Toyota'cı Bunu Yaparsa, Biz Kime Güvenelim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan byseyyah Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,558

Etiketler
Ynt: Toyota'cı Bunu Yaparsa, Biz Kime Güvenelim?

el eli yıkar el döner yüzü yıkar diye boşa dememişler .... mesela forumda satılık vasıta konusunda bir toyota var aman dikkat edin almayın deniyor...negüzel de oluyo
bence zararlı olanların burdan deşifre edilmesi gerek esnaf usta kullanıcı vs herneolursa olsun bu dediklerim olduğu sürece insanların samimiyeti daha artar daha dikkatli olunur ve daha az zarar görülür sonuçta forumun amacıda bu bilgi alışverişi ..... ömer abi geçmiş olsun....

Altay bey,sizin gibi birini bu kadar kızdırdılarsa şaşırmak gerek

murat067' Alıntı:
el eli yıkar el döner yüzü yıkar diye boşa dememişler .... mesela forumda satılık vasıta konusunda bir toyota var aman dikkat edin almayın deniyor...negüzel de oluyo
bence zararlı olanların burdan deşifre edilmesi gerek esnaf usta kullanıcı vs herneolursa olsun bu dediklerim olduğu sürece insanların samimiyeti daha artar daha dikkatli olunur ve daha az zarar görülür sonuçta forumun amacıda bu bilgi alışverişi ..... ömer abi geçmiş olsun....

Sonra da Gezenbilir Yönetim olarak mahkeme celpleri ile uğraşalım. :smiley:

Satılık Toyota ilanı konusunu hatırlıyorum. Eski sahibi aracı hakkında fotogarlar yükleyerek uyarıyordu diğer üyeleri.
Yani ortada maddi bir delik - ipucu - beyan var.
Forum da rahatlıkla yayınlayabiliyoruz.

Esnaf - Müşteri sorunlarını da bir noktaya kadar yayınlayabiliriz. Belli bir aşama (Hakaret -Asılsız Suçlama vb durumlar) sonrası konuyu kilitlemek ve kaldırmak zorunda kalabileceğiz.

Böyle durumlarda esnaf ismi yayınlanması pek doğru çözüm olmaz.

altay41' Alıntı:
abi bildigin gibi degil ,ama hata benim, iyi niyetli olmamdan kaynaklandi

maalesef,en büyük hatamız bu.Allah iyi,güzel ve dürüst insanlarla karşılaştırsın.

Arkadaşlar eski bi toyotacı olarak toyota iyi araç güzel araçta belkide benden kaynaklanan bi durumdu ama ister istemez bi parçaya ihtiyacınız oluyor (bu işlerden pek anlama parça temin tamir konusunda )parçayı soruyorsunuz zaten bu işi yapan o kadar çok kişi yok (eski model toyota arazi aracı için bahsediyorum) listeyi alıyo bakıyo şuda olacaktı falan filan tipinize göre fiyat çekiyor 250tl 86 model bj 75 şin ön takımına ısıtma bujilerini tanesine 60 tl istenmişti fiyat yüksekmı derseniz bence yüksek tabi ne zaman anlıyorsunuz motor yaptırdık.

4.250 garantili ustadan a dan z ye mazot pompası falan filan ramazan bayramı yola çıktık dönüş yolu düzce hendek arası otobanda yolda kaldım araç gitmıyor arkasısında beyaz bulut oluşturuyor aradık yapan ustay ı tatilde (biz nerdeysek )otobanba çekici bulduk (tabi küçük bi mebla karşılığı düzce-istanbul arası çekici bayram tarifesinden ne geçirirse)aracı gece yarısı atölye önüne bıraktık.

tabi tatil gitti ama motoru yapan arkadaş tatilde tatiline cumayıda eklemiş (gönlü rahat parayı aldı çünkü araç garantılı bizim tatil zehir oldu motoru yapan arkadaş paşa paşa tatilini yapıyor) aracı getirirken dörtlulerede bir şey oldu araç hazır sanayideyken onada baktır dedim malum ünlü ustaya aracı almaya gittik tamam mazot pompasındanmış hani garantiliydi usta çoluk-çocuk yolda maf olduk dağa bayıra gitsek daha fazla rezalet çolukcocuk dağda kalacaz dedim.

olur böyle ilk size denk geldi çekici parası kaderin katlanacak hani garantili 4,250 para verdik en iyi usta idim bozulana kadar garanti ustası bunlar neyse dedik kıça giren şemsiye hesabı sineye çektik kafadan dumanlar çıkıyor birde abi dörtlüleri yaptırdık 50 tl ordan borcun var şimdi siz olsanız ne yapardınız söyleyin bana.

unlu ustaya esnafların piri ustaya sen dedim çekici parasın dakı borcundan düş herşeyi geçtim son istediği 50 tl bende bardağı taşıran son damla oldu işte bu esnaflık sanatkarlık büyük ustalık bi söz var koyunun olmadığı yerde keçiye çelebi denir hikayesi istanbulda tek olunca burnun kafdağında oluyor.

Neyse aracı sattık motor tabiki ünlü usta garantılı yapmış alan arkadaşa gövsümüzü gereger söylüyoruz şu usta yaptı diye kerizizya alan arkadaş arazide motor kulagı kırılıyor (50 tl parça motor söküldüğünde görülmemesi imkansız 4.250 veren kek onun parasından kaçmış sankı ) malum ustaya gidiyorlar yok söyle idi yok böyle idi bana yap işte uydurma gitsin satcam zatı dedi (evet satacağım ama uçkağıtla değıl gövsümü geregere yoksa hangi salak 2000-2500 tl toplama parçalarla birine toplatır verirdim 4,250tl sna vermezdim ) satın alan arkadaş 50 tl parçayı yaptırmış.

işte bizim ünlü meşhur ustalarımız böyle ben toyotayı bu sebebten satım araçla bi sıkıntım yoktu kızanlar varsa aracı sattığım arkadaş hala bu çamıada sorun portakal rengi bj 75 zati tekdir büyük ihtimalle

Herşeyi para olmuş insanlıktan nasibini almamış bu tür insanların yüzüne tükürsen yağmur yağıyor sanır kötüyle karşılaşmadan eldeki iyilerin
kıymeti bilinmiyor

maalesef piyasada bazı esnaflar içinden dürüstleri ayrı tutuyorum fakat bir elin parmakları kadardır ancak 4*4 ofroad meraklısı bizleri yolunacak kaz gibi görüyorlar aynı şeylerden eminim hepimiz muzdaripiz ama yapacak bir şey yok allah insanların vijdanlarını ıslah etsin başka diyecek bir şey bulamıyorum

kaptan10' Alıntı:
maalesef piyasada bazı esnaflar içinden dürüstleri ayrı tutuyorum fakat bir elin parmakları kadardır ancak 4*4 ofroad meraklısı bizleri yolunacak kaz gibi görüyorlar aynı şeylerden eminim hepimiz muzdaripiz ama yapacak bir şey yok allah insanların vijdanlarını ıslah etsin başka diyecek bir şey bulamıyorum

çok doğru

Maalesef, tüm yorum yapan değerli arkadaşların da belirttikleri gibi,

ahlaki yönden, her konuda hızla bozulmaktayız...Bu bir toplum meselesidir..Çözüm olarak aklıma gelen tek şey,

ferd'ler olarak kendimiz bu vb.ahlaki hatalara düşmemeliyiz,geleceğimiz olan cocuklarımıza da bu yönde örnek olmalıyız.

kısa vadede ise, şikayet konusu olan mevzularda, araçlarımızı tanımaya çalışıp, değişmesi gereken aksamı az da olsa bilmeliyiz.

herşeyi ustaya bıraktığımızda bu durumları yaşamamız çok doğal..

Ben her zaman şunu iddia ederim,küstahça olacak ama,benim arabamı feriştah usta benim kadar tanıyamaz..

ben ne dersem usta onu yapmak zorunda..arıza ister çözülsün,ister çözülmesin..böyle olunca ''keklenme'' riskide bir hayli düşmektedir.. ;D

Allah,kendini bilen, nefes alıp vermenin bile elimizde olmadığını idrak eden insanlarla karşılaştırsın..

alıştık artık bence Ömer abi afişe edin ben etmedim yaptığı ile kaldı afişe edin herkes bilsin. benim düştüğüm hataya düşmeyinki yarın bir gün sizin canınızı yakan bu kişi başka geyikler tarafından dost meclisinde size karşı savunulup yerlere göklere sığmaz bir halde karşınıza çıkmasın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR