Track Bar Ve Pitman Arm ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan daf95xf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,009

daf95xf

Kamp II
Yer
Eskişehir
1992 model XJ, fotoda görülen Pitman arm ve Drag link parçalarının birleştiği yerdeki plastik aksam aşındı ve kötü görünüyor değiştirmek istiyorum,yüksek hızda giderken ayağımı gazdan çektiğimde devir düştükçe araç sağa sola sallanıyor ustam uzun rot başı diye tarif etti ama yine de sizlere danışayım istedim
alignment01.jpg

Etiketler
Himm araba robocop olmus ne ise yarariyor bunlar tek tek yazabilir misiniz ? Bilinenler haric

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O parçadan olduğuna emin misin? Ön poryalar sanki dediğin belirtileri gösterir gibi geliyor.Bana sorarsan o parça çok da kötü değil gibi duruyor.

Direksiyonun hareketini tekerleğe iletiyor koparsa direksiyonun hareketi tekerleğe iletilmez. Değiştirebilirsin sorun değil,ucuz bir parça sonuçta,sorun oradan kaynaklanmasa bile yenilemiş olursun.

Bende aynı sıkıntıları yaşadım. Direksiyon amatisörü, burçlar(rot baş vs) porya bunların hepsi yapabiliyor. Tek tek bakmak lazım. En güzeli işini bilen bir rot balansıya gitmen . Ben öyle yaptım sorunu hemen buldu

Eskiden ok gibi dümdüz giderdi otoyolda,şimdi ise gaza yüklendikçe sorun yok ama ayağımı gazdan cekip hafif dokunarak gittiğimde sağ koltuk deli gibi sallanıyor

Direksiyon sallanmıyor araç sağa sola kaçmıyor ama dümdüz giderken sallanıyor sadece özellikle sağ taraf,benim tarafta pek yok

1992 model XJ, fotoda görülen Pitman arm ve Drag link parçalarının birleştiği yerdeki plastik aksam aşındı ve kötü görünüyor değiştirmek istiyorum,yüksek hızda giderken ayağımı gazdan çektiğimde devir düştükçe araç sağa sola sallanıyor ustam uzun rot başı diye tarif etti ama yine de sizlere danışayım istedim
alignment01-jpg.jpg

TRACK BAR VE DİREKSİYON AMORTİSÖRÜNÜ KONTROL ETTİR KASADAKİ SALLAMA GENELLİKLE TRACK BARDA YAPAR DİYE BİLİYORUM

BENZER DURUM BENİM ARACIMDADA VARDI ARKA JANTLARINI KONTROL ETTİR BALANSLARI BOZUK OLDUĞUNDA YAPIYORDU İYİ BİR BALANS İLE SORUNU ÇOZDUM BEN JANT İLE PORYA GÖBEĞİ ARASINDA YUZZUK VARMI VARSA İYİ OTURSUN KONTROL ET

Sadece sallanma ise arkadaşında dediği gibi o zaman büyük ihtimal track-bardır. Eski Doç'lardan da anlayan rot-balanscıya gidersen sorununu öğrenirsin büyük ihtimal.

Rotçuya gittim sağ arka lastiğin yere temas eden kısmında içe doğru bir avuç genişliğinde göçme varmış bariz şekilde,stepneyi değiştirip öyle kullanıp deneyecem bakalım yarın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR