Ynt: Toyota Arazi Araçları Fotoğraf Arşivi (Tüm Seriler)
yok tertip olsa vitesin ordahi havalandırmanın önünde olurdu..
toyotanın kilit politikası şöyle aslında..bu işi fj80 serisinde başlattı 91 yılında sanıyorum..(lsd diffler konu dışı %100 kilitlerden bahsediyorum).donanımlı modellerin birçoğuna koydu..kimine arkaya kimine hem ön hem arkaya..
ama devletlerle veya firmalarla yaptığı toplu satış anlaşmalarında ,ithallerinde birçok kurum kilit istemediği için ona göre fiyat düştüler...kurumlar veya devlet alımlarında birçoğu kilidin görevinden bile bihaber olduğu veya gereksiz gördüğü için bir bukadarda kilitsiz araç var piyasada..
biz kilide çok kafa yoruyoruz ama iş yapan firmaların ,kurumların gereksiz gördüğü bir hadise..onlar bizim gibi zorlukların üzerine gitmektense etrafını dolaşmayı tercih ederler...araziye uyumlu bir lastik birde vinç kafi geliyor iş için kullanlara.yanlış kullanım halindede diffleri kıtır kıtır doğrayacağı için biçoğu açık diferansiyeli tercih etmekte..yani toyotada kilit standart diye bir durum yok, opsiyonel..
ayrıca torsiyonlu sistem difflerde opsiyonelde yok ..örnek vx100 ler arka sabit aks ön torsiyon..
arkalarda kilit var önlerde yok..örnek 4runner torsiyonlu kilit yok.
örnek aşağıya koyduğum resim benim aracın kitabından..
opsiyonel parçaları gösteriyor. fiyatlarıda çoklu cd çalar ve ses sistemi 1050 dolar ,sanroof 1300 dolar
ön arka kilit parası 900 dolar
kafayı bozacam cd yi almış ,sanrufu almış cem uzan efendi, kilitlere para vermemiş.şimdi bizde yok arb yok şubu peşindeyiz.
şimdi fabrikadan istesek gereken parçaları arb kilit sisteminden çok daha fazla tutuyor, hesapladım.alırken demekki 900 verilince puzzle gibi hemen ekleyip veriyorlardı.
allahtan orta kilit standartta öndenarkadan birer lastik kilitliyor.
burdan yeni toyota alacak arkadaşlarada tavsiyem mutlaka kilitli alsınlar aracı kilit yoksa ön -arka ARB +kompresör işçilik vs payını düşsünler ..(en az 4-5 bin lira.)
Amerika fiyatları 80 kasa toyotalar için
ön kilit 800 dolar
arka kilit 800 dolar
kompresör 300 dolar+işi bilenlerin yapacağı montaj işçiliği
Ülkemize getirtelim istanbul teslim olsun diyenlerede X 2
4runner ve hiluxlerinde hemen hemen bu civarda kilit maliyetleri var..
selamlar.