terrano 3.0 ddi vites kollarının oldugu bölümde ısınma sorunu....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan madmarcus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,517

madmarcus

Ana Kamp
Yer
istanbul
2004 model 3.0 ddi terranom var...aracın herseyınden çok memnunum fakat tek sıkıntı yasadıgım sorun arazı vıtes kolunun oldugu kısım ve gaz pedalının oraya denk gelen kısımlarda cok fazla ısınma oluyor...ayagımı ısıtacak kadar barız bır sıcaklık gelıyor....dıger otomatık vıtes terranolardada böyle bır olay varmıdır.. yoksa neden olur sebeblerı neler olabılır...basına boyle bır olay gelen terranocu arkadasımız varmıdır ?

Etiketler
Ynt: terrano 3.0 ddi vites kollarının oldugu bölümde ısınma sorunu....

kimse birşey yazmadıgına göre tek proplem benım aracta sanırım yardımcı olacak arkadasımızda yok sanıırm..bakıcaz basımızın caresıne :smiley:

aracın altında o kısımdan egzost geçiyor. egzost ile taban saçı arasında izolasyon saçı olması gerekir. eğer paslanıp düşmüş ise ısı yapar. Aynı saç arka sofor koltuğunun altında da var.

altında eksık olna bır parcası yok...egzos ızalosyon sacları vss hepsı mevcut...otomatık sanzıman ısınıyor dıyorlar...ama bu kadar ısı aktarırımı ıcerı o yuzden dıger arkadaslardada aynı sorun mevcutmu dıye sorayım dedım...

nissan terrano 3.0 ın vites kolunun körüğü nün altında lastik izalasyon malzemesi vardır ve bu lastik parça zamanla aşınır delinir ve motor ısısının araç içerisine geçmesine sebeb olur bu bölümü kontrol ettirirsen sorunun çözülür.

tesekkurler aynen dedıgınız gıbı arazı vıtesı kolunun altındakı lastık yırtık....sıcaklı ordan gelıyor o zman daha once gormustum fakat o kadar etkılecegını dusunmemıstım..ben hep sanzıman cokmu ısınıyor o kısımda takıldım kaldım...orayı kapatmam lazım tekrar tesekkurler....

Ynt: Terrano 3.0 Ddi Vites Kollarının Oldugu Bölümde Isınma Sorunu....

Merhabalar.Aracınızı halen kullanıyormusunuz?malum, tarihi baya bir geçmiş durumda.Bende aracımı değiştireceğim, ama o kadar kararsız kaldım ki, şimdi de terrano 3.0 dizel bir araç gördüm fakat forumda bu model hakkında pek yorum bulamadım.Sizin kullanım tecrübeleriniz nedir?yedek parça sıkıntısı yaşadınız mı? bu aracı alırken nelere dikkat etmeliyim?Konforu nasıl (sallama,izolasyon sorunu vs.)yakıtı abartıldığı gibi fazlamıdır??satışı kolay mı? Dahası alınabilecek bir araç mı, yoksa uzak mı durmalıyım...

Şimdiden çok teşekkür eder iyi günler dilerim.

lucias' Alıntı:
Merhabalar.Aracınızı halen kullanıyormusunuz?malum, tarihi baya bir geçmiş durumda.Bende aracımı değiştireceğim, ama o kadar kararsız kaldım ki, şimdi de terrano 3.0 dizel bir araç gördüm fakat forumda bu model hakkında pek yorum bulamadım.Sizin kullanım tecrübeleriniz nedir?yedek parça sıkıntısı yaşadınız mı? bu aracı alırken nelere dikkat etmeliyim?Konforu nasıl (sallama,izolasyon sorunu vs.)yakıtı abartıldığı gibi fazlamıdır??satışı kolay mı? Dahası alınabilecek bir araç mı, yoksa uzak mı durmalıyım...

Şimdiden çok teşekkür eder iyi günler dilerim.

yakıt karma kullanımda 40 krş cıvarı yaklasık 10 lt yakıyor karma kullanımda yogun sehırıcı kullanımında 12-13 lt buluyor...zd30 kodlu motorlar genel anlamda sorunsuz makınlar..ama ıkıncı el alıcagın ıcın yetkılı servıste veya ıyı bıldıgın bır ustada baktır...konfor olarak standartta fena degıl ama benımkı modlu oldugu ıcın yukseltme vss cok fazla ekstrası var...boyle olmasına ragmen cok sıkıntı yaratmıyor...japonlara has yedek parcası bıraz pahalı ama yan sanayısı cok... terrano r20 mk4 zd30 kısaca 3.0 ddi iyi aractır... 3.0 di laf söyleyecek yoktur...terrano genel anlamda arazıye daha yatkın bır araç bilgine...

Sanırım birkaç haftaya kadar bende terrano sahibi olacağım, verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.

kolay gelsin bende yeni nissan terrano 1996 3000 motor v6 aldım hararet sorunu var ne yapmam gerekiyor birde araç içi çok ısnıyor teşşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,646
Kaydolan Son Üyemiz
MentorMind

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR