Terios 1.3 Otomatik Vites Yakıt Tüketimi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sadness77 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,781

sadness77

Kamp I
1.3 otomatik vitesli aracın bana 100 km de yaktıpı yakıtı yazarsanız sevinirim veya bir depoyla gittiği kilometreyi

Etiketler
Ynt: Terios 1.3 Otomatik Vites Yakıt Tüketimi ?..

bende ek olarak;1.3 motorların depo kapasitesini merak ediyorum,bilgilendirirseniz sevinirim :smiley:

Yeni kasa teriosların yakıt tankı 50 lt
2008 terios silver kullanıcısıyım
50 litre yakıt ile ortalama 600 km yol abiliyorsunuz :smiley:

Bende 2003 AT var. Bu kasaların yakıt depoları 46 lt. ' dir. Yakıtı ise AT olduğundan dolayı kullanıma bağlı olarak ciddi farklılıklar gösteirir. Örneğin ben sakin kullanımda 1 depo ile 600-650 km. yol yaparken, süratli veya yüksek devirdeki kullanımda ancak 400 km. civarı yol yapabiliyorum, bilginize...

merhabalar aracımı geçen hafta aldım.hafta sonu araziye çıkıp test ettim ilk izlenimlerim o küçük yapıdan o güç çok iyi geldi...
depoyu fulleyip km yi sıfırladım,385 km yol yapmışım çeyrek depo dolusu yakıt kalmıştı,tekrar fulledim takriben 400 450 km yol yaparım diye düşünüyorum.tabi havalar soğuk geçtiğinden sabahları ısınma süreci dağ tepe çamur da yakıt sarfiyatını etkilemiştir...
ben genelde hafta sonları aracımla dağ bayır dolaşacağım,tüp taktırmak çekişi düşürecektir düşüncesi ile pek sıcak bakmıyorum,takriben 300 km gibi yol yaparım genelde.bunlara göre siz değerli trios kullanıcıları ne tavsiye edersiniz.ilginize teşekkürler.selamlarımla.

tabiatdostu' Alıntı:
merhabalar aracımı geçen hafta aldım.hafta sonu araziye çıkıp test ettim ilk izlenimlerim o küçük yapıdan o güç çok iyi geldi...
depoyu fulleyip km yi sıfırladım,385 km yol yapmışım çeyrek depo dolusu yakıt kalmıştı,tekrar fulledim takriben 400 450 km yol yaparım diye düşünüyorum.tabi havalar soğuk geçtiğinden sabahları ısınma süreci dağ tepe çamur da yakıt sarfiyatını etkilemiştir...
ben genelde hafta sonları aracımla dağ bayır dolaşacağım,tüp taktırmak çekişi düşürecektir düşüncesi ile pek sıcak bakmıyorum,takriben 300 km gibi yol yaparım genelde.bunlara göre siz değerli trios kullanıcıları ne tavsiye edersiniz.ilginize teşekkürler.selamlarımla.
ayrıca aracım manuel...

Aracınız hayırlı olsun, Allah güle güle kullanmak nasip etsin. Bu arada aileye de hoşgeldiniz.
Bence bu soğuk hava şartlarında araziye rağmen yaptığınız km çok iyi. Tüp taktırma tabii ki çok avantajlı olacaktır, fakat yılda kaç km yol yaptığınıza bağlı bu birazda. Ayrıca Terios ' u olupta tüplü kullanan arkadaşlarım var, çekişte benzinden bir farkı yok. Bu herhalde takılan marka veya takan kişinin ustalığıyla alakalı olsa gerek.

teşekkürler Tamer bey.hoş görmem biraz geç oldu ama temiz oldu:=)
gazlı (lpg) li araçları olan arkadaşlar fikirlerini belirtirlerse memnun olurum.çok selamlar tekrar teşekkürler.

Aracınıza çekinmeden lpg sistemi taktırabilirsiniz.Ekonomik olarak %40 kara geçer ve derin bir nefes alırsınız :smiley:
Yalnız bilinen servis ve markayı tercih edin.Şimdiden hayırlı olsun :smiley:

teşekkürler Ömer bey,peki önce lastik mi Lpg mi.öncelkli olan hangisi olmalı...

Bu tercih tamamen aracınızla ne yapmak istediğinize bağlı...
Ben lastikleri değiştirmedim.İşimi fazlasıyla görüyorlar.
Off road heveslisi iseniz o zaman lastiklerinizi değiştirin derim :smiley:

Ömer bey bir şirkette çalışıyorum hafta sonları en çok sevdiğim doğada olmak yanı sıra yaban hayat fotoğrafçısıyım dolayısı ile işim dağ bayır çamur zirve.bunlara göre siz olsaydınız ne yapardınız terios kullanıcısı olarak.ilginize teşekkürler.selamlar.

Dağ bayır çamur :smiley:
Şu anki hali ile gezebilirsiniz zaten.Daha önce dediğim gibi ağır koşullara sokmayacaksanız aracınız şu an yeterli.
Lpg sistemini taktırın.
Yakıt sarfiyatınız azalacağı içinde,çok geçmeden lastikleri değiştirme imkanıda bulacaksınız diye düşünüyorum :smiley:

teşekkürler Ömer bey.
değerli terios cular ist avrupa yakası güvendiğiniz bildiğiniz terios lpg dizaynı yapabilecek yer varmıdır...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR