Toyota Landcruiser ile İstanbul dan Ümit Burnuna

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emrahunal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,199

emrahunal

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Web
www.cenmax.com.tr
Merahaba arkadaşlar birkaç aydır İstanbul'dan başlayarak afrikayı kuzeyden güneye geçip ümit burnunda sonlancak bir gezi için araç, güzergah ve lojistik planlama çalışmları yapıyoruz.

İlk olarak Land Rover Defender düşündük ancak hem düzgün bir araç bulamadığımız için hemde sıfır fiyatı oldukça yüksek olduğu için vazgeçtik.

En son 1995 model 1hz motorlu HZJ80 kasa land cruiser da karar kıldık. Aracı henüz aldık.

Şimdiki planımız aracı yurtiçinde ve birkaç yurtdışı seyahatinde deneyip 30.000 km lik Afrika yolculuğu için hazır hale getirmek.

Aracın motoru kompresyon ölçümünde 30 gibi bir değer veriyor. Fabrika değerlerine göre 37-27 arası kabul edilebilir bir rakam ama sanırım komple motor yapılacak, tüm yürüyen aksam değişecek mazot pompası değişecek. Tüm kritik şaftlar, poryalar, rotlar değşecek,Radyatör değişecek, havalı yada mekanik ön-arka diferansiyel kilidi yapılacak.

1.5 yıl gibi bir hazırlık süresi planlıyoruz. Bizimle aynı rotayı paylaşmak isteyen ikinci bir araç olursa kendileriyle tanışıp görüşmekten memnuniyet duyarız.

Tavsiyelerinizi de bekliyoruz.

Saygılar

Etiketler
Ynt: Toyota Landcruiser ile İstanbul dan Ümit Burnuna

Kolay gelsin! :smiley:
Bakım konusunda baştan sağlama almak işi ilerideki sorunlara karşın garantili olur.
Detaylı hazırlık çalışmaları örneklerini horizonsunlimited sitesinden bulabilirsiniz.(yedek depo vb.)
Yazınıza tekrar baktığımda zaten siz bu konuda oldukça ön araştırma yapmışsınız tahminimce.
Bu uzun soluklu gezinizi projelendirip bir belgesel ekibi ile yola çıkarak ölümsüz hale dönüştürebilirsiniz.

Araçta hazır yedek depo tertibatı mevcut. Ama aracı genede pekçok şekilde mümkün olduğunca zorlayıp bozulan yerlerini bulmaya çalışacağız.

Belgesel ekibi benimde aklıma geldi ama daha çok erken bir aşamadayız.

Merhaba Emrah Bey,

6-7 sene sonra benim de benzerini Toyota Landcruiser yapmak istediğim bir gezi bu. Aşağıdaki linke bir göz atmanız enterasan olabilir diye düşündüm.
Keyifli bir hazırlık devresi ve kolaylıklar dileğiyle..
Kemal Ayata

http://www.longwaydown.com/

kuzey afrikada mısır atmak kuşlara.....

yaşar hocam sen beni güldürdün allahta seni güldürsün bir expedisyona lirik yaklaşım koptum :D

Emrah bey, yaptığınız iş inanın herkesin gıpta edeceği birşey... :eek:
Zaman meselesi belli olunca (çalıştığımız için) mutlaka katılmak
isterim...Ancak benim ricam şu olur, hazırlık aşamalarını nerede,
nasıl ve hangi aşamalarla resimli bir şekilde dökümante ederseniz
bizler içinde çok faydalı birşeyler olur...Ben de aracımı Afrika
olmasa da marşa bastımmı Türkiye'nin herhangi bir ucuna,
herhangi bir zamanda gidebilecek şekle sokmaya çalışıyorum... ;D

Herşey gönlünüzce olsun, sevgiler, saygılar... ;)

www.turafrika.com sitesini daha önce gördünüz mü bilmiyorum ama incelerseniz benzer bir hayalin nasıl geğekleştiğini görebilirsiniz.Kolay gelsin,sevgiler

Çok güzel bir düşünce, araç seçimi de çok doğru...
Zaman bulunup mutlaka yapılası bir rota...

Tarik Bey teşekkür ederim, gezi planlamasına dahil olsam da gezi ye çıkacak asıl ekip babam ve kolej yıllarından bir arkadaşı, şu sıralar sıgarayı bıraktı ve forma girmeye çalışıyor.

Okan bey, evet turafrika.com ilk baştan beri bir çok soruyu yanıtlamamıza yardımcı oldu ama gene de çok teşekkürler ilginiz için.

Şu anki hedef 2009 da çıkıp dünya kupası maçları esnasında Güney Afrikada olup bir taşla iki kuş vurmak :smiley:.

Sevgili Emrah mart-ağustos 2008 tarihleri arasında LR Defender ile Orta Asyayı 26500km yaparak gezdim. Bir proje kapsamında yaptığımız gezide iki kişydik. Projemizin ismi Türk Mührü www.fotogezgin.com/turkmuhru web sayfasında gezi anılarımız ve görüntülerini izleyebilirsiniz. Ayrıca uzun yol için tecrübelerimden sorularınızlada faydalanabilirsiniz
Sevgiler
Melih

logo_afganistanli.jpg

Merhaba,

Toyota LC 80 serinin hazırlanması konusundaki tecrübelerimi aktarabilirim. Benim aracımda redüksiyon hariç takılabilecek her türlü donanım mevcut.

Emrah bey ne oldu acaba Ümit burnu projeniz yapıldımı yoksa yarımmı kaldı ???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR