KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
bence 1 tonu geçmez yük.300 350 kiloda insan olsa 1buçuk ton yük yok araçta benim fikrimce.50 şer kiloluk filan tren traversi tarzı kalas gibi yük.bende o h a dedim ama 3 buçuk ton yük 1 buçuk ton araç darası esas böle bişi gerçek olsa adamlara da toyotaya da ödül verilir.rampa aşağı peygamber vitesi salmış afgan kardeşler görüntüde.esas bomba bu gece haberlerdeydi adam tempraya 9 koç kendisiyle beraber 4 öküz sığdırmış polisten kaçmış bi süre sonra yakalanmış.bu tür rekorlar anca <türkiyemde kırılır.kimse elimize su dökemez bu işlerde
Ynt: Toyota Arazi Araçları Fotoğraf Arşivi (Tüm Seriler)
tyt.fan' Alıntı:
bence 1 tonu geçmez yük.300 350 kiloda insan olsa 1buçuk ton yük yok araçta benim fikrimce.50 şer kiloluk filan tren traversi tarzı kalas gibi yük.bende o h a dedim ama 3 buçuk ton yük 1 buçuk ton araç darası esas böle bişi gerçek olsa adamlara da toyotaya da ödül verilir.rampa aşağı peygamber vitesi salmış afgan kardeşler görüntüde.esas bomba bu gece haberlerdeydi adam tempraya 9 koç kendisiyle beraber 4 öküz sığdırmış polisten kaçmış bi süre sonra yakalanmış.bu tür rekorlar anca <türkiyemde kırılır.kimse elimize su dökemez bu işlerde
Ben gördüğüm kadarıyla bir hesap yaptım,1 ton diyorsanız benim gibi bir hesap yaparak lütfen beni de aydınlatın.
1,5-2 ton arası zaten ben yüklüyorum (30-40 torba çimento)
Ödül meselesine gelince, zaten dünya çapındaki toyota kullanıcıları gerekli ödülü vermişler...
ergunucyasar' Alıntı:
Ben gördüğüm kadarıyla bir hesap yaptım,1 ton diyorsanız benim gibi bir hesap yaparak lütfen beni de aydınlatın.
1,5-2 ton arası zaten ben yüklüyorum (30-40 torba çimento)
Ödül meselesine gelince, zaten dünya çapındaki toyota kullanıcıları gerekli ödülü vermişler...
siz muhtemelen mühendislik hesapları ,cebir (benim okuduğum devirde matematik dersinin adı)yoluyla hesaplamışsınızdır ve belkide haklısınızdır.ancak 90 beygirlik dizel veya 100 beygirlik benzin motoru bahsettiğiniz yükü bi yerden bi yere götürmez gibi geliyor bana.aracın darası + bahsettiğiniz yük 4 4 buçuk ton yapar .hesapta hata olabilirmi demek istedim yoksa sizi aydınlatmak haddim değil.ayrıca toyotaperest biri olarak bu sözleri sarfettim.
Aynen öyle. Resimdeki araç 2F motorlu ise 136 HP dir. Bu maksimum devirdeki güçtür bildiğiniz gibi.
Aracı hareket ettirmek için rölanti devrinin biraz üstünde (1000 rpm) gibi bir devir yeterlidir. Bu da olsa olsa
motorun 20-30 HP gibi ürettiği bir güç olsa gerek (kesin bilgi için rpm/HP grafiği gerekli).
Çok düşük devirle büyük iş yapabilmek için arazi şanzımanındaki "low" seçeneğini kullanıyoruz. 1300 cc'lik suzuki jimny'nin
bile neler yapabildiğini görüyoruz.
Resimdeki araç tırmanışta sorun yaşamaz yalnızca çok dik inişlerde frenlerin yetersiz kalması sorununu yaşayabilir. Bu sorunu da "low" seçeneğinde kompresyonla (motor freniyle) inerek çözer. Her iki durumda da debriyaj baskı -balatasının sağlıklı olması çok önemlidir.
Verdiğiniz bilgilere aynen katılıyorum. Öyle yada böyle adamlar o kadar ağacı ve adamı, cahilce ve bilgisizce Fj ye yüklemişler gidiyorlar ve bunu sürekli yapıyorlar. Bu tip aşırı hayati tehlike taşıyan yük taşımacılığı, az gelişmiş ve fakir ülkelerde parasızlıktan kaynaklanıyor maalesef. Para olmayınca araca periyodik bakımda yapılmıyor tabiki. Çok uzun süreler sadece yakıt koyarak, başka hiç bir şey yapmadan kullandıklarını, oralara gidip iş yapmış kişilerden çok duydum. Netice olarak bu tip şartlar dahilinde hala yürümeye devam eden başka marka araç varmı acaba?
üstad unimoglar çekmiyor sürüklüyor.dünyanın en güçlü adamı yarışmalarında 150 kiloluk adamlar tırı sürüklüyor.bu adamın gücü yanırısa tırın boş viteste sürtünmesiz ortamda olmasından.manevra için kullanılan unimoglarda katarı sürüklüyor.taşıma terex te olduğu gibi koyar sırtına 350 tonu taşırsa taşımadır.unimog askerden biliriz çoğumuz üstünde 1000 1500 kilo ile ideal gider.haber merkezi üzerindeyken çıkabildiği yolu 5 tane haber merkezi elemanı + sürücü+ araç komutanı çıkmadığını çok gördüm.kuru yol .deneme şansımız yok birbirimizi ikna edemeyiz fj 40 o tonajı sürükler ama ama taşımaz en azından şasi taşımaz.bi ww tuareg reklamı vardı torkla ilgili top gearda yada fifth gear da denendi tuareg tork gücü sayesinde bilmem kaç ton boeingi sürükledi.ama taşımadı.taşımak ayrı bişi sürüklemek ayrı.bide yük temelde lastiklere biner.aşırı yükledinizmi aracı lastik yarılır.yolda kaplama gümlemiş lastik cesetleri görürüz bol bol otobanda.resimdeki lastiklere bakarsanız lastikler ok dengi bişi yada petlas ,banamısın dememiş 4 buçuk ton yüke.iskele meydanındaki kamyonculardan da fikir almalıyız bence resme bakarak çözemeyiz bu işi
Banada taşimaz gibi geliyor. birde aracin onu pek oturmamiş dahada basmasi gerekiyordu. demir tamponla 1.5 cm dusen araclar var forumda.
amaaaa taşir kardeşim bende toyataciyim binayida taşir sizin ceepleriniz arazi canavari yol kaplani oluyoda bizim toyatami taşimicak
RedlinE' Alıntı:
Banada taşimaz gibi geliyor. birde aracin onu pek oturmamiş dahada basmasi gerekiyordu. demir tamponla 1.5 cm dusen araclar var forumda.
amaaaa taşir kardeşim bende toyataciyim binayida taşir sizin ceepleriniz arazi canavari yol kaplani oluyoda bizim toyatami taşimicak
Ön-arka makaslı olduğu için helezonlu araçlar gibi düşmüyor yük binince. Arka zaten oturmuş, daha fazla oturmaz. Ben 2 ton civarı sadece arkaya koyduğumda da bu kadar oturuyor zaten. Direksiyon hidrolik gibi oluyor bir anda. Çelik tamponun ağırlığını bilmiyorum ama 78 kg olarak bendeniz ön tampona çıktığımda hiç esnemiyor.