Termal İç Giyim Hakkında.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emreparlak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,277

emreparlak

Yeni Üye
Yer
ankara
herkese selamlar

sevgili arkadaşlar, işim gereği sokakta fazla vakit geçirmem gerekebiliyor ve çok kalın giyinemiyorum, genelde takım elbise gibi şeyler.

forumda termal içlik yazıp yaklaşık 3 saattir yazılanları okudum.epey fikir sahibi de oldum ama bir o kadar da kafam karıştı.

konya'da yaşıyorum.ankaralıyım. ikisinin de ayazı muazzamdır :smiley: konya'nın kışı -20leri görür.

şimdi tasvir ettiğim kıyafetle bu ayazda hangi termal içlikleri tercih etmeliyim.
thermoform markası türk malı galiba ve çok tavsiye ediliyor, lafuma alpines var aklıma yattı gibi. ama aklıma şu geliyor.bunların hepsi yoğun fiziksel aktivite için üretilmiş ürünler.
ben yoğun aktivite yapmayacağım için bunların bana faydası ne olur?

thermoform'un light, active, heavy, plus gibi farklı türleri var, hangisi daha uygun olur günlük yaşam için?

bazı ürünler koku yapabiliyormuş, koku yapacak olursa gömlek kokuyu anında dışarı verecektir.
ve kullanımda aklıma gelmeyen başka ne gibi meseleler vardır bilemiyorum.
fiyat meselesi de önemli tabi, 150 lira olanları bile var ama o fiyat benim için çok.

bütün bunları göz önünde bulundurarak bana uygun bir içlik tavsiye edin lütfen.

teşekkürler şimdiden

selamlar

Etiketler
Termal içliklerin hepsi aslında aktivite odaklı düşünülmüştür. Üzerinde ter tutmaz kuru kalırlar. Ama hiçbirinin ısıtma etkisi yüzde yüz yün bir içlik kadar değil. Sabit duracaksanız yün içlik tavsiye ederim. Biz yünü ter atma ve kuruma performansı hiç iyi olmadığı için aktivitelerde tercih etmiyoruz ama durağan halde ısınmak için en iyisidir. Veya lafuma alpines üzerine polar eşofman giyerseniz yün içlikten de daha iyi ısınırsınız hem de terleme yapmaz. Ancak kumaş pantalon altında nasıl durur bilemem :smiley:

Mert'e katılıyorum.

Şehir içinde kullanılacağı zaman termal içlikler soğuktan pek kurtarmaz sizi.
En uygunu yün içlikler olduğunu söyleyebilirim bende.

Tecrübe ile sabit.

Şu an kış aylarında termal alt - üst içlik ile işyerine geliyorum lakin dışarıda çalışmıyorum.
Kalorifer peteği 50 cm yakınımda.
+ İzmir'de yaşıyorum.

Buraya kış ara sıra 2-3 günlüğüne uğruyor.
;D

Ynt: Termal İç Giyim Hakkında.

Anladım. Çok teşekkürler. Ozaman geleneksel yöntemlerle devam ediyoruz.

teşekkürler

selamlar

Yün içliğin faydasına aynen katılıyorum. Uzun süre temposuz bir şekilde dışarda kalacaksanız - sabaha doğru çapraz nöbetine çıkmak gibi - çok faydalı.

Çok teşekkürler Eylem bey

Aslında kafaya takmıştım termal içliği.Düz mantık işte. 'daha yeni teknoloji daha sıcak tutar' diye düşünmüştüm.
yün olanın siyah renk modern kesim şöyle eli yüzü düzgününü bulmak lazım

teşekkürler selamlar.

Merhaba.
Termal içlikler değişik kalınlıklarda üretilmekte.Fakat sizin aradığınız ürün takım elbisenin altında kaba görünmeyecek bir iç katman ve üzerine ara katman olduğunu düşünüyorum. İnternette şunu buldum fakat ben görmeden denemeden internet üzerinden giyisi almayı doğru bulmuyorum.
http://www.askermekani.com/Urun/ARMY-POLAR-ICLIK-pmu926.html

Army Polar İçlik
Antibakteriyel.
%100 polyester(Not:polar kumaşın direk cildeuzun süre teması tavsiye edilmez.)
Kanserojen ve allerjik madde-boya içermez.
Teri dışarı atan sistem
-40 derecede testleri-denemeleri yapılmış ürün.

emreparlak' Alıntı:
...
yün olanın siyah renk modern kesim şöyle eli yüzü düzgününü bulmak lazım
...

Dün Kapalıçarşı yanında işim vardı. Örücüler kapısının yakınındaki dükkanlarda koyu renkli ürünler de gördüm. Koyu renkli yün olduğunu da öğrendim ancak nedir ne değildir diye bakamadım, yağmur vardı.

Sizin oralarda da bakın, belki Maltepe'de miydi asker malzemeleri saten tünel. İlla uygun bir şeyler çıkar.

izmire' Alıntı:
Merhaba.
Termal içlikler değişik kalınlıklarda üretilmekte.Fakat sizin aradığınız ürün takım elbisenin altında kaba görünmeyecek bir iç katman ve üzerine ara katman olduğunu düşünüyorum. İnternette şunu buldum fakat ben görmeden denemeden internet üzerinden giyisi almayı doğru bulmuyorum.
http://www.askermekani.com/Urun/ARMY-POLAR-ICLIK-pmu926.html

Army Polar İçlik
Antibakteriyel.
%100 polyester(Not:polar kumaşın direk cildeuzun süre teması tavsiye edilmez.)
Kanserojen ve allerjik madde-boya içermez.
Teri dışarı atan sistem
-40 derecede testleri-denemeleri yapılmış ürün.

çok teşekkürler bir bakacağım ne tür bir şey olduğuna :smiley:

deserteagle' Alıntı:
Dün Kapalıçarşı yanında işim vardı. Örücüler kapısının yakınındaki dükkanlarda koyu renkli ürünler de gördüm. Koyu renkli yün olduğunu da öğrendim ancak nedir ne değildir diye bakamadım, yağmur vardı.

Sizin oralarda da bakın, belki Maltepe'de miydi asker malzemeleri saten tünel. İlla uygun bir şeyler çıkar.

teşekkürler Eylem bey, ben de bakınırken benzer şeyler gördüm eli yüzü düzgün görünüyordu.

uygun bir şey bulup aldığımda tecrübelerimi de yazarım buradan :smiley:

selamlar

Marmot Midweight Crew

Millet Thermal Max

En kalın iki teknik içlik. İlla özel bir şey istiyorsanız bunlar işinizi görür

Ohzman' Alıntı:
Marmot Midweight Crew

Millet Thermal Max

En kalın iki teknik içlik. İlla özel bir şey istiyorsanız bunlar işinizi görür

illa özel bişey arıyorum evet.mümkün olduğunca sıcak tutacak en ince içliği arıyorum.takım elbise altından belli olmayacak rahat ettirecek bişeyler.
teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri