Toyots LJ 70 hakkında bilgi istiyorum...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan suleymani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,366

suleymani

Kamp II
toyota lj 70 alma niyetim var ama daha önce kullandığım 99 3.5 pajero da yaşadığım parça sorunlarını yaşama korkum var,forum üyelerimizden bu araçla ilgili özellikle ülkemiz şartlarında kullanımı ile alakalı bilgi rica ediyorum...

Etiketler
Ynt: Toyots LJ 70 hakkında bilgi istiyorum...

Süleyman kardeşim ,

LJ70 yada BJ70 70 serisinin kısa şase modeldir.Boyu offroad için idealdir.Kısa manevrası rahat,altyapısı saglam lüksü az ve 2 kişi için ideladir.Kamp v.s için biraz bagaj sorunu yaşanabilir.Helezonlu yada makaslı olabiliyor.Tercihi helezonlu olursa daha iyi yol tutuş olur.

Genelde ülkemize 85-89 modelleri çokca girmiştir.DSİ,Karayolları, v.s gibi devlet kuruluşlarına ve büyük baraj,şantiye ve inşaat firmalarına zamanında alınmıştır.
Baz model olarak üzerinde 2.4 dizel motor vardır.Düz dizeli 72 hp turbolu olanı ise 86 hp gücündedir.Düz dizel uzun ömürlü ve sorunsuzlukları ile ama birazda güçsüz olmalarıyla turbolu olanı ise hem güç hemde torkuyla tanınır.3.0 motorlu ise 90 ve sonrası modellerde az da olsa ülkemizde rastlanır ..çok güçlü,torklu harika motorlardır.Orijinaline neredeyse 33" lastigi bile rahat takabilirisiniz.Üzerinde standartında arkada lsd kilit vardır.iyi iş yapar.Eger arkaya ve öne %100 havalı kilit birde iyibir mt lastik takarsanız...her yer size asfalt gibi olur..

Uzun yolda AT lastikle rahattır,eger MT lastik ve ebadı da büyükse (33 " gibi) son hız 100 km de biraz zorlanır.Ama arazide agır devirde..müthiştir.Yapmadıgı,yapamadıgı yoktur.Tavsiye ederim..

Parça konusuna gelirsek..ee nereden bakarsan 20-22 yıllık araçlar..sarf malzemelerde sorun yoktur.Ama kaporta motor gibi parçalarda biraz zorlanabilirsiniz.Ama acil durumda orijinal parçası 20-30 günde ana servis getirtiyor.Ankarada Ataman ticaret ve birkaç parçacıda orijinal olmasada yan sanayii daha kolay bulunabiliyor.
Keşke bol miktar ülkemize girse.....hem yedekparça sıkıntısını daha rahat aşarız hemde...offroad zevkini herkes görebilse.....tapılacak araçlardandır...

ismail bey verdiginiz bilgiler için teşekkür,ederim.Almayı düşündüğüm araç 89 model düz 2.4 motor,araç 350 000 km de,bu motor hakkında bilgim yok bakımları iyi olsa ömrü ne kadar olur,motor yapmak gerekse kaça çıkar?

benim bildiğim kadarı ile Hilux LN85 motorlar ile aynı motor olması lazım 2446cc düz dizel. 90-97 model hilux parçaları tr de bol miktarda var.

mdr' Alıntı:
Aynen dediginiz gibi..

ben de almadan evvel araştırma yapmıştım, neyse ki parça ihtiyacımız olmadı. olsa da dediğim gibi ln85 ve bir kaç motor daha uyumlu ama onları şuanda hatırlamıyorum.

bende buaralar klima taktırmayı düşünüyorum ama uygun fiyatlı çıkma bulamadım. çıkma klima sistemlerine 1500 tl para istiyorlar, sıfır serviste taktırsam da aynı fiyat ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR