The Cozz Kamping; Kabakoz - Şile

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,700

insel

Zirve
Ben Cozz'un bir karavan kamping oldunu dusunmuyorum. Bir otopark orasi. İki sene oldu insan 2 3 agac dikmez mi? Oda sayisini arttirmislar 4 tane cardak yapmis ama agac yok hala.
Haftasonu woodyvilledeydik. Nedense karavan basi 20 lira aldi. Normalde 40 lira. Bence bu fiyat bu yoklukta normal bile. Havuzlu ve denizi Ege sahillerini aratmayacak guzellikte, emsali hic olmayan bir tesis. Cok keyifliydi gercekten. İki tane Alman kamper vardi hatta. Biz 3 kamper toplam 5 arabaydik. Ayrica bir tane de cadirci aile vardi.
İki yabanci kamper İstanbul'dan kalkip oraya gelmisler. Kalacak yer bulamadiklari icin.
Cozz'un ve yeni acilan yerin gercekten dunyadan haberi yok. Nasil bir sey yaptiklarini, kime hitap ettiklerini, ne kazanacaklarini falan bilmiyorlar. Yazlikcilardan baska bir beklentilerinin gercekten olmadigini dusunuyorum. Halbuki donus yolunda yani pazar o yagmurda en az 10 tane alman plakali buyuk karavan gordum.
Yeni yerin durumu ise hala belirsiz. Gidenler atil durumda oldugunu soyluyorlar. Ah ah ulkemin insani bir turlu bu isi ve mantigini anlayamadi gitti. Bir cok sey gibi. :D

Etiketler
Ynt: The Cozz Kamping; Kabakoz - Şile

İnsel de haksızlık ediyor....
Ağaç gölgesinde ne güzel serin serin oturuluyor işte !... ;D

[attachment=1]

Çiçeklerde var...
Eeee daha ne olsun.

[attachment=2]
Şunun şurasında bir üç beş yılcık bekleyemiyormuyuz yani ?...

[attachment=3]

COzz 2010.jpg

COzz  2010.jpg

COzz Mayıs2010.jpg

Cozzun sahipleri yada isletmecileri o kadar iyi insanlar ki anlatamam. Dostlar, canlar. Bu sebeble hala umidimi yitirmedim. Ama yinede Datca'daki İlica Kamping'in "tesisin arkasinda kalan otoparkimsi yerde kamp alani olsun iste, gelen iki kekten raki paramizi cikartiriz" goruntusunu Cozz'da da gormek beni uzuyor.
Huseyin Agabey, valla agac fidanlarini gormemistim. Umidim 1 kat daha artti. Heralde oglum ehliyetini aldiginda buyuyen agaclarin golgesinde kamp yapabilir. Mujdeyi vereyim aksama. :D

Hüseyin bey'in nüktelerini ve hicivlerini özlemişiz.
Hoşgeldiniz :smiley:

İnsel bey haklı öte tarafta.
COZZ işletmecileri o kadar iyi niyetli olmasına rağmen malesef yazın o güneşte dip dibe olmayacak.
Az ötesinde bir koy daha var. orda da "sözde" bir kamping var.
o da aynı.
Bu arada Woodyville fiyatlarını indirdiyse, oldukça iyi olur ama küçük bir yer tahsis ediyor karavancılara.

Kaldık yine antistress'e ...
bir umut !.

Bu yaz gercekten zor gececek. Karyata soyleniyorduk ediyorduk ama iyiydi. Ozluyorum gercekten. Bir yer bulan, bilen varsa İstanbul yakininda haber versin lutfen.

Hafta sonu Cozz ve WVilleye baktık. Ağaçları yeni ekilse de Cozz da karar kıldık.Sahiplerinin karavanlara özel hassasiyet gösterdiklerini anladık . Kendilerine mutlaka söylenmiştir diye ben tekrarlamadım ama bir bulaşık yeri, bir meyve sebze yıkama yeri, tuvalet boşaltma yeri yapma çok ta zor olmaması gerekir. Tenha zamanlarda Cozz'un daha tercih edilebileceğini düşündüm. W.Villenin karavanlara ayrılan yeri bana boğucu geldi. Ama tercihler değişebilir, mutkaka beğenenler de çıkar. Ayrıca güneş altında kalmamanız ve sessiz oluş diğer avantajları.
Deniz düşünülmüyorsa benim hala ilk tercihim poyrazlar.. En azından doğayı dinleme olanağına sahipsiniz.

bartek' Alıntı:
Hafta sonu Cozz ve WVilleye baktık. Ağaçları yeni ekilse de Cozz da karar kıldık.Sahiplerinin karavanlara özel hassasiyet gösterdiklerini anladık . Kendilerine mutlaka söylenmiştir diye ben tekrarlamadım ama bir bulaşık yeri, bir meyve sebze yıkama yeri, tuvalet boşaltma yeri yapma çok ta zor olmaması gerekir. Tenha zamanlarda Cozz'un daha tercih edilebileceğini düşündüm. W.Villenin karavanlara ayrılan yeri bana boğucu geldi. Ama tercihler değişebilir, mutkaka beğenenler de çıkar. Ayrıca güneş altında kalmamanız ve sessiz oluş diğer avantajları.
Deniz düşünülmüyorsa benim hala ilk tercihim poyrazlar.. En azından doğayı dinleme olanağına sahipsiniz.

Zaman zaman Bülent'e takılarak haksızlık etsek de Poyrazlar'ın grubumuz içinde farklı bir yeri oluştu gerçekten. Çok güzel anılarımız oldu, en sorunsuz kamplarımızı orada gerçekleştirdik. Takvimimizde yok ama sonbaharda yapraklar kızarıp ilk yağmurlar düşmeye başladığında kayıt dışı bir gezi düzenlesek mi acaba? Yazın nasıldır bilemem ama orada olmak istedim şu an :smiley:

Epey bir ayrılıktan sonra bu aksam biraz gezenbilirde gezineyiöm dedim :smiley:))
Evet istanbullu kamp arıyor ama hala işletmesini beğenmediğimiz Karyat'ın yerini tutacak biryer bulamadık...
Antiseteres kamp adını Kamp istanbul olarak değiştirdi...
9.mayısda şileye gititim ve hem karyatı hemde kamp istanbul'u gördüm..Fotografları aşağıdaki linlkde..
http://www.facebook.com/album.php?aid=169328&id=521958397&l=0b2837670c (facebook üyesi değilsenizde bu linkden görebilirsiniz)
kampın son durumunu 2 hafta evvel mail ile sordum ama henüz bir dönüş olmadı..Bu hafta yada onumuzdeki hafta şileye birkeşif turu yapacağım...sonuçları sizlerle paylaşırım..
cozza gelince...
Murat muhteşem bir arkadaş el,nnden geleni yapmaya calışan biri...3-4 hafta evvel ordaydık...fotoları ekte...sorun ağıcsızlık, bulaşıkhanesizlik...vede biz rasgeldik konser :( allah kimseye oyle bir gürültülü konser vermesin....Gitmeden evvel mutlaka konser varmı diye sorun.....
http://www.facebook.com/album.php?aid=178593&id=521958397&l=f4a1713f24

Hımm. !.
Güneş yağı faktörünü arttırmak şart oldu desenize :smiley:
hatırladığım kadarıyla orada ağaç yoktu ???..
Otoparkvari bir KARAVAN Campingi olacak o zaman !!!...
acaba ağaçların gölgesine sığınacağımız başka bir alternatif düşünülemez mi ?

Cozz Cozuttu

Arkadaslar merhaba. Haftasonu ben ve 12 yasindaki oglum ile kardes olan iki arkadasım yani iki karavan Cozza gittik. Ortamda cim bile yok diye bosver donelim diye aramizda konusurken sahibesi hanım geldi ve hos besten sonra bize karavanda bayan var mi dedi. Bizde yok valla hanimlar bu haftasonu ozgurler gibi bir espri yapmaya debelenirken bu hanim aa olmaz bayansiz kalamazsiniz dedi...
Bizi en tacizci insan sinifina sokan bu zihniyet, tacizle en cok ugrasanlardan biri olarak beynime kani sicratti. Aile salonumuz vardir lafini bile rahatsiz edici bir yasakci zihniyetin uzantisi olarak goren ben, bir hayli tepkiliydim. Yani lokantasina bir bey yemek yemege gelse taciz edebilir diye almayacak mi? veya iki bey acaba bir iki kadeh icemeyecek mi?
Cozzun sitesinde duyurdugu icin boyle olmasi gerekiyor diye yaptigini savunmasinı ve bu ayrimci tutumunu, yasakcı zihniyetini kınıyorum. Buradan paylasmak istiyorum. İlk acildiginda nasil yesillendirilir, nasıl destek olunur diye kılı kırk yararak duşundugumuz icin d kendime kızıyorum. Sevgilerimle

Ynt: Cozz Cozuttu

birkere cozz kamp diye bir kamp yok artık... ismi İstanbul kamp olarak değişmiş....
sitenin
http://www.istanbulkamp.com/konaklama.asp
adresinde söyle bir not var....
Kampımız %80 oranda toplu organizasyonlar ve rezervasyonla çalışmaktadır.Kamp alanımızda sadece bay olarak konaklama hizmeti verilmemektedir.
Yani Türkce meal-i damsız girilmez....
İnsel bu yaşadıklarını bana telde aktartdıktan sonra bende hanımefendi ile konuştuğumda aynı şeyleri bana dediler...
ikibinlerin kampçılığında bu zihniyeti bende kınıyorum ve navigasyonumdan cozz yada istanbulkamp her neyse bu adresi çıkarıyorum...

COzz dan geçmişe ait bir anı.
Özdal,Rüzgar ve Selma..Kamp ve karavancılığın güzel anılarından...
Bu fotoğraf COzz un Kabakoz köyü sapağında yıllarca kampa gidenlere yol gösterdi.
Artık oradamıdır bilemem ama umarım bizlerle birlikte o da kaybolmuştur biryerlere..

COzz Kamp.jpg

Bu tarz yaklaşımlarla okadar cok karşılaşmaya başladık ki bana en cok koyan sezon harici olsa bekar gel sezonda yanında kadın olsun yaklaşımı. Kendilerince 1000 tane haklı sebepleri olabilir ama kış günü cozz'a yakışan ben, yaz günü kardeşimle giremediysem bundan sonrada adımımı atmam olur biter. Fazla uzatmaya gerek yok başka sebeplerden pek sevemediğim bu kampa gitmem herhalde...

Aynı durumla Semizkum kampingde de karşılaştım. Eylül ayında hafta sonu gitmeyi düşünüyordum. Önce bi sitesini inceleyim dedim. Resmen sitesinde sözü "damsız girilmez" e getirmişler. Telefonla aradım. Durumu izah edip karavanla gelecem,gürültü etmem, sağ solu rahatsız etmem, koltuğuma uzanıp kafamı dinlemek istiyorum dedim. Kabul etmeyiz dediler. Hadi günübirlikcileri ya da bungalava tek gelenleri kabul etmese belki izah edilebilir ama karavanıyla gelenleri kabul etmemesi mantığım almadı.

Linkini vereyim okuyun: http://www.semizkummocamp.com/index.html

kurallar.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,742
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR