Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 677,386
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

hsbasar' Alıntı:
Barbaros ingilterede 2010 modeli kullanmak 1998 den ekonomik. Adamlar sırf bu vergi yüzünden 1998 leri 2000 sterline satıyor ve alıcı bulamıyor.

Ana amaç araç üretimini ve yeni araç satışını sürdürebilmek.
Sedat ım haklısın ama 2010 model araçların alım maliyeti nerdeyse bizim yarı paramız adamlar jer yapıyı ona göre uyarlamış bende 2010 model aracı 40-50 bin eurolara alabilsem bende düşünmem sende düşünmezsin biz burda nerdeyse 7-8 yaşındakilere o paraları veriyoruz :smiley:

Etiketler

bsayil' Alıntı:
Sedat ım haklısın ama 2010 model araçların alım maliyeti nerdeyse bizim yarı paramız adamlar jer yapıyı ona göre uyarlamış bende 2010 model aracı 40-50 bin eurolara alabilsem bende düşünmem sende düşünmezsin biz burda nerdeyse 7-8 yaşındakilere o paraları veriyoruz :smiley:

Kesinlikle haklısın, heleki satılan bu araçları üretmeyen bir ülkede çok hatalı mantık ama malesef gidişat buna doğru.

hsbasar' Alıntı:
Kesinlikle haklısın, heleki satılan bu araçları üretmeyen bir ülkede çok hatalı mantık ama malesef gidişat buna doğru.
O zaten acı bi durum ama bu kumpasa her yerde geliyoruz işte :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

bsayil' Alıntı:

Aaahhhhh ahhh,doğru lafa ne denir :smiley:

Bu fotoğrafı 2 ay kadar önce çekmiştim.

Yeri geldi ekliyeyim. Birşeyi sen üretirsen ne olacağına örnek :D

Üsteki fiyat
Altındaki litre
en alttaki küçük olan litre fiyatı

Ne tarz bir dizeldir bilmiyorum ama sonuçta bu fotoğraf 2010 model Land cruiser'a yakıt alırken çekildi.

Virgülden sonraki rakamlar bizdeki kuruşa tekabül ediyor, zaten tesadüf onlar sıfır ;D

[attachment=1]

DSC00840.jpg

hsbasar' Alıntı:

Üsteki fiyat
Altındaki litre

Ne tarz bir dizeldir bilmiyorum ama sonuçta bu fotoğraf 2010 model Land cruiser'a yakıt alırken çekildi.

Virgülden sonraki rakamlar bizdeki kuruşa tekabül ediyor, zaten tesadüf onlar sıfır ;D

[attachment=1]
hayali bile güzel ;D ;D ;D tam konuyu anlatabilen bir örnek

Para birimi, yada eşdeğer $ nedir acaba???
Alıştıra alıştıra söyleyin ama... ;D ;D ;D

Selamlar

hsbasar' Alıntı:

Üsteki fiyat
Altındaki litre

[attachment=1]

günaydın arkadaşlar,

biz ülkemizde 3700 lira olan benzinin litre fiyatını söyle bi incelersek ;D
%70'i vergi %30'u benzindir. ??? ???

araçlarda ise;

1600cc ye kadar %37 ÖTV
1601cc den 2000cc'ye kadar %60 ÖTV
2001 cc üstü %84 ÖTV tabidir.
ee tabi bide ÖTV ile bitmiyor; ÖTV+KDV+bandrol+trafik sigortası+plaka tescil

sıfır alanlara hayırlı olsun.

80' Alıntı:
Para birimi, yada eşdeğer $ nedir acaba???
Alıştıra alıştıra söyleyin ama... ;D ;D ;D

Selamlar

Tarık bey

Para birimi Dinar

1 Dinar = 1.2 TL
Yani ekranda görünen 60 litrenin bedeli 10.8 lira
Umutunda yazdığı gibi 1200 km için toplam yakıt giderimizin TL karşılığı 26 lira oldu :smiley:

İşin ilginç tarafı Türkiye akaryakıt ihtiyacının büyük bir kısmını Libya ve Cezayirden karşılıyor.
Yani bu pompa fiyatının daha altında alıyor, üzerine nakliye, rafineri giderleri v.b ile VERGİLER ekleniyor litre fiyatı 0.18 TL den 3 TL ye çıkıyor.

Olaya şöyle bakarsak, bizim araçlarımız ortalama olarak km de 40 kuruş tüketiyor.
Ortalama olarak ta yıllık 10 000 km yaptığımız düşünülse, yılda 4000 TL yakıt giderimiz var.
Bunun %50 sini vergi kabul etsek (ki dolaylı vergilerle birlikte fazlasıdır) yılda 2000 TL vergiyi zaten ödüyoruz.

bacarmobil' Alıntı:
günaydın arkadaşlar,

biz ülkemizde 3700 lira olan benzinin litre fiyatını söyle bi incelersek ;D
%70'i vergi %30'u benzindir. ??? ???

26 tl / 1200 km=o.o217 tl/km. hangi landcruiser bu tüketim değerinde yurdumda. Bunun en az üç katın yakıt tüketiyoruz malesef. Buda demek oluyorki %300 pahalı benzin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,652
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR