TezzMertek İcadı Kar Küreği!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,177
Yoğurt Kutusu kapaklarından Batonlar için Kar Sepetleri.

Bozdag129.jpg

UHT Süt kutusundan Kuş Yuvası Resmini photobuckette farklı klasöre taşıyınca silindi.
kusyuva004.jpg

Buda ağaca monte edilmiş hali.
Bakalım ne kadar işe yarayacak.!
Bozdag123.jpg

Etiketler
Abiii Süpersin Sen Yaaa, Nedense Daha Önce Hiç Görmemişim Mu Konu Başlığını, ama Bir Harika Özellikle Kafa Mumluğuna Pardon Yaa Fenerine Bayıldım. Devamını Bekliyoruz

kafa mumluğu :D :D hocam çok farklı düşünceleriniz var..ama düşünce ve emek sonucu oluşmuş bunlar..alkışlıyorum sizi..

Ynt: TezzMertek İcadı Kar Küreği!

Elinize sağlık.

Ben uzun süredir elimdeki Coleman'ın katlanan küreğini aracımı çavreleyen karı temizlemek için kullanıyorum.

31SHQTXEQ4L._SL500_AA280_.jpg
AAAAApgmw7gAAAAAADv8EA.jpg

Bazen kar büyükçe bir blok halinde küreğin üstünde durmak istiyor. Bu esnada eğer kürek karı büyük parçalar halinde tartabiliyorsa işinizi hızlı görüyorsunuz. Aksi halde ufak parçalarla uğraşmak daha büyük eziyet oluyor. Büyük parçalarla, dolu kürekle çalışabilmek için küreğin büyük, geniş, yanlarda ve geride bir derece yukarı kıvrık olması gerekli; kömür küreği gibi. Sizin kürek bu konuda avantajlı görünüyor.

KarKrek003.jpg

Böyle bir kürekte karın ağırlığını taşıyabilmek, zorlamaya dayanabilmek için sap da sağlam olmalı. Bu küreğin sapındaki vidalı kısım biraz riskli gibi görünüyor. Belki ek tedbirler alabilirsiniz oraya...

KarKrek010.jpg

Resimdeki vileda sapı ve ve birçok benzeri, üzeri boyalı ince metalden (teneke?) yapılmışlar ve hızlı paslanıyorlar. Yük altında da çok kolay bükülüyorlar. Böyle bir malzemeye güvenmeyin derim. Sapını tahtadan yapmanız sanki daha iyi olur gibi...

Küreği bir trekking sopasının ucuna bağlamak mümkün olsa sap taşımaktan kurtulursunuz aslında.

Size pratik bir masa maliyet 10tl üzerine açılan 5mm çapında delikler dahil (rakı bardağı için) resimdeki tarih ayarlı olmadığı için eski imalat tarihi 10.01.2009 suzuki buluşması öncesi. Resimi dönüşte mola verdiğimizde çektim. Aynı masa arka tampon ile istepne arasınada uygulanıyor.

deserteagle' Alıntı:
Küreği bir trekking sopasının ucuna bağlamak mümkün olsa sap taşımaktan kurtulursunuz aslında.

Eski usül, ahşap bir trekking sopası kullanılması durumunda bundan çok güzel bir kürek sapı olur.
Yakında gürgenden bir sopa yapacağım. iki ucu için biraz çalışmam lazım. Uygun malzeme bulur yada üretir de tatmin olursam bu konuda bir yazı yazacağım.

bu küreğin icadına bizzat şahidim arkadaşlar kullanım açısından biraz zayıf gibi görünüyor ama fikir süperdi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR