The Cozz Camping'de Bahar Partisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cengo1965 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,399

Etiketler

Ynt: The Cozz Camping'de Bahar Partisi

Hep arzulanan, olması hayal edilen bir görüntü. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu arada sn.Rüzgar'ın mavi karavanını görme şansını yakalayabildik. Daha fazla fotoğraf ekleyemez misiniz?

Bir tane daha ekliyorum. Bir gün önce karavanını alıp etkinliğe katılan can dostum Tayfur Çıvgıner ve sevgili eşi Sema ile dostları Mine Arslanalp, eşim ve diğer bir can dostum sevgili Sedef Uluengin.
Tayfur dostum herhalde "Benim karavanım/ Tayfur Çıvgıner" başlığı altında yeni karavanını bizlerle paylaşacaktır. Bol gezili, mutlu bir ömür diliyorum.
Oğuz

IMG_1820.jpg

Öncülük etmenin ve çevredekileri ikna etmenin ne kadar zor olduğunu yaşadıklarıyla bilen bir insanım.

Öncüler çoğunlukla, sivri akıllılık etme!.., ya da, eski köye yeni adet mi getireceksin!?... gibi olumsuz tepkilerle karşılaşırlar.
Bu hafta sonu gördüm ki, ve ne mutlu ki, içimizden bazı " sivri akıllılar " çıkmış ve bir düzenlemeye cesaret etmiş.

Toplumlar farkında olmasalar da, bu " sivri akıllılara " çok şey borçludurlar.

Duraganlığın durgunluğu huzur gibi görünse de bazı hayata dair olaylar için bu huzur aldatıcıdır ve evrilmeyi ve gelişmeyi engeller, en azından süreci uzatır.

Türkiye'mizde karavancılık ve bağlantılı olarak turizm kavramı düşünüldüğünde, gerek bu konuda yurt içi gelişme ve gerek yurt dışına tanıtım amaçlı olarak şiddetle "dinamizm" gerekmektedir.

Bu " dinamizm " için de, ille de resmi bir çatı gerekmez. Zira resmi çatı bir güç gibi görünse de aslen bürokrasi getirir ve uygulamaların pratikliğini engeller. Zira resmiyet içinde kalmak zorundadır ve resmi izin peşinde koşar. Ancak gereklidir de.
Ne var ki asıl güç kaynağı tabela, amblem ya da flama değil, eylemin ta kendisidir.

Bu hafta sonu yapılan ve katılmaktan son derece memnun olduğum bu düzenlemeye gereğinden fazla önem atfediyor değilim, ama beni bazı düşüncelere ittiğini söyleyebilirim.

Karavancılığın pek çok sorunundan söz ediliyor haklı olarak. Ancak Türkiye'mizin genel sorunlarının yanında karavancılığın sorunları kaçıncı kalemdir.

Bu sabah "cozz kamping" de, sabah saat 7.30 sıralarında sıcacık "yürürevimde " çayımı yudumlayarak, sıralanmış 30 civarında aracı seyrederken şunlar kafamdan geçti.

Burada bir güç var.

Düzenlenecek başka toplanmalara, toplu turlara toplumsal amaçlar da yüklenecek olursa hem keyif yapılır, hem huzur bulunur, hem güç toplanır,hem toplum katında dikkat çekilir.

Bu hayalime pek çok kişi katılmayabilir, ama katılanlar da olabilir.

Kişisel keyifler tek başına ya da bir kaç arkadaşla nasıl olsa gerçekleştiriliyor. Buna engel bir durum yok. Olmadığı gibi, belki bazıları için "karavancılık" gibi bir hayat tarzına başka anlamlarda yüklenmiş olabilir.
Sonuç olarak bu düzenlemeyi gerçekleştiren ve beni bu hayallere itenlere teşekkürler ve ayrıca tebrikler.
Öte yandan;
kimsenin kimseyi rahatsız etmediği, herkesin "başkasının özgürlüğünün başladığı yerde, kendi özgürlüğünün bittiğinin " farkında olduğu bu ortam son derece uygarcaydı. Bu nedenle katılan herkese ayrıca teşekkür ediyorum.
Son derece konforlu ve lüks araçlar olduğu gibi, yine son derece mütevazi araçlar da vardı.
Düzenleme "vip caravan" a ait olsa da ve belki bazıları için bu isim başka şeyleri çağrıştırıyor olsa da, ne burnu Everest tepesine uzanmış olan, ne de burnu yerlerde sürünen vardı.
Olumsuz tek şey soğuk rüzgardı, ne var ki " uygarlık ve insanlık " sıcaktı.
Emeği geçenlere ve katılımcılara tekrar teşekkürler...

Biz de donus yolunda birseyler atistirdik. Oradan ve kamp alanindan keyifli anlar.

Sevgili adaşım Haldun abi,

Etkinliği ve arka plandaki beklentileri, umutları, gene her zamanki akıcı kaleminizle bizlere aktarmışsınız...
Çok teşekkür ediyorum...

Ayrıca fotoları paylaşan Oğuz ve İnsel beylere de ayrıca teşekkürler...
İnanın keşke tüm fotoları yayınlasanız da içimiz daha bir keyifle daha bir umutla dolsa...
Bu kadar çok deneyimli karavancıyı ve araçlarını görmek büyük bir haz veriyor doğrusu...

Soner beyin etkinliğine katılma koşulumuz normalde yoktu ancak gene de zorladık şansımızı, lakin hafta sonu nöbetini devredemediğimizden, karavansız çadır destekli de olsa gelip, bu kadar çok karavancı dostu bir arada görme şansını yakalayamadık...

Umarım bu tür buluşmalara yakın zamanda tekrarlanır...

Haldun

Selam Dost’lar,

Havanın soğuk olmasına rağmen, otuz beş karavancı dost’un bir araya gelebilmesi görülmeye değer bir manzaraydı.
Bu katılım bizleri çok çok heyecanlandırdı. Doğru yolda olduğumuzu, dost’larımızın katılımıyla anladık. Uzun zamandır birbirleriyle görüşemeyen ve ilk defa tanışan karavancı dost’lara vesile olmak ta gurur vericiydi.
Bahar’a hoşgeldin dediğimiz hafta sonu toplantımızda, bu küçük topluluğun gelecekte daha nice güzel ortamlarda bir araya gelmek için fırsat kolladığını bir kere daha gözler önüne serdi, en azından bizlerde bu duyguyu uyandırdı.

Organizasyonun başlangıcından bitişine kadar daima yanımızda olan, destek veren, yardımcı olan değerli can dostlarımıza, akşam güzel sesiyle kulaklarımızın pasını silen Tevfik ağabeyimize, bizi kırmayıp gelen Federasyon Başkanımız Sayın Hayati Kaplan ve eşine, Cozz personeline, ve davetimizi kabul edip katılan ve bizleri yalnız bırakmayan siz değerli dost’larımıza gönülden teşekkür ederiz.

Soner & Ayşe

Soner Bey merhaba

havanın kötülüğüne rağmen etkinliğiniz çok güzeldi. Katılan dostlarla tanışmak ta güzeldi.Hava muhaveleti nedeniyle sohbetlerimiz kısa olabildi ama ellerini sıkmaktan dahi

mutluluk duydum.Karavancılık bu işte ,dayanışma bu işte ,bu sizin başlatmış olduğunuz ilk organizasyon örnek olur inşallah,daha nicelerini hep beraber yaparız.

Bu organizasyonunuz için bizim size teşekkür borcumuz var.Katılan bütün kampçı,karavancı arkadaşlarımıza da sevgiler,saygılar sunuyorum.

Hoşça kalın ,mutlu kalın.Saygılarımı sunuyorum.

Hayati Kaplan

Sayın moderatörümüz Özdal Bey

daha başka resim varmı diyen arkadaşlarımızı tatmin edecek çok sayıda resim internet gazetesinde çıktı.İzin verirseniz link verebilirim.Telefon numaranız telefonumdaki bir

arızadan dolayı silinmiş.Beni ararsanız memnun olurum.

Sevgiler Saygılar.

Hayati Kaplan

Hayati bey haber verdiğiniz için teşekkür ederim.

Gazetegez.net'in sahibi Şaban Mergül beyin objektifinden etkinliğe ait fotografların bazılarını aşağıda aktarıyorum. Şimdilik daha fazla fotograf görmeyi arzu eden arkadaşlar www.gazetegez.net adresinden bakabilirler. Şaban bey ile görüşüp izin alınca diğer fotografları da buradan yayınlama imkanımız olur sanırım. Fotograflar için Şaban beye teşekkür ederiz.

Etkinliğe katılanların bir kısmı toplu halde...
[attachment=1]

Bu kadar karavanı her zaman bir arada göremeyiz...
[attachment=2]

Bağlamasıyla, uduyla, sözüyle Tevfik bey geceye damgasını vuranlardandı...
[attachment=3]

Soner ve Fehmi dostlar kamp boyunca hiç durmadılar...
[attachment=4]

Sevgili Soner, Ayşe ve Fehmi koca kampa tek tek tabak tabak balık ikram ettiler, ellerine sağlık...
[attachment=5]

cozz_51.jpg

cozz_49.jpg

cozz_42.jpg

cozz_29.jpg

cozz_31.jpg

Özdal bey merhaba, Şaban Mergül'ün oğluyum babam mevcut fotoğrafları istediğiniz gibi kullanabileceğinizi belirtti.
İyi günler dilerim.
Aydın
mycamper' Alıntı:
Gazetegez.net'in sahibi Şaban Mergül beyin objektifinden etkinliğe ait fotografların bazılarını aşağıda aktarıyorum. Şimdilik daha fazla fotograf görmeyi arzu eden arkadaşlar www.gazetegez.net adresinden bakabilirler. Şaban bey ile görüşüp izin alınca diğer fotografları da buradan yayınlama imkanımız olur sanırım. Fotograflar için Şaban beye teşekkür ederiz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,054
Kayıtlı Üye Sayımız
166,798
Kaydolan Son Üyemiz
VifoOBB

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR