Toyota Arazi Araçları Fotoğraf Arşivi (Tüm Seriler)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan çağlar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,563
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 376,876
Ynt: Toyota Arazi Araçları Fotoğraf Arşivi (Tüm Seriler)

Serkan hocam 68 model bir bebekte burda var

http://www.vultureminecruisers.com/vehicle-details.php?vid=23#pic

Etiketler

Serkan hocam benim favorim bu araç, eğer benim FJ40 ı toplasaydım böyle yapacaktım.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

1Picture%201028.jpg

ACF375.jpg

Copy%20of%20Picture%20983.jpg

LB71J4 kasa kodlu, HZJ79L motorlu yeni araçlarımız ekibe ulaştı bugün telsiz montajları yapılıyor.
Bende fırsatı değerlendirip birkaç fotoğraf çektim ;D

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC04278.jpg

DSC04279.jpg

DSC04280.jpg

DSC04281.jpg

DSC04282.jpg

Roll-barlar dıştan kasayada monte edilmiş, dikkatimi çekti. Japon mühendis böyle yaptığına göre vardır bir bildiği.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

DSC04287.jpg

DSC04293.jpg

DSC04294.jpg

DSC04296.jpg

Yangın tüpünüde güzel yerleştirmişler, hem göz önünde hem el altında.

[attachment=1]

[attachment=2]

DSC04298.jpg

DSC04301.jpg

sedat kilit varmı bunlarda??varsa düğmesi direksiyonun sağ tarafında altta olmalı??

çağlar' Alıntı:
sedat kilit varmı bunlarda??varsa düğmesi direksiyonun sağ tarafında altta olmalı??

Çağlar şimdi kontrol ettim, elektrikli bir sistem yok. Acaba powertrax veya Detroit tarzı birşey varmı diye mekaniklere sordum.
O da yok dediler, hatta bizim Toyotaların hiçbirinde yok, sadece Defendarlarda orta kilt var dediler.

Bu iş benim kafama yatmadı, çünkü Toyotaları çoğu zaman 2 çekerde kullanıyorlar, çok ender batma durumu olursa 4 çekere veya low devire alıyorlar.
Bence en azından arkada kilit olması lazım.

Yukarıdaki araç etiketinden bulunabilirmi bu tarz bilgiler?

daha önce çektiğim fotoların birinden ilgili bölgeyi kestim.

DSC04290_2.jpg

yok tertip olsa vitesin ordahi havalandırmanın önünde olurdu..

toyotanın kilit politikası şöyle aslında..bu işi fj80 serisinde başlattı 91 yılında sanıyorum..(lsd diffler konu dışı %100 kilitlerden bahsediyorum).donanımlı modellerin birçoğuna koydu..kimine arkaya kimine hem ön hem arkaya..
ama devletlerle veya firmalarla yaptığı toplu satış anlaşmalarında ,ithallerinde birçok kurum kilit istemediği için ona göre fiyat düştüler...kurumlar veya devlet alımlarında birçoğu kilidin görevinden bile bihaber olduğu veya gereksiz gördüğü için bir bukadarda kilitsiz araç var piyasada..

biz kilide çok kafa yoruyoruz ama iş yapan firmaların ,kurumların gereksiz gördüğü bir hadise..onlar bizim gibi zorlukların üzerine gitmektense etrafını dolaşmayı tercih ederler...araziye uyumlu bir lastik birde vinç kafi geliyor iş için kullanlara.yanlış kullanım halindede diffleri kıtır kıtır doğrayacağı için biçoğu açık diferansiyeli tercih etmekte..yani toyotada kilit standart diye bir durum yok, opsiyonel..
ayrıca torsiyonlu sistem difflerde opsiyonelde yok ..örnek vx100 ler arka sabit aks ön torsiyon..
arkalarda kilit var önlerde yok..örnek 4runner torsiyonlu kilit yok.

örnek aşağıya koyduğum resim benim aracın kitabından..

opsiyonel parçaları gösteriyor. fiyatlarıda çoklu cd çalar ve ses sistemi 1050 dolar ,sanroof 1300 dolar
ön arka kilit parası 900 dolar
kafayı bozacam cd yi almış ,sanrufu almış cem uzan efendi, kilitlere para vermemiş.şimdi bizde yok arb yok şubu peşindeyiz. :mad: :mad:

şimdi fabrikadan istesek gereken parçaları arb kilit sisteminden çok daha fazla tutuyor, hesapladım.alırken demekki 900 verilince puzzle gibi hemen ekleyip veriyorlardı.

allahtan orta kilit standartta öndenarkadan birer lastik kilitliyor. :(

burdan yeni toyota alacak arkadaşlarada tavsiyem mutlaka kilitli alsınlar aracı kilit yoksa ön -arka ARB +kompresör işçilik vs payını düşsünler ..(en az 4-5 bin lira.)
Amerika fiyatları 80 kasa toyotalar için
ön kilit 800 dolar
arka kilit 800 dolar
kompresör 300 dolar+işi bilenlerin yapacağı montaj işçiliği

Ülkemize getirtelim istanbul teslim olsun diyenlerede X 2

4runner ve hiluxlerinde hemen hemen bu civarda kilit maliyetleri var..

selamlar.

Picture 2.jpg

hsbasar' Alıntı:
Çağlar şimdi kontrol ettim, elektrikli bir sistem yok. Acaba powertrax veya Detroit tarzı birşey varmı diye mekaniklere sordum.
O da yok dediler, hatta bizim Toyotaların hiçbirinde yok, sadece Defendarlarda orta kilt var dediler.

Bu iş benim kafama yatmadı, çünkü Toyotaları çoğu zaman 2 çekerde kullanıyorlar, çok ender batma durumu olursa 4 çekere veya low devire alıyorlar.
Bence en azından arkada kilit olması lazım.

Yukarıdaki araç etiketinden bulunabilirmi bu tarz bilgiler?

ayrıca powertrak,detroit falan koymaz toyota kendi elektrikli kilidini koyar sadece.

O zaman bizimkilerin hiçbirinde kilit yok, ustalar doğru söylüyor.

Kamyonlar hariç hiçbir araçtada vinç yok. Batınca telsizden çağırıyorsun birini gelip çekiyor.

Hal böyle olunca bizimde kilide vince para harcamamıza gerek yok. Nasıl olsa araziye yalnız gitmiyoruz. :smiley:

sizin kamyonetlerede baktım ön-arka kiltlisi varmış..demekki sizin firma açık diff tercih etmiş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,925
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
webesten07

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR