Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 697,758

Etiketler
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

k082 doğrudur..

bizim 80 kasalarında 4;10 hemen hemen aynı..

bizde 33 lastik sorunsuz gidiyor 2,5 yükseltme ile..(motorların farkınıda göz önünde bulundurmak lazım)

bencede size ayna mahruti oynamadan 33 uyar yukarısı bayar..(33 te rampalarda biraz zorluyor ama)

lastik erkanın işi tabi o fikir verir ama bende sizin gibi %60-asfalt %40 yoldışı kullanıyorum..33 bfgoodrich at..ıslak asvalt ,kar,buz,kum uzunyol iyi ama çamur kötü.

resimler sizin araç.

n.jpg

arka 1.jpg

n1.jpg

arka.jpg

Çağlar teşekkür ederim, benim MT 31 X 10,5 ama sorun yok memnunum asfalt ta biraz sesli ama arac zaten BJ 60 yani orjinden gürültü var :D
Geçen sene aynen aklımdakideki şuydu 2,5 yüksel 33 lastik tak.
Fakat bu senede 80 kasayamı geçelim filan derken kış bitti yine 60 da kaldık. Yaza Allah kerim :D

O yaylardan sonra şasi kementle bağlanmış , fazla havalanmasın diye yani beşik hareketini kısıtlamışlar sanıyorum.

aozturk' Alıntı:
Çağlar teşekkür ederim, benim MT 31 X 10,5 ama sorun yok memnunum asfalt ta biraz sesli ama arac zaten BJ 60 yani orjinden gürültü var :D
Fakat bu senede 80 kasayamı geçelim filan derken kış bitti yine 60 da kaldık. Yaza Allah kerim :D

sağlık olsunda abi,bizde bu kaşıntı oldukça oynar dururuz ;D ;D

benim yeni kaşıntımda aşağıdaki versiyon.
36x15,50-16 lastik
4,88 ayna mahrudi

attachment-1.jpg

attachment.jpg

aozturk' Alıntı:

İyide burda bi aksilik var.Senin ve Çağların verdiği bilgilere bakılırsa...
7.50 -16 zaten 33" e denk gelir.Yani 33" takmak için yükseltme gerekli fikri nerden çıktı anlamadım :smiley:
Senin oranlar zaten 33" i kaldıran oranlar.Hatta 31" takarak makinaya haksızlık ediyosun :D

çağlar' Alıntı:
sağlık olsunda abi,bizde bu kaşıntı oldukça oynar dururuz ;D ;D

benim yeni kaşıntımda aşağıdaki versiyon.
36x15,50-16 lastik
4,88 ayna mahrudi

;D Sana 325/80 R 16 yakışır 36,78" ;D

CDM-SUBARU' Alıntı:
İyide burda bi aksilik var.Senin ve Çağların verdiği bilgilere bakılırsa...
7.50 -16 zaten 33" e denk gelir.Yani 33" takmak için yükseltme gerekli fikri nerden çıktı anlamadım :smiley:
Senin oranlar zaten 33" i kaldıran oranlar.Hatta 31" takarak makinaya haksızlık ediyosun :D

erkan aslında doğrusunda.ben yükseltmedende takmıştım 33 ü az biraz sürttü yaylanınca.

daha temiz olsundiye sanıyorum yükseltme..hem o arabalar makaslı yükseltmesi alçaltması kolay. :D

çağlar' Alıntı:
erkan aslında doğrusunda.ben yükseltmedende takmıştım 33 ü az biraz sürttü yaylanınca.

daha temiz olsundiye sanıyorum yükseltme..hem o arabalar makaslı yükseltmesi alçaltması kolay. :D

sen büyük bir ihtimal 33X12,5 yada 285/75 r 16 felan taktın,yani fazla geniş.
Fakat 7.50 de sütrtme olmaz ki bununda karşılığı biraz geniş ama 235/85 R 16 ;) (7.50 den )
Çünkü Çağlar,dedim ya,7.50-16 33" denk geliyor neredeyse.
Ama illa çok garanti olsun diyorsan 265/75 R 16 (32") ;)

doğru diyosun..

abi bizim kasa çok şişik.balon kasa denir zaten..aşağıdaki resimde 6 lift 37 lastik var..o bile kaybolmuş nerdeyse altında.

yokki bi diskomuz 33 taktığında yanlara falan taşsın, ceylan gibi ::smiley: ::smiley: ::smiley: ;D ;D

wht81.jpg

Lastiğin çalışma şartları ve verimliliğine bakıldığında,boşver böyle daha iyi ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR