TezzMertek İcadı Kar Küreği!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,177

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
Merhaba Arkadaşlar ,

Kış kamplarında kullanmak üzere Akrobat Kestirme fırça sapından kendime bir adet kar küreği imal ettim.

Bakın bakalım nasıl olmuş. :smiley:

Bu Piyasa da ki bir Kar küreğinin fotosu
[attachment=1]

Bu da benim icadım. 3-5 liralık bir küreğin sapını çıkarıp yerine 4-5 Numara Akrobat kestirme fırça sapı monte ediyorsunuz.
Kürek sapı olarak da Vidalı sırık sopa takılabiliyor. Vidalı sırık sopa uzun olduğu için kesmek gerekiyor tabii ki.!

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Öz Murat ,

Not: Kar Küreği konusunu hangi konu başlığına yerleştireceğimi bulamadım.
Malzemeleri tek tek tanıtan bir konu açmalıyız Dağcılık Konu başlığı altında.

KarKrek003.jpg

KarKrek004.jpg

KarKrek005.jpg

KarKrek006.jpg

nic-impex-compact.jpg

Etiketler
Güzel icat. Sapı biraz uzun olsa iyi olurmuş.
Alpinizm uç boyutta anlaşılan. :smiley:

Sarı Bölüm Sap değil.!!
İçersinde vidalı yuvası var. Vileda paspas sapları monte edilebiliyor.
Tabii Vileda paspas sapları 120 cm uzunluğunda olduğu için Dağcılığa uymuyor.
O nedenle ben kırık bir paspas sopasını modifiye ettim.:smiley:

Dur Sapının Fotografını ekleyeyim. !! ;D

Bulnes ilanından ve son kürek icadından sonra renkli bir kişilik olduğunuza ikna oldum.
Sevdiğiniz mekanda güzel zamanlar geçirmeniz dileğiyle.

orsa' Alıntı:
Bulnes ilanından ve son kürek icadından sonra renkli bir kişilik olduğunuza ikna oldum.
Sevdiğiniz mekanda güzel zamanlar geçirmeniz dileğiyle.

Teşekkürler Onur ,

http://www.gezenbilir.com/index.php/topic,9045.0.html/ bu linki incelersen sevinirim .

Gezenbilir Ormanı şimdilik rafa kalktı lakin planlarımızı başka bir saha için kullanacağız.

Kürek sapı fotoları az sonra......

Öz Murat,

Küreğimin sapı.
Kırık bir vilada Paspas sopasını rahatlıkla monte edebiliyoruz yani.
[attachment=1]

Biraz uzun olsa da işe yarar gibi.
[attachment=2]

3/4 PP TE 'den den sap sapı ;D
[attachment=3]

KarKrek009.jpg

KarKrek010.jpg

KarKrek011.jpg

Önce endüstri, sonra tezmertek. Gezenbilir üyeleri kullandıkları araçları kendileri üretmeye başladılar.
Mod lardan (Kendin Yap Sistemler DIY) açılmasını talep ediyorum :smiley:
Elinize sağlık...

Ah ahh.
Bir adet Kuyu Tandır Sepetim vardı. :smiley:
Fotoğrafını bulursam yüklerim buraya.

İsteğiniz de Admin'e iletilecektir.!

Selamlar ,

Öz Murat,

Çok iyi olmuş... Yerli malı üretimleri sonuna kadar destekliyorum.

Yerli üretimleri gösteren bir köşe açma fikrini ciddiye alıyorum ve katılıyorum...

Burası uygun konu başlığı değil ama buradan taşırız daha sonra.!

UHT Süt Kutusundan Kuş Yuvası ;
kusyuva004.jpg

Rulo Boya Sapından Çapa. (Gezenbilir.com Orman Çalışması içindi)
Cileme-Cile891207032.jpg

UHT Süt kutuları Kamp Ocakları için çok güzel rüzgarlık oluyordu.
Pazartesi onların resimlerini de eklerim.
Yarından itibaren izinliyim de :smiley:

zihni murat ... :smiley: gerçekten basit ve işe yarayan şeyler.... ellerin dert görmesin....ayrıca bu ve bunun gibi icatlarımızı bir yerde toplayalım.... adı da ...................... mucitbilir olsun. :smiley:

Güzel çalışmalar, elinize sağlık.
Yalnız akrobat fırçanın kullanımında karşılaşılmayacak yükler altında o mafsal ne kadar dayanır kestiremiyorum.
Rulo boya sapından çapayı en kısa zamanda ben de uygulamayı düşünüyorum, tabi müsaade varsa.

Dişli Plastik Mafsala fazla yük bindirmeye gayret edeceğim.
İlerleyen zamanda aynı boyutta metal dişli aksam bulmaya çalışacağız. Ya da atölye de kendimiz yapacağız.

Kürek ayasına açılacak delikler ile karlı yamaçlarda emniyet noktası alabilmek için karabin ve perlon bantta takılabilecek küreğime. Ayrıca hafifletmişde olacağız.

Rulo sapından çapalarımı kopya etmek şimdilik sorun yok. Siz imal edin biz daha sonra avukatlarımız ile gelir kaçak üretim diye toplarız. ;D

4 mm Saçtan imal edilmişti o çapalar.!

Kendi açtığım konuyu yine kendim tarumar edeyim :smiley:

Zamanında alın Lambamı ödünç isteyen arkadaşa oynadığım oyundan iki kare ;
;D

kafalambasarkayz.jpg

kafalambasnyz.jpg

Hava rüzgarlı ise ;
Nasrettin Hoca ne demiş ;

" Bana ne.??? " ;)

Murat ne güzel icatlar öyle kar küreği, kuş yuvası, mumlar çok keyif aldım , devam lütfen devam :D

Teşekkürler Zerrin,

Şimdilik elimde ki icatlardan bir kaçını yerleştirdim. Daha sonra tekrar yüklerim bir kaç parçayı.
- Pratik çadır gerdirme iplerimi görmelisiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR