Toyotalar İpek Yolunda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pandipieri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 549
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,771
Ynt: Toyotalar İpek Yolunda

Herkese merhaba,

Dün gerçekleştirilen İpek Yolu topantısında aldığım notlar aşağıdadır. Eklemek istediğiniz veya hatalı olduğunu düşündüğünüz noktaları lütfen belirtin.

1. Proje bilgileri Sedat'ta aktarılacak. Sedat proje dosyasını hazırlamak için çalışmalara başlayacak. Şu an için bütçe, rota (bu kısmı tekrar gözden geçirip bazı tam gün kalınacak yerleri iptal edilecek veya günlük geçiş mesafeleri uzatılarak süre azaltılmaya çalışılacak), proje ekibi listesi hazır. Bunların yanına rota üzerindeki önemli yerlerin fotoğraf ve bilgileride eklenecek. Dosya Mayıs sonuna hazır edilmeye çalışılacak.

2. Okan'dan daha önceki Gezenbilir gezilerinin çekimlerinin ham görüntüleri istenecek. Bu görüntüler hazırlanacak demo videosunda kullanılacak.

3. Proje amblemi, görsel olarak zenginleştirilmiş rota ve proje dosyasınıa görsel olarak zenginleştirecek her türlü yardım için grafik tasarımcısı bir arkadaşı ile temasa geçecek.

4. Sağlık çantasının içeriği yanımızda gelecek doktor tarafından belirlenecek. (Yanımızda doktor gelmesine rağmen ben herkesin ayrıca 2 günlük bir ilkyardım eğitimi alması taraftarıyım)

5. Yanımıza su için damacana ve pompası alınacak.

6. Rotadaki güvenlik problemleri sebebi ile geziye bayanların katılmasına genel olarak sıcak bakılmıyor. Konu daha detaylı olarak incelenecek.

7. Araç adedi 5-7 olarak sınırlandırılmıştır.

8. Yolda askeri yemek paketlerinden faydalanılabilir.

Etiketler

ellerine saglik sukru dostum... dun bir kac yer ile cok onemli gorusmeler yaptim cok sevindirici haberler var daha da netlesince onumuzdeki gulerde paylasacagim...

cemtascioglu' Alıntı:
ben herhalde land rover la gelıcem o yola ınsallah olursa

Cem marka zorunluluğu olmaz ise bende Disco ile gitmeyi planlıyorum. Marka zorunluluğu olursa ikimizde pamuk elleri cebe atmalıyız ;)

hsbasar' Alıntı:
Cem marka zorunluluğu olmaz ise bende Disco ile gitmeyi planlıyorum. Marka zorunluluğu olursa ikimizde pamuk elleri cebe atmalıyız ;)

ne markası abı toyota fabrıkası bızı kapıda karsılar abı fj 40 larımızın resımlerını gotururuz anlayıs gosterırler olmazsa arkadaslarla o guzel yolu paylasır fabrıkanın orda yancı oluruz araclara ;D ;D fj 40 la gıdılmez abı o yol bır bakmısın sadece land lar gıtmıs okadar yolu toyotalar colde kalmıs ;D ;D

bende bir toyota hastası ve fanatiği olarak bu geziyi gururla takip edeceğim katılan herkesin allah yardımcısı olsun...yolunuz acık olsun..

cemtascioglu' Alıntı:
ne markası abı toyota fabrıkası bızı kapıda karsılar abı fj 40 larımızın resımlerını gotururuz anlayıs gosterırler olmazsa arkadaslarla o guzel yolu paylasır fabrıkanın orda yancı oluruz araclara ;D ;D fj 40 la gıdılmez abı o yol bır bakmısın sadece land lar gıtmıs okadar yolu toyotalar colde kalmıs ;D ;D

Bir mühendis olarak elde veri olmadan konuşmak zor. Hele bir proje gelişsin, bakalım neler çıkacak karşımıza.

Bildiğim tek şey var, araç değişmek için bütçemiz elvermez ise yapacak bir şeyin olmadığı.
VX100 alıp, salonun camından seyretmektense, Fj40 ile ipekyolunu geçmeyi yeğlerim ;)

aslanaybars' Alıntı:
bende bir toyota hastası ve fanatiği olarak bu geziyi gururla takip edeceğim katılan herkesin allah yardımcısı olsun...yolunuz acık olsun..

Teşekkürler Aslan bey, çıktık zorlu bir yola, umarım sonuçlandırırız.

hsbasar' Alıntı:
Bir mühendis olarak elde veri olmadan konuşmak zor. Hele bir proje gelişsin, bakalım neler çıkacak karşımıza.

Bildiğim tek şey var, araç değişmek için bütçemiz elvermez ise yapacak bir şeyin olmadığı.
VX100 alıp, salonun camından seyretmektense, Fj40 ile ipekyolunu geçmeyi yeğlerim ;)

abı sen fj 40 gıdersen ben herturlu gelırım ozaman ;D ;D

cemtascioglu' Alıntı:
abı sen fj 40 gıdersen ben herturlu gelırım ozaman ;D ;D

Cem hele bir proje oluşsunda, önümüzü görelim. Ona göre karar veririz, şu an çok erken.
Muhtemel riskler nedeniyle gezide bayanlar olmayabilir. Bu durumda ikimiz bir araç yaparız belki ;)

assuva' Alıntı:
Listeyi kapattınız sanıyorum!

Henüz proje tam olarak oluşmadığı için liste yok sanırım.

mergen' Alıntı:
Herkese merhaba,

Dün gerçekleştirilen İpek Yolu topantısında aldığım notlar aşağıdadır. Eklemek istediğiniz veya hatalı olduğunu düşündüğünüz noktaları lütfen belirtin.

1. Proje bilgileri Sedat'ta aktarılacak. Sedat proje dosyasını hazırlamak için çalışmalara başlayacak. Şu an için bütçe, rota (bu kısmı tekrar gözden geçirip bazı tam gün kalınacak yerleri iptal edilecek veya günlük geçiş mesafeleri uzatılarak süre azaltılmaya çalışılacak), proje ekibi listesi hazır. Bunların yanına rota üzerindeki önemli yerlerin fotoğraf ve bilgileride eklenecek. Dosya Mayıs sonuna hazır edilmeye çalışılacak.

2. Okan'dan daha önceki Gezenbilir gezilerinin çekimlerinin ham görüntüleri istenecek. Bu görüntüler hazırlanacak demo videosunda kullanılacak.

3. Proje amblemi, görsel olarak zenginleştirilmiş rota ve proje dosyasınıa görsel olarak zenginleştirecek her türlü yardım için grafik tasarımcısı bir arkadaşı ile temasa geçecek.

4. Sağlık çantasının içeriği yanımızda gelecek doktor tarafından belirlenecek. (Yanımızda doktor gelmesine rağmen ben herkesin ayrıca 2 günlük bir ilkyardım eğitimi alması taraftarıyım)

5. Yanımıza su için damacana ve pompası alınacak.

6. Rotadaki güvenlik problemleri sebebi ile geziye bayanların katılmasına genel olarak sıcak bakılmıyor. Konu daha detaylı olarak incelenecek.

7. Araç adedi 5-7 olarak sınırlandırılmıştır.

8. Yolda askeri yemek paketlerinden faydalanılabilir.
Mesajda, alınan kararlarda "Araç adedi 5-7 olarak sınırlandırılmıştır" denilince öyle olduğunu düşünmüştüm. Başlığı geç farkettim, aslında yaklaşık bir yıl sonra düşünülüyorsa ben de dahil olabilirim, tabii belli bir araç kısıtlaması yoksa ( bende Hilux var)

assuva' Alıntı:
Mesajda, alınan kararlarda "Araç adedi 5-7 olarak sınırlandırılmıştır" denilince öyle olduğunu düşünmüştüm. Başlığı geç farkettim, aslında yaklaşık bir yıl sonra düşünülüyorsa ben de dahil olabilirim, tabii belli bir araç kısıtlaması yoksa ( bende Hilux var)

Sefa bey,

İlgili arkadaşlar gelişmeleri burdan duyurmaya devam edecekler. Takip etmenizde fayda var.

Selamlar
Sedat

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,738
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR