Terios'a Uygun Lastik Arıyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan terios37 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,728
Ynt: Terios'a Uygun Lastik Arıyorum.

evden cebi pc ye tanıtamadım.yarın şirketten deniycem.eğer ön tamponu söktürürsem lastikler olur ama ben aracı bozmak istemiyorum...
lastikler Maxxis Bighorn MT...

Etiketler

nette buldum.lastikler bunlardı.

Maxxis%20Bighorn.jpg

tabiatdostu' Alıntı:
205/70/15 ama 39,5 den bahsediyordu usta.cep tel ile fotoğrafını çekmiştim,fotoğraf eklemeye çalışacağım

Sizin lastikler yaklaşık 26".
Ustanızın bahsettiği lastikler ise 30x9.50 R 15 ki evet,sizin aracınız için büyük.

Yukarda resmini gördüğünüz lastik ise 28.5" lik lastik.
Araçta işlem yapmaya gerek kalmaz diye tahmin ediyorum.Fakat yinede 1-2 ölçü almak lazım ki bunuda ancak tarif edebilirim.
İstanbul'daysanız zaten sıkıntı yok,fakat farklı şehirdeyseniz,telefonla 1-2 tarif vermem gerekiyor.

iyi günler lastik sorununuzu hallettiniz mi merak ettim benim de 2003 terios um var da şu an lastik değişimine ihtiyacım var ama kararsız kaldım ... siz nasıl çözdünüz sorunu ?

terioslara 205 70 15 dışında büyük lastik takılamıyor arabanın kapı aralığında yazıyor ayrıca lastik büyütülse bile lastik tam kırıldığında yürüyen aksama sürtme yapıyor buda arazide sorun çıkarabilir anca aynı ölçüde kalıp dişli bir lastik seçmek mantıklı

205-75-15 veya 215-70-15 takabilirsiniz.lastik hesaplayıcı var.lastik sitelerinde.yüzde 3 sapmaya kadar müsade ediyor.yazdığım ebatlar kullanılabilir.

Ben aracıma (2006 Terios eski kasa) Lassa Competus 195 80 15 AT taktim. 3 hafta oldu . Çap olarak 3 cmye yakın arttı. Araç 1.5 cm kadar yükseldi. Herhangi bir sürtme yaşamadım.
Bu hafta tiguan ve sorentonun gidemeyip kaldığı karlı yollardan devam edebildim. Önceki hafta karlı hafif bir yokuşta kalan Captivayı çektim, çekilen arkadaş bir daha benimle seyahate gelmiyor ;D
Lastiğe verdiğim para helal olsun diyorum.

dentali kardeş arazi tamamda asfaltta nasıl.90-100 le giderken sağa sola dalma falan yapıyormu.teşekkürler.

235-75-15 taksak bizim araçlara nasıl olur acaba.bu ebatta çok güzel off road lastikleri var arkadaşlar.bf goodrick,cooper,nankang çok güzellastikler.önceden opel fronteram vardı,bf goodrick kullandım mükemmel lastiktir.aslında bir aracı gösteren lastiktir.bf leri taktım va frontera bammbaşka bir duruşa kavuşmuştu.aynı şeyi teriosumada yapmak istiyorum.

bf goodrikte 215-75-15 var arkadaşlar.bu bize en uygunu olur galiba.ama benim tereddütüm lastik hesaplayıcıda hesaplatınca yüzde üçten fazla fark çılınca o lastiği önermiyorlar ama buçok önemlimi bilmiyorum.nete bf goodrick yazıp bi incelemenizi öneriyorum.bu lastikler asfalt kullanımındada iyi.dikkat ederseniz üst kesimleri düz ses yapmıyor.beyaz yazılarda harika bir görüntü veriyor.

macit' Alıntı:
dentali kardeş arazi tamamda asfaltta nasıl.90-100 le giderken sağa sola dalma falan yapıyormu.teşekkürler.

Aslında şehir dışına hiç çıkmadım. Ben bu aracı ilçe içerisinde ve yakın mesafedeki hafif arazide kullanıyorum. Şehir dışı için sedan bir aracım var. Zaten bu arabalar 100den sonra sancaktan rüzgar yemiş yelkenli gibi yan gitmeye başlıyor ;D

Bilgim dahilinde hesap yapacak olursak

orijinal lastiğimiz 205 70 15 yani yanak yüksekliği : (205x0.70)= 14.3 cm,lastiklerin de aşındığını düşünürsek 14.1 cm

benim yeni lastik 195 80 15 yani yanak yükseliği : 15.6 cm oldu. Su andaki duruma bakarak konuşuyorum; benim kullandığımdan 1 cm daha fazlasını seçseydim sorun olacaktı. Biryerlere sürtecek gibi görünüyor.

Bu arada çap artarken zaten 1300cc olan zavallı motorumuzu da düşünmemiz gerekiyor. ben o nedenle 205 olan taban genişliğini 195e düşürdüm. Hiç olmazsa sürtünme biraz azalsın istedim.

205 75 15 lastik de fena olmaz ama 215 75 15 biraz riskli olabilir. Yükseltme yapmak gerekebilir.

Foto aktarabilirsem yarın aracın yeni halini paylaşırım.

arkadaşlar elimde sıfır ayarında 235/75/15 MT mudstar radıal çamur lastıklerı var terıosumu satınca söktüm isteyene verebilirim ayrıca bu lastıkleri takabilmek için yükseltme şart bende yükseltme aparatlarıda mevcut arkalara get önlerede tornada işlenmiş kestamit hiçbir orjinalliğine dokunmadan uygulanabiliyor detaylı bilgi 0544 220 82 70

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

SON KONULAR

Geri