldımı göreceksiniz bir daha emniyete girmezler bizim gibi beklerler.

Saygılarımla

1-Tarsus'da "niye sarı ışıkta geçiyorsun?Bir daha görürsem ceza yazarım" diyen trafik polisleri, Adana'da ise "Niye sarıda geçmiyip trafiği aksatıyorsun diyerek aksini söyleyen trafik polisleri....

2-Saniyesi gözüken kırmızı ışıkta beklerken ve daha 5 saniye varken arkamdaki otobüsün sınırsız sayıda selektör yapıp ve aynı anda o çok hoş kornasını çalarak,el ve kol hareketleri ile beni kırmızıda geçmeye teşvik etmesi..

İlle de emniyet şeridi, deliriyorum elimi başıma atıyorum yolacak saç yok, adam emniyet şeridinde ilerliyor arkasından trafik aracı geliyor, hah diyorum şimdi koparacak kafasını ama siren çalıp yol istiyor geçiyor bu sefer maganda onun peşinden gitmeye başlıyor, komedi gibi yani. Ondan sonra eğitimden sözediyoruz, kimden başlamalı magandadanmı yoksa polistenmi.

- Hatalı olupta hala karşı tarafı suçlayanlar..
- Yeşil yandığında kalkış yapmayıp bekleyenler..
- Şeridinde gitmeyenler...
- Uyarı (sellektör) yaptığım halde hala uzun farları açık halde gelenler.. ( buna 6 sis lambası ve uzunları yakarak karşılık verebiliyorum bazen)
- Kendi tabirleriyle otoban fareleri..
- Ne zaman ne yapacağı belli olmayan şehir içi otobüsleri ve kamyoncular..
- Döneceği yere 5 metre kala sinyal verenler..
- Motorsikleri ve bayanları taciz edenler..
- Sol şeritte ilerlerken önüm dolu iken geçmek için sellektör yapanlar.. ( yol boş olsa zaten gidicem, yoksa neden sol şeritteyim)
- Otoparklardan çıkarken bir manevraya daha üşenip tamponları çizenler..
- Çevirmelerde polisin veya jandarmanın araçla ısrarla eksik araması.. ( yok işte eksik ısrar etmee!! )
- Boş yolda anlam veremediğim şekilde frene basanlar..
- Aynaya bakmadan şerit değişenler..
- İnanılmaz bir gürültü ve kara tren dumanı atan kamyonlar..
Bunlar ve buna benzer şeyler.. Ama burda yorum yazanlarda dahil yurdum insanının türlü türlü sorunları var.. Mutlu verefah içinde değiliz.. Maddi veya manevi sorunlar insanımızı agresifleştirebiliyor.. Buda haliyle trafiğe de yansıyor... Ben böyle düşünüyorum..

Bir de, sinyal verdiğinde tüm fizik kurallarının kendileri lehine değiştiğini sananlar ile, sinyal lambasının bir kez yanıp sönmesi neticesinde sinyal vermiş olduğunu zannedenler.

Otobanda sağ şeridi kullanıp sadece sollayacağı zaman orta ve sol şeridi kullandıktan sonra tekrar sağ şeride geçen.

Şerit değiştirirken her seferinde sinyal veren.

Sabaha karşı hiç araç olmamasına rağmen sinyal kullanan.

Merhaba,bye bye,teşekkür ederim,küfür,sevinç,ben geliyorum dikkat ifadeleri için HİÇ korna kullanmayan.(örnekleri çoğaltmak mümkün)

Kaç kişi var bu ülkede.

Ben 500.000 kişiyi geçmez diyorum.Ne dersiniz.

sabah
nese içinde, evden sevgili esimle çıkıp ise gitmek için saat 08:30 civarında yollanıyoruz
çengelköyden, beylerbeyine, vivaldi calıyor....dıt dıt dıdıdıt dıt dıt dıt...
hafif yağmur ama olsun...
aracımız disco 1 yükseltildi, lastikler büyük, bu durum daha da dikkatli olmayı gerektiriyor daha da saygılı olmayı...aracın sağında solunda GEZENBİLİR yazıyor..orada tüm aileyi temsil ediyoruz, artık çıkartma yapıştı araç bizden çıktı, sorumluluk arttı..
tam köprü ayağına geldiğimizde fermuar gibi bir o yoldan bir bu yoldan köprü ayağına giriyor araçlar..herkes birbirine saygılı (arada gidip yolun en başından kaynak yapan ..... lar hariç)
tam sıra ben ve eşimin içinde olduğumuz, vivaldi 4 mevsim çalan aracımızın tekerleğinin yarısı hizasında aracı ile bir kadın sürücü önündeki arabaya yapışıp yol vermiyor...önündeki 100 araba bir o yoldan bir bu yoldan sırayla girdiği halde yola o yol vermiyor..
1,,3,,5,,,10 her sabah (abartmıyorum sıradaki kadın sürücü ise eğer bunu yaşıyorum) bu stres..birinde dayanamadım kırdım sıramın geldiği yere direksiyonu aynasını benim lastiğe çarptı yol verdim,, indim aynasına bakmaya..yerine takmaya..allah belanı versin, ....yvan dedi...donup kaldım..arabayla üzerine çıkmak geçti aklımdan..stickerler var gezenbilir 4x4 cüler saygılıdır..ben gazeteciyim..muhatap olmamalıyım..10,9,8,7,6, geri doğru say...derin nefes al....tam arabaya binerken....seni şikayet edeceğim, ....yvan yine....
yazarken bile sinirlendim..
buradan cevap veriyorum size ey cinsiyeti kadın olan ama kendisi kıro olan insan
senin allah belanı versin ve sensin ...yvan
(hepinizden özür diliyorum)

Soldan aheste aheste gidenler.Sol şeridi babaları yaptırmiş. ;D

orman yolunda ve yokuşluk bir yerde önüme çıkan hafriyat kamyonunu sollamayışımın görüş açısının çok düşük olduğunu ve karşıdan araç gelme ihtimaline karşı tedbir olduğunu anlamayan 50 li yaş sedan araç sürücüsü amcanın, bana altındaki cipten utan şeklinde bakış atarak (arazi taşıtlarından niye 200 basması beklenir bilmem), beni geçmesi ve kamyonu geçmeye doğru giderken karşı şeritten oldukça hızlı gelen araçla burun buruna gelmesi, korna ve sinyallerle bana yol vermem için yalvarması beni makasa alma çabası, durum çok ciddi değilse benim yol vermemem ve akabinde tekrar benim arkama geçmesi ve yokuş bitene kadar bana küfür etmesi...
Örnek yol = Saıyer Sinpaş Rumeli Konakları inşaatı yolu.. yani Pelikan Park ile Kilyos yolu arası...

temde seyir halindeyken sağ şeritte yanındaki sol şeriten bile hızla giden motosiklet sürücülerinin önüne yavaş giden bir taşıt çıkınca işaretsiz ve MESAFESİZ bir şekilde aniden önüme atlamaları.. sinyalle küfürlerimi ilettiğimde inadına fren yapmaları.. hayır onlar frenle şaka yapabiliyorlar. ama ben gaza asılıp üzerlerinden geçsem suç :smiley: genelde kuryeler yapıyor zaten. ondan sonra gariban muhabbeti ekmek davası muhabbeti...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR