Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 704,314

Etiketler
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

ahmet abi kumlucadan yeni geldim antalya ya, yarın sabah altıda yolcuyum insallah.. valla arabada problem yok cok sukur, yalnız sis farımın biri havaya bakıyor onu duzeltmem lazım :smiley:

mesut hocam ikinci kat pek degmeyecek cadıra, kenarlarına metal halka bastırdım oralarda ip geçirip kenarlara gerdirebilirim..

tugsan abi yarın kayseriye gidiyorum, fotografları fırsat bulur bulmaz cekip eklerim..

merrhaba arkadaslar,yeni uye oldugumdan bir seyler yazamadim,ancak firsat buldukca takip ediyorum,
affiniza siginarak 94 vx80 icin, bir arkadas elinde toyota cakmagi oldugunu soylemisti birde arka fren disklerim catlamis,yardimci olabilirmisiniz.
selamlar
altan/izmit

Mesut abi LPG sisteminin elektrik tesisatı çok kötü döşenmiş,malum bizim Yusuf usta bu işin duayenidir.Sistem tartarini olmasına ramen işçilik çok kötüydü.Ayrıca enjektörleriniz(LPG)çok ses çıkaran tutulmayan,Tartarinin artık çöp olarak kabul ettiği modeliydi.Araçda şuan Lpg takılı olduğu belli bile deyil.Ayrıca bagajı öldüren 100 lt lik o koca depo atıldı,aşağı stepne yerine 75 lik simit depo kondu. ;D

Yunuscum sizin gres diye adlandırdığınız aslında klasik greslerden deyil,neredeyse kilitli diferansiyel yağı kadar kaliteli bir gres. ;)

altay41' Alıntı:
merrhaba arkadaslar,yeni uye oldugumdan bir seyler yazamadim,ancak firsat buldukca takip ediyorum,
affiniza siginarak 94 vx80 icin, bir arkadas elinde toyota cakmagi oldugunu soylemisti birde arka fren disklerim catlamis,yardimci olabilirmisiniz.
selamlar
altan/izmit

Altay bey öncelikle hoş geldiniz,aracın fren sistemini Toyota yetkili servisin dışında bir yerden bulmanız neredeyse imkansız,Pendik Toyota Dumankaya servisinin yedekparça kısmında Eyüp bey var arayıp siparişinizi verin. ;)

Merhaba,hoşgeldiniz,
Benim de önfren disklerinin değişmesi gerekiyordu,direk toyota servisinden 310 TL ye aldım.Siparişten 1 gün sonra da elime geçti.

tugsan75' Alıntı:
Yunuscum sizin gres diye adlandırdığınız aslında klasik greslerden deyil,neredeyse kilitli diferansiyel yağı kadar kaliteli bir gres. ;)
Yav herneyse gres gibi bişey :smiley:

Mesut abi LPG'yi kime taktırmıştın söylede birdaha kapısının önündende geçmeyelim ;)

fissek' Alıntı:
Merhaba,hoşgeldiniz,
Benim de önfren disklerinin değişmesi gerekiyordu,direk toyota servisinden 310 TL ye aldım.Siparişten 1 gün sonra da elime geçti.
310 tl aman biri bana bi fiyatın komple takım olduğunu söylesin yok oda çok ama :smiley: bizde canımız sıkıldımı disk değişiyoruz tanesi 20 lira :smiley:

yunus bager' Alıntı:

Mesut abi LPG'yi kime taktırmıştın söylede birdaha kapısının önündende geçmeyelim ;)

Evet sonuçda gres işte ;D

LPG konusu çok dikkat edilmesi geren bir durum,her konuda olduğu gibi kötü işçilik markaya zarar veriyor. ;)

Arkadaşlar hazır yeri gelmişken bir konuyu daha belirteyim,her araçda orjinal parça kullanmak o aracın uzun ömrü için şart ama Japon teknolojisinin en önemli kuralı orjinal parçadır.Ben etrafda bizim araçlarla ilgili yan sanayi parça bulunmamasına çok seviniyorum yoksa bu araçlar ne halde olurdu siz düşünün. ;)

yunus bager' Alıntı:

lpg Adapaza'rında takılmıştı,
Adapazarı deyince direk anlaşılması lazım ama isim zikretmiyeyim şimdi,
özelden soran olursa söylerim,

Size kolay gelsin ama ben çiftine bu parayı ödedim, ben aracı aldığımda demir demire sürterek arac duruyordu,adam balataları bitirmiş,pabuçlar diskleri yemiş,disk kalınlığı 3-4mm ye düşmüştü.

Ben bir önceki disklerimi bir kez toz paso yani ince torna yapıp ve 3 takım balata bitirerek 95.000 km kullanıp deyiştirdim.Ağır arazi şartlarında kullanmayı da düşünürseniz bence fiyatı çok ama çok hesaplı ;)

tugsan75' Alıntı:
Arkadaşlar hazır yeri gelmişken bir konuyu daha belirteyim,her araçda orjinal parça kullanmak o aracın uzun ömrü için şart ama Japon teknolojisinin en önemli kuralı orjinal parçadır.Ben etrafda bizim araçlarla ilgili yan sanayi parça bulunmamasına çok seviniyorum yoksa bu araçlar ne halde olurdu siz düşünün. ;)
Bak şimdi ;) ;) tamam hadi orjinali değil ama orjinalide okadar pahalı değil tanesi 70tl diye hatırlıyorum ;)

Bana da pahalı gelmemişti :smiley: Wolksvagen parçalarından sonra. Kaldıki eğer balatalar zamanında değişse diskler neden bitsin ki.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,856
Kayıtlı Üye Sayımız
166,652
Kaydolan Son Üyemiz
ayeser

Çevrimiçi üyeler

Geri