terrano 2.4 benzin + lpg

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yildizo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,933

yildizo

Yeni Üye
Yer
kayseri
Arkadaşlar herkese selam ve hurmetler.
Off road konusuna yeniyim. bugun nette gezerken daha doğrusu Terranoyu araştırırken siteye rastladım. Çok faydalı bilgilerle karşılaştım ancak forma uzun zamandan beri üye değilseniz ve bütün konuları takip etmemişseniz biraz kafanız karışmıyor değil.
Şimdi geleim sadede. Bi arakdaşın tavsiyesi üzerine nissan terrano 2.4 benzin + lpg li -hem off road amaçlı hemde binek için - almayı düşünüyorum. sizin bu konudaki fikirleriniz deneyimli kullanıcılar olarak benim için önemli.
sorularım şimdi şunlar
1. 93-66 modelleri manuel piyasa fiyatı yaklaşık nedir.
2. kafama göre bi araç bulursam almadan önce nelere dikkat etmem gerek (km si. motor durumu vs vs.?)
3. aldıkta sonra modifiye gereklii mi? gerekli ise neler?
4. parçalrını en uygun fiyata nereden temin edebilir. (ben kayserideyim)
cevap verecek ve katkıda bulunabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

Etiketler
Ynt: terrano 2.4 benzin + lpg

Merhaba, aramıza hoşgeldiniz.
Forumda "Araçlar-Nissan" bölümünde Terrano ile ilgili bilgiler var buradan yararlanabilirsiniz.
Sorularınızı kısaca yanıtlamaya çalışayım

Sahibinden.com-araba.com vb sitelerinde fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz

2. kafama göre bi araç bulursam almadan önce nelere dikkat etmem gerek (km si. motor durumu vs vs.?)
Her araçta olduğu gibi öncelikle kasanın ciddi anlamda kaza nedeniyle düzeltilmiş olup olmadığı
Ağır mekanik aksam (Motor-şanzıman, diferansiyel) iyi bir servise baktırılmalı
Almayı düşündüğünüz araç yaklaşık 12-14 yaşında olacağından 200.000 km veya fazla km yapmış olabilir. Gerçek km si bunun altında ise ve temiz kullanılmış ise alınabilir diye düşünüyorum.

Bu sizin aracınızı hangi amaçla kullanacağınıza bağlı olarak değişecektir. Önce acele etmeyin, bir takım AT veya MT lastikle başlayabilirsiniz. Offroad deneyimi kazandıkça, bilginiz arttıkça devamı zaten gelecektir :smiley:

Nissan konusunda fazla bir deneyimim yok maalesef, ama parçalarının diğer araçlara göre daha zor bulunduğunu ve pahalı olduğunu zannediyorum

tekrar mrb.
cevap verdiinz iiçin teşkkür ederim galiba sizdden başka ek bilgi vereck arkadaş çıkmadı.
fiyat konusunda araştırma yaptım ama bana sanki internet fiyatları birazüyksekçe gibi gedi.

nakit paranız varsa çok kolay indirim yaparlar. çünkü nissan pathfinder terrano vs gibi arabalar kolay satılmıyor.

merhaba sorularınızı bende sırasıyla yaıtlayayım
1-yazdığınız yıllar arası terranonun D-21 kasası olarak geçen modelidir genelde 3000 motor benzinli araçlardır 12000 ila 16000 tl arasında temiz bir araç bulma şansınız vardır.
2-bu konuda erdal abinin yazdıklarına katılıyorum.
3-bu modeller kurmalı denen mdellerdir yani önlerden 8 cm kadar kurma ile arkalarada helezonların altına takoz koyarak yükseltebilirsiniz.
4-nissan araçların parçaları [motor]genelde birbirlerine uyum sağlamakta ama bunu servislerden duyamazsınız onu da söyleyim.

93 model dediğiniz terrano, bizde satıldığı adıyla pathfinder dir. geçen senelerde 13 14 bin tl den satılıyordu. r50 kasa olan daha yeni modelleri artık 17 18 19 gibi fiyatlardan satılıyor artık, demekki, düzgün bir tane bulunursa ve gerçekten hiçbir sorunu yoksa taş çatlasa 13 14 eder yine. normalde 10 11 arası satılıyor onlar. otomatik ise otomatik vites muhtemelen bozuktur bu kadar yol ve zamandan sonra, masraflı olduğu içinde yaptırmıyor sahipleri.

tekrar mrb.
peki sevigli arkadaşlar. bu durmda ne almamı tavsiye edersiniz? benim aklımdan geçen 1996 veya 1997 model 2.4 benzinli + lp manuel bir araçtı. doğrusu aklımdanda fiyat olarak 15 civarı geçiyordu. ama inernet fiytaları biraz yüksek gibi geldi. ama piyasa bu yiende bellimi olur. kimse yoğurdunu ekşi diye satmıyor. herkes arabam temiz bakımlı diyor. buda başka bir dert.

1996 2000 model olanları 3.3 motorludur ve r50 kasadır. ottoboy adlı üyenin aracı satılık ve oldukça temiz. 1998 modeldi sanırım. o aracı düşünebilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,516
Kaydolan Son Üyemiz
Hasandiyet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR