Temde Günlük 25 Km. Yolculuk, Bisiklet Ve Ekipman Desteği, Kredi Bin Lira

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nomadman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,221

nomadman

Yeni Üye
şahsen forumlarda soru sormak için yeni konu açanlardan hiç hazetmezken burada yeni bir konu açmış bulunuyorum. bu bölümde aradığım güncel bilgiyi bulamadığım için.

başlıkta belirttiğim üzere, hergün 20 km, tem otoyolunda yolculuk edebilirim. daha önceleri bu yolculuğu iett ile yapıyordum. güzargah bisikletle gitmeye uygun. lakin sportif sayılmam. düzenli olmasada günlük 2-3 kilometre yürümüşlüğüm var. bisiklet sporuna ilk defa başlayacağım. bu anlamda kendimi geliştirmeliyim kısa vadede iki planım var. ilki gelecek yaz türkiye turu, ikincisi, sonraki yaz avrupa turu. ekipman ve bisiklet için ayırabileceğim para 1000 lira kadar. bisikleti kısa vadede tekrar değiştirmeyi istemiyorum. bu bağlamda, planladığım turlar için de uygun olması gerekecek. tur ekipmanlarını (çantalar, gps, çadır vb.) yaza alabilirim. şimdi sadece, bisiklet ve beni bu kış idare edecek ekipmana ihtiyacım var. daha doğrusu cebimdeki para yalnız bu kadarına yeter gibi görünüyor.
kendi birikimimden elde ettiğim kadarıyla bir dağ bisikletine ihtiyacım var sanırım, bu tek amortisörlü olması gerek. disk yahut v firen konusunda bir yere varabilmiş değilim. sadece ekipman yüklemeye uygun olması önemli benim için.
kron xc500
Salcano NG 303 SRD
sedona 711
salcano 270 srd
vb bisikletler olabilir gibi. bu bisikletler tercihim değil, sadece perormans olarak tavsiye edilmiş olmaları ve birkaç yıl önce fiyatlarının 700-950 lira arasında olmaları dolayısıyla yazdım. fazlaca bilgim yok, diğer tüm ekipmanlar içinde sizden destek bekliyorum.
başlıca ekipmanlar, eldiven, elbiseler, kask, sırt çantası ve diğer eklemeleriniz. iki hafta içinde almayı umuyorum tümünü.
bisiklet kadrosu olarak sanırım 16 olmalı, 165 küsür boyum.
ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Temde Günlük 25 Km. Yolculuk, Bisiklet Ve Ekipman Desteği, Kredi Bin Lira

temde bisikletle ne işin var

hangi anlamda? bilmeden gaf mı yaptık acaba? günde 25 km. kadar yol gidiyorum iett ile. güzargah uygun olunca ben de bisikletle gidebilirim diye düşündüm.

otoban demek istemedinizmi? bisikletle çıkmak yasak
kaldıki emniyet şeridini deli gibi kullanan bir sürü sürücü var canınıza yazık

evet, ne yazık ki haklısınız sanırım. yeni bir güzergâh hazırlamalı galiba. bende güzergahı haritada görünce bir heyecan hazırlığa girişmişim. yine de, yukarıdaki bilgiler dahilinde, tabi otobanı çıkararak, benim ülke ve avrupa turu yapmama yetecek bisiklet ve ekipman tavsiyesini bekliyorum.

arkadaşlar, ben forumu daha çok karavan bölümünde takip etmiştim. oradaki fikir alışverişinin, yoğunluğun burada da olacağını düşünüyordum. lakin görüyorum ki bu bölümde aradığım cevapları bulamayacağım. ilanı okuyan arkadaşlara da teşekkür ederim.

salcano 270 sv aldım 670 tlye hepsiburadadan 1000 tllik ekipman var üzerinde araştırmanı tavsiye ederim

2013-09-12 14.52.02.jpg

Abi biz yollar dar gelip emniyet şeritinden giden bir milletiz ben sağ şeritten 100le giderken emniyet şeritinden şimsek gibi beni "SAĞLAYAN" arabalar gördüm bir daha düşün derim :smiley:

Otobanlarda 40 km altında hızla seyreden motorlu ve motorsuz taşıtların kullanması yasaktır.

Aynı düşünceyle evim ve işim arasındaki 20 km bisikletle gitme kararımı hayata geçirdim. Ama uzun sürmedi bu hevesim. Hayvani sürücüler başetmek zor. Bisiklet tercihiyse önce size göre bir şeymi diye sınayacak bişeyler bulun. emanet, kiralık vs. ihtiyaçlar kullandıkça kendini gösterecektir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri