Terios 1. Nesil Motor Durumu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tameray Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,947

tameray

Kamp II
Yer
İSTANBUL
Arkadaşlar merhaba
1. nesil otomatik vites Terios düşünüyorum. Bu aracın motoru hiç el değmeden en az ve en çok kaç bin km. gider ? Bilgisi olan arkadaşlar varsa beni aydınlatırmısınız ?

Etiketler
Ynt: Terios 1. Nesil Motor Durumu

bana servisteki ustanın söylediği 400,000 km yamış aracımız var ancak motoruna hiç el sürmedik yani motorları çok sağlam demişti.sonuçta toyota kalitesi vvti (dvvt) motor. motor konusunda sıkıntınız olmasın

Peki sahibinden.com ' da gördüğüm bir ilanda araç 150.000 km ' de ve motoru yapılmış. Sahibinin söylediğine göre araç 130.000 ' den sonra yağ yakmaya başlamış. Yine söylediğine göre satmayı henüz düşünmediği, daha uzun yıllar kullanacağını hesaba katarak sıkıntı yaşamamak için motor yaptırdım. Fakat daha sonra maddi sıkıntılardan dolayı aracı satmaya karar verdim diyor. Buna yorumunuz ne olur ? Kusura bakmayın biraz kafam karıştı da ???

düzenli olarak motor yağı ,suyu v.s. yani temel bakımlarını yapıp aksatmadığınız müddetçe motor konusunda sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.bizim yerli tofaş (şahin doğan,kartal) gibi arabalar bile motor konusunda sıkıntı yaşamazken düzenli kullanımda daihatsuda niye sıkıntı olsun ki.bence sözylediğiniz örnekte kullanım hatasından kaynaklanan bir sıkıntıdan dolayı motor yapılmıştır.

TERİOS ' çular,
Bu konuyla alakalı başka bilgisi olan arkadaşım yok mu ? Sadece 1 cevap mı ? :( :-\ ???

tameray' Alıntı:
TERİOS ' çular,
Bu konuyla alakalı başka bilgisi olan arkadaşım yok mu ? Sadece 1 cevap mı ? :( :-\ ???
Bende 5 aydır kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım.Ancak servisteki usta bu araçların motorunun çok dayanıklı olduğunu normal bakım ve kullanım şartlarında 1.000.000 km.gidebileceğini söylemişti. Bu nedenle 150 000 de motor yapılmasının mantıkı bir açıklaması yok bana göre.

gördüğüm kadarıyla terios kullanan insanlar araçlarını çok seviyorlar

bende 1 tane 2007 model 1. Nesil Daihatsu Terios DX buldum...

ama Terios hakkında fazla bir bilgim yok 1.nesil olmasının ne gibi dezavantajı vardır?

ilerde satmak istesem alıcı bulmam çok zor mudur?

bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Arkadaşım, 2010 yılı 13 Mayıs itibariyle kendime Terios 1. nesil, ya da eski kasa bir Terios araç aldım. Aracı alalı 5 ay civarı bir süre oldu. Bu zaman zarfında da hiç problem yaşamadım. Bu aracı sadece götüreceğin servisi ya da özel ustanı iyi seçeceksin. Piyasaya kurcalatırsan zaten anlamazlar ya dolayısıyla parçasını da bulamazsın, ağız tadıyla da kullanamazsın. Hepsi bu...

Bir de her malın bir satıcısı olduğu gibi alıcısı da vardır. Elinde kalır diye bir şey yok, yanlız yeni kasası çıktığından dolayı ucuza alır, ucuza da satarsın. Bu konuda endişen olmasın...

Ucuza alıp ucuza satmak mı?? Bakın nete adam 2005-2006 model 1 nci nesil teriosa bile 24 - 25 bin TL istiyo...Bu nası ucuzluk ???

Bayram öncesi araba fiyatları bunlar. Bu tip saçmalıklar bütün araçlarda var. Kurban Bayramından sonra bakın fiyatlar ne oluyor....

Daihatsu'yu 90'lı yılların başından beri ( o zaman jeepleri gelmemişti,Applause modeli) kullanırım.Şu anda da 2005 1.3 Terios sahibiyim. Bakımını düzenli yaptırdığınız takdirde doyumsuz bir arazi aracıdır. Katıldığımız off-road'larda, çoğu arazi aracını hayran bıraktıran performansa sahiptir. Low vites olmadığından, çok zor etaplarda yarım debriyaj kullanımından dolayı debriyaj balatasını yeme ihtimali vardır. Düşünen arkadaşlara tavsiye ederim... ;) ;) ;)

tameray' Alıntı:
Arkadaşım, 2010 yılı 13 Mayıs itibariyle kendime Terios 1. nesil, ya da eski kasa bir Terios araç aldım. Aracı alalı 5 ay civarı bir süre oldu. Bu zaman zarfında da hiç problem yaşamadım. Bu aracı sadece götüreceğin servisi ya da özel ustanı iyi seçeceksin. Piyasaya kurcalatırsan zaten anlamazlar ya dolayısıyla parçasını da bulamazsın, ağız tadıyla da kullanamazsın. Hepsi bu...

hayirli olsun aracainiz tameray, 2009 kasim ayinda 1998 dx terios satin aldim, 150 bin km.de, lpg'li, araci ustaya gosterip aldik sozde ancak yag yakmaya basladi ve malesef motoru yaptirmak zorunda kaldim, 870 liraya mal oldu, kartal oto sanayide, fakat usta debriyaj balatasinin da degismesi gerektigini soyledi, kendim de hissediyordum zaten, usta bu aracin kullanim hatasi sonucu bu hale geldigini iyi motora sahip oldugunu soyledi, istisnalar kaideyi bozmaz ama ben bayandan araba aldigima cok pisman oldum, debriyaj balatasıinin da iscilik dahil 300 liraya mal olacagini soylediler, yaptiracagim insallah, ancak buna ragmen cok begenerek biniyorum ve seviyorum araci.. arkadaslarin dedigi gibi aracin yagina suyuna dikkat edip hararet yaptirilmazsa dayanakli araclar, kasasi kore motoru japon kendini ispatlamis bir arac.

serhat_72_' Alıntı:
hayirli olsun aracainiz tameray, 2009 kasim ayinda 1998 dx terios satin aldim, 150 bin km.de, lpg'li, araci ustaya gosterip aldik sozde ancak yag yakmaya basladi ve malesef motoru yaptirmak zorunda kaldim, 870 liraya mal oldu, kartal oto sanayide, fakat usta debriyaj balatasinin da degismesi gerektigini soyledi, kendim de hissediyordum zaten, usta bu aracin kullanim hatasi sonucu bu hale geldigini iyi motora sahip oldugunu soyledi, istisnalar kaideyi bozmaz ama ben bayandan araba aldigima cok pisman oldum, debriyaj balatasıinin da iscilik dahil 300 liraya mal olacagini soylediler, yaptiracagim insallah, ancak buna ragmen cok begenerek biniyorum ve seviyorum araci.. arkadaslarin dedigi gibi aracin yagina suyuna dikkat edip hararet yaptirilmazsa dayanakli araclar, kasasi kore motoru japon kendini ispatlamis bir arac.
Arkadaşım daihatsu Kore değil, %100 japon'dur. Hatta Japonyanın ilk otomotiv üreticilerindendir.
Önce babam sonra ben aynı aracı 12 yıl boyunca Applause kullandık. Ankaradaki ilk Applause sahibi babamdı :smiley:
Senelerce Daihatsu kullanmış birisi olarak söylüyorum. 0 km alarak 300.000 km kullandığımız araçta sadece 1 kez debriyaj seti değişmişti. 150.000 kmde motorun ve debriyajın bitmesi kesinlikle sizden önceki sahibinin aracı kötü kullanmasından kaynaklanıyordur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR