Temel Dağcılık ve Kamp Malzemeleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,501
Ynt: Temel Dağcılık ve Kamp Malzemeleri

Kaz tüyü uyku tulumları sıcaklık yönünden güzel konfor sağlıyor olsalarda aşırı yüksek fiyatları en önemli dezavantajları.
Ayrıca Kaz Tüyü uyku tulumları doğa koşullarında ıslanırlarsa tüm yalıtım özelliklerini kısa sürede kaybetmektedirler.
Goretex kumaştan yapılan dış kumaşlı kaz tüyü uyku tulumları olmakla beraber bu durum fiyatlarının daha da yükselmesine vesile olmaktadır.
İmkanı olan doğa sporcusu hafiflik ve ısı performansı sebebi ile Kaz Tüyü uyku tulumu tercih edebilir.
Kumaş ve elyaf teknolojisinin gelişmesi ile kaz tüyü tulumlar ile yarışabilecek sentetik elyaf tulumlar da piyasa da bulunmaktadır.

Etiketler
Ynt: Temel Dağcılık ve Kamp Malzemeleri

Merhaba ,

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=216.0 bu sayfayı ziyaret edebilir misiniz.?

Ynt: Temel Dağcılık Ve Kamp Malzemeleri

Eğer Bu Listedekiler Dağcılığa Yeni Başlayanlar İçinse Yandık. Kaç Lira Tutacak Bunlar 100.000 Tl Mi? Kamp Malzemelerini Çıkaracak Olursak Temel Malzemeler Nelerdir?
işin Açıkçası Ben Şunlardır Düşünmüştüm:

kask:
kazma:
baton:
krampon:

bunların Dışındakiler Biraz Farklılaşıyor. Yani Çadır Ve Uyku Tulumu Kmap İçin De Geçerli Dağcılıktan Saymayalım Onları. Tamam Olmazsa Olmaz Ama Dağcılık Olmadan Kamp Da Olur. Giyim Kuşamı Da Bir Yana Bırakırsak Yukarda Saydığım Malzemelerin Dışında Gerekli Malzemeler Nelerdir? Listeye Baktığım Zaman Kaya Çekici, Buz Çekici Ve Kazma Olduğunu Gördüm. Bunlar Yeni Başlayanlar İçin Şart Mı? Birisi Bir Diğerinin İşini Göremez Mi Başlangıç İçin? Sonuçta İlk Tırmanışlarımız K-2'ye Olmayacak Değil Mi?
yukarıda Saydıklarım İçin Alternatifli Marka Önerileriniz Nelerdir?

Ünlü Maceracı Mors Kochanski Çok Güzel Bir Sözü Var
the More You Know, The Less You Carry
yani Ne Kadar Bilirsen O Kadar Az Taşırsın ;d ;d ;d

yakara85' Alıntı:
eğer Bu Listedekiler Dağcılığa Yeni Başlayanlar İçinse Yandık. Kaç Lira Tutacak Bunlar 100.000 Tl Mi? Kamp Malzemelerini Çıkaracak Olursak Temel Malzemeler Nelerdir?
işin Açıkçası Ben Şunlardır Düşünmüştüm:

kask:
kazma:
baton:
krampon:

bunların Dışındakiler Biraz Farklılaşıyor. Yani Çadır Ve Uyku Tulumu Kmap İçin De Geçerli Dağcılıktan Saymayalım Onları. Tamam Olmazsa Olmaz Ama Dağcılık Olmadan Kamp Da Olur. Giyim Kuşamı Da Bir Yana Bırakırsak Yukarda Saydığım Malzemelerin Dışında Gerekli Malzemeler Nelerdir? Listeye Baktığım Zaman Kaya Çekici, Buz Çekici Ve Kazma Olduğunu Gördüm. Bunlar Yeni Başlayanlar İçin Şart Mı? Birisi Bir Diğerinin İşini Göremez Mi Başlangıç İçin? Sonuçta İlk Tırmanışlarımız K-2'ye Olmayacak Değil Mi?
yukarıda Saydıklarım İçin Alternatifli Marka Önerileriniz Nelerdir?

o Halde Şunu Yaz Ve Kış Dağcılığı Olarak İkiye Ayıralım Ki Maliyetler Düşsün ;)
alpinist Olarak Yaz Dağcılığı Yapacaksak Yani Kaya Tırmanışı Rotalarına Girmeden Direkt Zirveye Yürümekse Amacımız Hafif Rahat Giyim (tercihen Sentetik), Yağmurluk, İyi Bir Su Geçirmez Nefes Alabilir Ayakkabı, Zirve Çantası, Kask Ve Baton Yeterlidir. Kamp Malzemesini Ayrı Tutarak Yazdım.
kış Dağcılığı İçin İse Yukarıdakilere İlave; Ayakkabınız Krampona Uygun Sert Tabanlı Olmalı, Krampon, Kar Gözlüğü, Kar Maskesi, İyi Bir Alt Katman Pantolon, Yağmurluk Yerine Tercihen İyi Bir Dış Katman Mont Ve Tozluk Gerekli Olacaktır.
malzeme İhtiyacınızı Rotanızın Ve Koşullarınızın Zorluğu Belirler ;)
şu Anda Adrenalin Kadıköy'de Lafuma'da Yüzde 50 Diğer Tüm Ürünlerde Yüzde 40 İndirim Var Diyerek Te Reklam Yapayım :smiley:

Peki aşağıdaki modellere ne diyorsunuz?

LANFUMA ECRINS 40C
HUSKY MAGNUM -15 veya HUSKY -10
DEUTER ORBIT 1100
ALPINIST -5/-10 STANDART UYKU TULUM
ROBENS TRAILHEAD 1000

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri