Top 10 Dalış Noktası

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,974

phobios

Zirve
Mesajlar
1,648
Tepkime Puanı
2
Yer
istanbul
İster hafta sonu dalış organizasyonu olsun, ister yıllık dalış programınız olsun belli başlı kriterlere dikkat edecek olursanız, dalış gezinizden optimum verimi almanız mümkün olacaktır.

Son zamanlarda hafta sonlarında dalıcı grupları, iki dalış günü için otobüs yolculuklarıyla yedi-sekiz yüz kilometre yolu gitmeyi göze almaktadırlar.

Bu yıl dalış merkezlerinin turizm’de patlamayı beklediklerinden, Ege ve Akdeniz’de bulunan dalış merkezlerinde erken rezervasyon yaptırmaları yerinde olur.Kısa süreli dalış tatilleri için, İstanbul’lu dalıcılar, Çanakkale, Saros, Gökçeada, Bozca ada, Ayvalık ve Marmara adalarını listelerinin başına almalıdırlar.

Bir önceki yılda yapılan dalışlardan alınan raporlara göre bazı dalış yörelerinde bulunan popüler dalış noktaları güncelliğini kaybetmiştir. Bunu ana nedeni bu bölgelerdeki aşırı sualtı kirliliği, avlanma ve katil yosunun su altı taşlıklarını kaplaması gösterilebilir. 2000 yılının ilk günlerinde Bodrumda gerçekleştirdiğimiz dalışlarda, büyük ve küçük reef üzerini kaplayan yeşil fauna, bu bölgedeki canlı hayat üzerine çok etkili olmuştur.

ıyi dalışlar, az dalınan ve akıntılı sularda görülmüştür. Buna en iyi örnek, Bodrum dalış okullarının sık ziyaret etmediği, köçek ve kargı adası derinlikleridir. Datça, Kalkan, Mersin, ızmir yeni dalış olanakları sunmakta olup, buralarda dalmak dalıcı için yeni maceralar içermektedir.

ızmir civarında çok cazip dalış alanlarına, hafta sonları, yörenin dalış merkezleriyle yapacağınız organizasyonlarla, çok yeni dalış alanlarına dalmak fırsatınız olacaktır.

1) Antalya/Kemer: İlkemizin en çok dalış okullarının bulunduğu bu dünyaca ünlü turistik beldemiz, bünyesinde çeşitli dalış alternatifleri bulundurmaktadır.

Hemen Antalya liman girişinde bulunan Fransız askeri nakliye gemisi 20-32 metre derinliklerde yatmaktadır, genelde bulanık olan su batık meraklıları için çok ilginçtir.

Batık denince, Kemer marina’sı açıklarında 33 metre kumluk bir ipte yatar Paris batığı, her dalıcının ziyaret etmesi gereken bir batıktır, nevar ki dalış okulları aralarında bir dalış programı yapamadıklarından aşırı kalabalık batığı bulandırmaktadır. Dalış okulunuzu kandırıp, bu batığa sabah 09.00 sularında inmeye bakın, çok keyif alacaksınız, erken kalktığınıza değecek.

Tekirova açıklarındaki İç adalar çeşitli dalış türlerini gerçekleştirebileceğiniz bir bölge mutlaka çevrede bulunan dalış merkezleri kanalıyla dalış yapmanız gerekiyor. İç adalarda, kanyon çok zengin bir dalış noktası. ıri vatoslar ve her çeşit balık var. İç adalarda ilk ciddi mağara dalışınızı gerçekleştirebilirsiniz. ıyi bir sualtı eneri bulundurun. mağara dalışınızı erken yaparsanız, suya sessiz girmeye bakın, fokla karşılaşabilirsiniz. Ağustos ve Eylül aylarında, adalar civarında orkinos sürüleriyle karşılaşabilirsiniz. Yine bu sular makro ve gece fotoğrafçılığı için harika, Sakin bol akıntılı Adventure Reef’de dalmayı unutmayın. Akıntı dalışı sizin işiniz değilse vazgeçiniz. Antalya’da hangi dalış okulunu tercih etmeniz gerektiğini yazmama gerek yok, hepsi iyi ve çevreyi iyi biliyorlar. Kıyı sularda yunuslarla her an karşılaşabilirsiniz, kamera hazır olmalı.

2) Ayvalık: Cunda, Alibey, Şeytan sofrası, elli çeşit meze ve süper dalış hepsi Ayvalık’ta. Ege’nin sert rüzgarlarına karşı Ayvalık’a siper olmuş birkaç adanın etrafında eşsiz dalış olanakları bulunmakta bir rivayete göre de kayıp Atlantis’in yer aldığı yer. Ailenizle gelebileceğiniz her keseye göre konaklama imkanı bulacağınız şirin bir yer Ayvalık.

Güneş Adası, Yuvarlak Ada, kerbela taşları belli başlı dalış noktaları en popüler dalış noktası ise, açık denize bakan kız adasının açığında yer alan sualtı sığlığı, Deli Mehmet Taşları. 19 metre derinlikte başlayan bu resif sualtı faunası yönünden gerçekten görülmeye değer. Gorgonlar kızıl denizdekileri aratmayacak güzellikte, sualtı feneriyle bu çok canlı renklere hayran kalmamanız elde değil, Şanslıysanız burada dalarsınız. Dalış merkezi burada dalmak için iyi havayı kollamak zorunda. Dalış aralarında adalar etrafında snorkel yapmayı ihmal etmeyin. Cunda’da akisvedas, Ahtapot yahnisi, Kaşarlı Kidenya. Karadiken deniz kestanesi, Kolyoz turşusu, otları seviyorsanız, Zoho otu, Deniz börülcesi, Fener balığını güveçte deneyebilirsiniz.

3) Datça: Evet yolu uzun, ama ulaşımı zor olan yerlerde dalış imkanlarının iyi olduğu bir gerçek. Su sporları yapabileceğiniz Gebe Kum ve Körmen limanında gün batımı seyretmek başka bir keyif. Datça’nın bir çok yerinde harika dalış alanları var ama bir çoğu yasak bölgeye giriyor. Dalış okulları vasıtasıyla dalmıyorsanız yöreyi iyi tanıyan bir rehberin olmasında fayda var. Kara incir açıklarında bulunan irili ufaklı adacıklar etrafında, 10-40 metre arasında köpekbalığı, Yunus, şansınız varsa Akdeniz Foku, kovuk içlerinde üç, dört müreni bir arada görebilirsiniz.

Küçük bir adacık olan Esen ada Datça yat limanına sonradan bağlanmış. Dalış dönüşü merkezdeki tatlı su kaynağına girmeyi unutmayın. Aspava restaurant ve Hüsnü’nün yerinde sinarit buğulama tavsiye edilir. Bakın ünlü Strabon ÒTanrı çok sevdiği kulunu ömürlü olsun diye Datça yarım adasına gönderirÓ demiş.

Bu mevsim Datça’yı dalış listesine almayı unutmayın.

4) Marmaris: 52 Dalış noktası. Evet yanlış okumadınız, Çeşitli antik kalıntıların yer aldığı Marmaris’in kobalt mavi derinlikleri her dalıcıyı mutlu edecek çeşitlilikler içerir. Dış boğaz’da 33 metrede Rodos amfora kalıntıları, Kütük burnu, Cennet adası, Kadırga feneri altındaki antik kırıklar ve kargı adası başlıca dalış noktalarıdır. Cennet adası yamaçlarından yapacağınız duvar dalışında derinliğe dikkat etmelisiniz. Duvarın üstü, birbirinden güzel bitki ve macro yaşamın barınağıdır. Ailece gidip çok keyifli bir dalış tatili gerçekleştirebilirsiniz. Dalış sonrası aktiviteleri Bodrum kadar olmasada dalıcıları tatmin edecek düzeydedir. Dalış dönüşlerinde, boğazdan geçerken üşütmemeye dikkat edin.

5) Çanakkale / Saros: ıstanbul’a yakınlığı dolayısıyla bizlerin gözdesi. Hava Saros’ta bölümü esiyor tüpleri yükleyip bir saat içinde boğazın derinliklerine dalabilirsiniz.

Suyun korozyon etkisi ve bilinçsiz ve aşırı yapılan turistik dalışlar bazı batıkların dağılmasına yol açmaktadır. Çanakkale boğazının çıkışındaki Kaptan Franko süper bir batık dalışı. Hiç batık dalışı yapmadıysanız, Saros körfezinde Kemikli’nin açığın da 30 metrede yatan Lundy sanki hiç batmamış gibi. Dalış merkezleri bu batığı koruyacak önlemleri almazlar ise gelecek yıllarda batık parçalanacak.Boğaz’da 30 metre derinliklerde yeni eski her türlü kalıntıyla karşılaşabilirsiniz, siyah mercan’da cabası. Bebek taşlarından bahsetmeden geçmek haksızlık olur. Akıntının pek eksik olmadığı Bebek taşlarının güney batı derinlikleri çok zengin, mevsiminde böcek kaynıyor. Lütfen yavru böcekleri yuvalarında görünce antenlerinden tutup çekmeyelim. Bırakın büyüsünler. Bebek taşlarının hemen altında 15 metrelerdeki sualtı fauna aleminin sunduğu renkler süper, burada bol gelincik balıkları bulunuyor.Her iki taraftada kalınabilinecek motel ve pansiyonlar bulunmakta. Kabatepe üzerinden dalış çıkışı yapacaksanız, Kum Motel iyi bir seçim. Gün boyunca hızını alamayanlar, motelin sığlıklarında gece dalışı yapabilirler.Hala yorulmadıysanız sürpriz’e hazır olun, Eceabat’ın girişinde bulunan Boomerang, iyi vakit geçirebilceğiniz bir mekan. Ayrıca sahibi Mesut’da bizden. Önceden haber verirseniz, grup yemeğide hazırlayabilir.

6) Bodrum: Mutluka yeni dalış noktalarının açılmasına ihtiyaç duyulan beldelerimizden biri. Dünyanın sayılı sualtı müzelerinden birini barındıran Bodrum bütün güzellikleri yanında sualtı turizmin’de Türkiyenin dışarıya açılan penceresi. Çok yakında antik batıklarıyla ünlü Yassı ada’nın da sualtı antik dalış parkı haline getirilip ülkemize yarar sağlayacağını ümit etmekteyiz. Bodrum ve Türkiyenin bu sektörden beklentiler ancak bu bölgede bir milli park oluşturmaktır. Bodrum müzesi müdürü Alpözen’de bu oluşumu destekleyen ve fikrin ana babalarındandır. Küçük ve büyük reef (resif) Bodruma yakınlıkları bakımından ve çeşitli sualtı canlısını barındırmaları bakımından çok tercih edilen dalış noktalarıydılar. Son yıllarda, Bodrum yakınları kirlendi. Bodrumun doğusundaki Orak adası derinliği, mağraları, rengarenk süngerleri ve 100 metreyi geçen doğu duvarıyla bir dalış cenneti. Sığlardaki taş formasyonu da ayrı bir manzara. Canlı az, derin sularda iri vatos ve orfoza rastlanabilir. Oraklar tüm bir dalış günü. Söyleyin dalış okulu sizi oraya götürsün. Dalış takımları yanında, şişme botu olanlarda karadan oraklara gidip dalış gerçekleştirebilir. Sığlıklarda snorkel yapmayı unutmayın. Bu yıl başı yıllardır dalmadığım Kargı adasında dalış yaptım, hafif bir akıntıyı arkama alarak, Kargı’nın fenerinden kara istikametinde kendimi kargının rengarenk sularına bıraktım. Hiç canlı yok derken birden kendimi ıskarmoz sürüsünün içinde buldum. Kovukların içi boş, açık deniz olduğundan pelajik balık sürüleri her an süpriz yapabiliyor. Kargının altındaki Köçek adası’da aynı karakteristik özellikleri taşımakla birlikte, sualtı yapısı bazı farklılıklar gösteriyor. Ufak tefek antik kalıntıyla karşılaşabilirsiniz. 27 metre derinliklerden macro fotoğrafçılık için irili ufaklı bir sürü canlı var. Köçek adası yolunda bulunan 19 metredeki resif’de dalınması gereken bir nokta, apike dalış yapılacağından buraya dalmanız için advance bir eğitime sahip olmanız yararlı olur. Burada vaktiniz az olacak ama kayıp rolex’e bir göz atıverin. Bu resifte avlanma yapılmadığı zamanlar her türlü canlıyı görebilirsiniz. Evet köpekbalığı bile.Yalıkavak yasak bölge içinde olmakla birlikte mutlaka dalış listenizde yer almalı. Tüple dalamasanız bile snorkel dalışları yapın. Çok güzel ıssız adacıklar içinde rüzgardan korunaklı size özel koylar var. Yasak bölge deniyor ama maşallah balıkları iyi haklamışlar!... Çatal adası ve karşı sığlıklar, Gemi taşı, bahçesinin kıyıları dalışa müsait. Gemi taşı için havayı kollamanız lazım. Burada snorkel yapanların sizinle bir şeyler paylaşma olanağı var.

7) Mersin: Evet size uzak gelebilir ama ıtalyan şovelyeleri nin yaşadığı yerde dalmaya ne dersiniz?

Mersin dalıcılara çok farklı olanaklar sunuyor, sular temiz ve her dalış bir macera. Mersinli dalıcılarla temasa geçmekte yarar var. Silifke üzerinden Köserelik Tisan tatil köyüne vardıktan sonra her şey yakın. Hemen acıkta Dana adasının batı burnunda ters dönmüş yük gemisi Aksu 1 16 metreden 25 derinliğe iniyor. Pervanesi ve başka bir çok eşya etrafa savrulmuş durumda.

Domuz balığı ve akya’lar sık sık batığı ziyaret ediyorlar. Batık ters dönmüş durumda ama yinede fotojenik. Dana adasının kuzey batısında batık bir ada var. Sıncak koyun’da büyük amphoralar yer alıyor. Kurt burnu ve Fok burnu da diğer enteresan dalış nokları. ınanıyorum Mersinli arkadaşlarımız şimdiye kadar çok yeni dalış noktalarını log book’larına ilave etmişlerdir. Siz oraya gitmeye üşenmedikten sonra, onlarda sizinle severek bu güzel dalış bölgelerini paylaşacaklardır.

8) Kalkan: Bu sular advance dalıcılar için demek yerinde olur. Akıntı, sert rüzgar, duvar dalışı, macro hayat, pelajik, batık ve rahat dalış teknesi başka ne istiyebiliriz!Panaroma Reef, 30 metrelerde hareketsiz kalın ve hareketi seyredin yüzlerce ıskarmoz, orfozların akıntıda durabilme becerileri seyre değer, kaplumbağa, orkinos, vatos, köpekbalığı.

Patara kanyonu, 12 metre derinlikte duvarın üstü mercan ve sünger çeşitleriyle kameranızın merceğini sulandırıyor. Fener duvarı, 11 metreden 132 metreye iniyor harika bir nokta çok canlı ve renkli. Sakarya Reef, Açık suda 5.5 metre derinlikte başlıyor ve iki batığı barındırıyor. Vatos kayası; 8 metreden başlayan bir topuk, orfoz sürülerinin yanında iri vatos’lar görebilirsiniz.

Öksüz Ada; Köpekbalığı ailesinden keler balıkların burada görülebilir. Kalkan ciddi dalışlar yapıp form tutmak isteyenler için ideal. Dalaman hava alanına uzaklığı sadece 70 km. Gece hayatı kısıtlı, dalış dönüşü hala yüzmek isterseniz. yat limanına gidin.

9) Gökçeada / Bozcaada: Gökçe adaya Çanakkale ve Kabatepe’den düzenli feribot seferleri yapılmaktadır. Bozcaadaya ise yine Çanakkale’den feribot veya Odun iskelesinden arabanızla geçebilirsiniz. Bu iki adaya dalışı iyi planlamak gerekir diğer yörelerimizdeki dalış merkezlerimiz buralarda yoktur. Kompresörü yanınızda götürmelisiniz. Güzelliği her an yeni bir dalış noktası bulabilme heyecanıdır. Kahvesi meşhur, balığı boldur Gökçeada’nın. Çiftleşmek için toplanan orfoz sürüleri yanında sinarit, ıstakoz 35 metrelerde, görülür. Kuzu limanın’da Birinci Dünya savaşı batık kalıntıları vardır. Snorkelciler için kefalos ve tuz gölünün kuzey kısımları ilginçtir. Şaraplarının yanında kumsal plajları ve sığ sulardaki leziz böcekleri burayı bölgenin cennet bir köşesi yapmıştır. Mermer Burnu, Tuz Burnu’nun güney sahilleri serbest dalıcılık için, Eşşek adası civarında orfoz ve karayer adalarıda her türlü canlıyı göreceğiniz bir dalış noktasıdır. Adada dalış için en uygun zaman sabahın erken saatleridir. Mermer Feneri ile Anadolu yakası arasında kalan bölgede araştırma yapılırsa devasa çapalar ve gemi kalıntılarına rastlanabilir. Çanak limanı, Bakla Taşı ve Pınar Dere dalınabilir noktalardır. Sualtındaki antik kalıntılar yanında savaş yıllarında batmış olan kırmızı bacalı bir büyük geminin efsanesi hala tartışılır. Bu iki adada en iyi dalış yöntemi Live a board dalış şeklidir, her iki adada keşfedilecek çok derinlik ve tarih bulunmaktadır.

10) Kuzey Kıbrıs: Türkiye kıyıları tam ısınmadan kış yaz gidilecek bir dalış cenneti Nisan, Mayıs uzun hafta sonu tatilleri için ideal, Organize dalış turu en ekonomik olanı. Girne; Hemen liman çakışındaki meşhur lahos fred taşları, yanınıza bir miktar kalamar alırsınız lahos ve orfozları elinizle beslersiniz. Kayda değer diğer dalış noktaları, Larabiç, Güzelyer, Amphoralar, Otel maramonte ve Celebrity’nin açığı dalışa müsaittir. Girne kalesindeki antik batık çalışmalarıyla ilgili müze görülmeye değer. Karpas Kuzey Kıbrıs’ın ana yurda uzanan en uç noktasıdır, muhteşem kum plajları, tarihi kalıntıları yanında 13 metrede yatan yük gemisinin kalıntılarını hiç çıkmadan 50 dakika keşfedilebilir. Lastik bot yardımıyla 30 metre limitindeki diğer noktalara dalabilirsiniz. Henüz Kuzey Kıbrıs’ta basınç odası bulunmadığından dalış merkezleri bu konuda çok duyarlı davranmaktadırlar. Bu duyarlılığı anlayışla karşılayacağımızı beklemektedirler.


Yazı : Mahmut SUNER
 

Etiketler
Ynt: Top 10 Dalış Noktası

gökçeada da bende 2007 ağustos ayında gördüklerimi ilave ediyim . Tuz gölüne yakın eşelek köyünde bulunan < sörf yapılan yazlık sitelerine hemen yakın > koyda normal snorkel ile 10 metrede bulunan batık gemileri seyretmek inanın insanı o günlere götürüyor tabii ki biraz ürperterek kocaman bacasından içeri bakarken korkmadım desem yalan olur ama seyretmeye değer nefesi iyi olan geminin içine kadar inebilir herşey gönlünüzce olsun sağlık ve sıhhat dileklerimle.. çünkü herşeyin başı sağlık < olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi > seyyah-34
 


Ynt: Top 10 Dalış Noktası

sn. mert kığılı bazı sebeblerden dolayı bide şifremi bulamadığımdan siteye uzun bi süre giremedim ama bu gün şimdi gemilerin boylarını yazyım hemde kötü haber vereyim üzülerek tabiiki bi gemi 10 metre gibi diğer gemi ise tabiiki ölçmedim ama tahmini olarak 25-30 var ve ayrıca bir sürü farklı kopan parçalar bombalanan liman hemen gemilerin yanında liman inşaasında tren rayları kullanılmış şimdi açıkta ve 10 metre derinlikte çok harika görünüyorlar kötü haber ise 18-07-2008 tarihinde gittiğimde gördüm yine aynı batıklara < bu kez eşimi ve kızımıda > yanıma alarak seyretmeye gittiğimde gözlerime inanamadım geminin bacasının içinde ne görsem iyi kocaman bi bayloz vardı inanın adam bu balyoz ile geminin bacasını kırıp bilmiyorum ama sanırım satmak için olsa gerek kırmış kırmış ve balyozuda oracıkta bırakmış belkide yine gelecek kırmaya < su altı kameram olmadığından su üstünden sadece bacalarını görüntüledim bakim yüklenebilinirse izlersiniz >ist la döner dönmez hemen uğur dündarın haber merkezini aradım ama şuan tatlıdeyiz yanıtı verdiler üzüldüğümüzle kaldık tarihe bizim kadar zarar veren başka bi millet varmı bilmiyorum yine yakından şahit olduğum < yazlığımın bulunduğu >ist la su sağlayan terkosun alt yapısını < osmanlının 1883 te fransızlara yaptırdığı muazzam bi yapıydı bu su şebekesi > darmadağan ettiler kırdıkları döküm boruları satma uğruna .< bunların kayıtları bende saklı > şuan yerinde yeller esiyor dileseydi fatihsultan cennet mekan ist surlarından eser bırakmaz hepsini denize attırdı ama yapmamış değilmi vede yapanlara çok ağır sözler söylemiş inş. ettiği bedduları tutar koca fatihin ne diyim daha üzülmekten başka bi şey gelmiyor elimden A.E.O.
 




Ynt: Top 10 Dalış Noktası

Bu on güzel dalış noktası içinde bence Elazığda hazar gölünde bulunan batıkkentte yer almalıdır.
 

Ynt: Top 10 Dalış Noktası

Aslında işin özetine bakacak olursak Ege ve Akdeniz in tüm kıyıları dalış için çok güzel...Ama yine de çok kahrımızı çeken marmarayı da dışlamayalım...Örneğin B.Çekmece sahilde deniz atları bile gözlemlenebilmekte artık...
 

Ynt: Top 10 Dalış Noktası

Çok açıklayıcı ve basma kalıp sözler içermeyen bir yazı olmuş. Dalışda bu 4. senem olacak ve 2* Cmas sahibiyim. Daha hiç karides ve denizatı görmedim :( Artık b. çekmeceye gelirim.
İzmir'de Gümüldür ve Karaburun dalış için ideal yerler. Gümüldü'de hiç beklemediğiniz bir anda baraküda sürüsü erafınızı sarabiliyor. Dalış için Sıçan Adası etrafında yapılıyor. Adanın güney yüzü derin dalış ideal. Kuzey yüzünde ise 30 metrelerde çok eski olamayan belki 40-50 senelik 3-4 metre boyutunda bir batık var. Batığın motorunun bazı parçaları halen üzerinde ve kumluk zeminde. Çok sayıda müren görebilirsiniz ve küçük bir mağara da mevcut.
Karaburun ve Mordoğan ise berrak suları ve sakin yaşamıyla İzmir'den 2-2,5 saatlik mesafede yerler.

Balayında Kemer'deyim. Elbetteki dalışsız olmaz. Kemer'in olmazsa olmazlarına dalış yaptıracak, yerli dalgıçları seven,ekonomik bir dalış kulubü tavsiyelerinizi özelime atarsanız çok mennun olurum.
 

Ynt: Top 10 Dalış Noktası

dalış için izmirde çok güzel yerler mevcut.özelliklede çeşmede eşek adası ve çevresinde.
 





Ynt: Top 10 Dalış Noktası

scubaya basladıgım ılk yerdır kalkan bende kesınlıkle tavsıye ederım cok fazla yerlerde dalmadım ama suana kadar en guzel su altı canlılarını gordugum yer kalkan ...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Mesajlar
1,523,051
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst