Terios ' uma yaptığım değişiklikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tameray Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,862

tameray

Kamp II
Yer
İSTANBUL
Arkadaşlar eşimin ve benim gözbebeğimiz 2003 model TERİOS SX AT/AC aracıımıza yaptığım değişiklikleri sizinle paylaşmak istedim. Araç aldığımda üzerinde en ufak bir aksesuar dahi yoktu. Tamamen SX standardıydı. Rengi de etekler dahil tamamen gümüş gri renkteydi. Araçta şu anda bunların dışında resimde göremediğiniz uzaktan kumandalı, cam kaldırma modüllü merkezi kilit, ön ve arka mesafe göstegeli (dijital) park sensörü de bulunmakta. Nasıl sizce olmuş mu? Görüş ve önerilerinizi bekliyorum...

Image253.jpg

Image254.jpg

Image255.jpg

Image256.jpg

Image257.jpg

Etiketler

Ynt: Terios ' uma yaptığım değişiklikler

Aracı alalı 4 ay kadar oluyor. Kendi çapımda bir yerlere gidiyorum fakat off-road gibi değil. Araçla kırlarda gezinmek çok hoşuma gidiyor fakat tek başıma bir yerlerde kalmaktan korktuğum için fazla şansımı zorlamıyorum. İkinci bir aracım olmadığı için tabii ki öncelikle ulaşım aracı olarak kullanıyorum.

Çok güzel görünüyor,kazasız belasız güzel günlerde kullanmanızı diliyorum.Bu araç benim olsa off-road yapmak aklımın ucundan bile geçmez,kıyamam.Bu şeklini korumanız da biraz zor, kapalı bir yeriniz var mı,yol kenarına bıraktığınızda bile insanların neler yaptığını hepimiz görüyoruz, yaşıyoruz.Benim aracımın başına gelmeyen kalmadı,tümü de benden değil başkalarından kaynaklanan şeyler, hepsi de ufak tefek, çoğu kişi tarafından önemsiz görülen şeyler, ama siz bir de bana sorun.

Selamlar, sevgiler.

tameray' Alıntı:
Aracı alalı 4 ay kadar oluyor. Kendi çapımda bir yerlere gidiyorum fakat off-road gibi değil. Araçla kırlarda gezinmek çok hoşuma gidiyor fakat tek başıma bir yerlerde kalmaktan korktuğum için fazla şansımı zorlamıyorum. İkinci bir aracım olmadığı için tabii ki öncelikle ulaşım aracı olarak kullanıyorum.

bence de en mantıklısı.. zaten terioslarda low seçeneği yok. onun için offroad modifikasyonuda bir yere kadar. kır gezileri en güzeli. Bu arada bizim eski şirkette vardı. çok benzin yakardı.

Hepinize çok teşekkür ederim.
Aracım otoparkta değil, malesef evin önünde, caddede veya nerede yer bulabilirsem orada duruyor. Tabii ki ufak tefek çizikler de oldu ama ne yapalım. Allah beterinden saklasın diyorum.
L diye bir seçenek var ama ne olduğunu açıkçası tam olarak bilmiyorum. Yakıt sarfiyatına gelince birkaç kişiden AT viteslerin biraz fazla yaktığını duydum, fakat kullanımla alakalı bir durum olsa gerek diye düşünüyorum. Açıkçası ben yakıtından memnunum. 1 depo benzinle şehir içinde yaklaşık olarak 650-700 km. gidebiliyorum. Daha ne olsun. Araç hem tam otomatik, hem de sürekli 4x4 ...

Bence elinizdekinin kıymetini bilin, güle güle kullanın aracınızı. Fazla detaya girmenin de anlamı yok zaten

Kazasız belasız güle güle kullanın, eşiminde aracı terios bazen kaçırıyorum ondan habersiz, şehir içi dışı kullanması çok keyifli

tameray' Alıntı:
Hepinize çok teşekkür ederim.
Aracım otoparkta değil, malesef evin önünde, caddede veya nerede yer bulabilirsem orada duruyor. Tabii ki ufak tefek çizikler de oldu ama ne yapalım. Allah beterinden saklasın diyorum.
L diye bir seçenek var ama ne olduğunu açıkçası tam olarak bilmiyorum. Yakıt sarfiyatına gelince birkaç kişiden AT viteslerin biraz fazla yaktığını duydum, fakat kullanımla alakalı bir durum olsa gerek diye düşünüyorum. Açıkçası ben yakıtından memnunum. 1 depo benzinle şehir içinde yaklaşık olarak 650-700 km. gidebiliyorum. Daha ne olsun. Araç hem tam otomatik, hem de sürekli 4x4 ...

o zaman çok iyi bizimkiler bir depo ile 450 km yi aşamamışlardı. o yüzden dedim. L şeçeneğine bastığınızda ekranda 4 teker işaretini görüyorsanız o orta diferansiyel kilididir.

L diye bir seçenek var ama ne olduğunu açıkçası tam olarak bilmiyorum.

1. vites'ten ötesine geçme anlamında kullanılıyor. L'de iken fazla hız yapmayın şanzımanın aşırı ısınmasına sebep olabilir. Derin çukurlara kazara girerseniz arazi vitesi de olmayınca kullanabileceğiniz en mantıklı çıkış aracı.

freeozer' Alıntı:
Kazasız belasız güle güle kullanın, eşiminde aracı terios bazen kaçırıyorum ondan habersiz, şehir içi dışı kullanması çok keyifli
Teşekkür ederim, evet gerçekten de çok keyifli.

jeep' Alıntı:
L şeçeneğine bastığınızda ekranda 4 teker işaretini görüyorsanız o orta diferansiyel kilididir.
Benim araçta difransiyel kilidi ayrı bir düğmeyle devreye alınıp çıkarılıyor. Yani viteste 2 konumunda da L konumunda da difrensiyel kilidini devreye alabiliyorsunuz...

L ile işaretli olan 1. vitesten başka birşey değil. SUV tipi araçlarda arazi vitesi olmasa da dişli oranı normalden daha yüksek bir 1. vites olabilir ve genelde L ile işaretlenir. Mesela rav4 te arazi vitesi yok ama L konumunda geri geri çıkamadığı çukurlardan çıkabiliyor çünkü 1. vitesin dişli oranı buna imkan verecek şekilde ayarlanmış.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR