vosdost' Alıntı:Pmr telsizlerin sehir icinde nasil tepki verecegini tahmin edemiyebilirsiniz.
Durdugunuz yerden 100 mt ileride arada
4 katli bir bina oldugu icin gorusme yapamiyabilirsiniz.
Iki tane sifir aselsen cobra marka pmr telsizi aldim.
Bir bina yuzunden 100 mt de bile is gormuyor.
Cevrenizde pmr telsizi olan biri varsa gorusmek istediginiz mesafede test edin ve ona gore pmr telsiz alin.
KEMALS42' Alıntı:evet arkadaşlar,bu konuları bende biliyorum elbette,çünkü bende bir amatör telsizciyim ve çok araştırdım.. ona kalırsa SANEO marka telefonlarda kullanım olarak ülkemizde yasak statüsünde olan cihazlardandır lakin hemen hemen tüm ülkede rahatlıkla fabrika saha kullanımında en geçerli cihazlardır ve piyasada her yerde bulabilirsiniz.Bende de bu cihazdan vardı ama fabrika üzeri anteni 16 mt olduğu için resmi olarak kaldırttılar. mesele bu ya zaten..
ayrıca umutkaptan 2 yıldır sorunsuz kullanılıyor vallahi.. gelen olursa haber veririm elbette sizlerede.
KEMALS42' Alıntı:Sayın arkadaşlar bu konuda bende bir şey söylemek isterim.
Amerika dan kendim Cobra CXR920 Radios getirdim.Bunu genelde avda, her türlü doğa şartlarında kullanıyorum ve çekmeme,almama gibi sorunla karşılaşmadım.Hatta denizde,Burgazz ada arkasındaki M.Marta koyu ile ada önünde barba rest. tan konuşmaya kadar Ayrıca işletmem içerisinde personel görüşmeleri için çok sayıda,Midland 900 Series 2-Way Radios ve Midland® CXT240 Radio kullanmaktayız ki, yerim samandıra askeri havaalanı arkasında olup, etrafta fazlası ile "cemmor" sinyal kırıcı çalışmakta olduğu halde arada binalarda varken en az 700-900 mt lerde çektiğine şahitim.Ve en önemlisi bu cihazların amerikadaki fiyatları buradakinin neredeyse 5/1 i dir.900 serisi 60 usd(çift) ,CXT240 larda 16 usd(çift) şarj cihazlarıda 30 usd dir.
Bilgilerinize..
umutkaptan' Alıntı:Kemal bey;
Amatör telsizci olduğunuz için bu konuda sizden daha fazla hassasiyet beklerdim.Konuyu bilmeyen birisi bu hatayı yapsa anlayabilirim, birisi amatör bandda telsiz getirip kullansa buna göz yumabilirmiyiz?
Saneo telefon satılıyor ama faturasına saneo ve çalışma frankansını yazdırabilirmisiniz?
KEMALS42' Alıntı:umut hocam,
o konuda yerden göğe kadar haklısınız.size elbette hak veriyorum..ben yasal olarak yasal cihazları kullanıyorum tabiiki.Ama Türkiye gerçeği ortada bunu ben sadece burada telafuz ettim.Zaten bir çok kuruluşta yasal olmayan cihazlar kullanılmakta.Ben şahsıma ait olan ilk mesajda avda kullandığım cihazı aracımdaki cihaz frekansı ile bağlantılı olarak orman içerisinde,dağ,tepe iletişim olmayan çukur bölge av meralarında veya ipsala sınır bölgesi gibi yunan vericilerinin bizim alıcılara yansıdığı ve iletişimi kestiği bölgelerde mecburen kullanmaktayım.Buna açıklık getireyimde bunu bilin.İşletmemde kullanılan diğer cihaz ise,elbette pmr statüsünde yasal olmayan fakat sadece iç,kendi aralarındaki görüşmelerde sınırlı izine ayarlanmış bir bağlayıcı sabit verici ile statüsü değiştirilmiş hatta bu işlemi motorola tarafınca yapılmış cihazlardır.aksi takdirde bu cihazların frekans alış sahası 15-30 mil arasıdır.Bu bana artı maliyet getirmiş olsada yaptığım budur. Amatör telsizci olmayı geçin,olmasamda yasal olmayan işlerden son derece çekinmişimdir.O nedenle pek gayri resmi işe dönüp bakmasamda,arada böyle yol gösterir gevezelikler yapabiliyorum.Özür dilerim..Biliyorsunuz, kılavuzu karga olanın.... demekki beni dikkate alan, Neymiş...? Tehlikedeymiş..
saygılarımla
umutkaptan' Alıntı:Kemal bey;
Mevzu konu başlığından uzaklaştı ama bahsettiğimiz konular kendi telsizini yapacak kişilerinde sorunu olacağını düşünerek özelden atmayıp buraya yazıyorum;
Bilgi teknolojileri kurumuna ait sinyal belirleme araçları uzunbir periyottada olsa frekans kirliliği yaratan bu cihazları bulup kullananlara cezai işlemleri uygulayacaktır.
Şimdi sizin ve işletmenizin haberleşme sorunlarına yardımcı olalım!
Avda kullandığınız GMRS/FRS cihazları okuyucularda yanlış anlaşılmaya yol açmasın "dağ,tepe,çukur da çeker jammer cihazından etkilenmez " sözleri fazlasıyla iddalıdır.Corafi konumlarına göre tek band cihazın bu bölgelerde haberleşme yapması beklenemez.
Sanırım telsizleri sürek avında kullanıyorsunuz çevirme harekatında çekiç örs taktiği kullanıyorsunuz.Sizden ricam bazılarının gitmesine müsade etmek için telsiz kullanmayın
Acil durumlar için siz zaten amatör telsizcisiniz ve ben muhabereyi sağlıyacağınıza inanıyorum.
İşletmenizde telsiz kullanımı;
PMR statüsünde yasal olmayan cihaza yasal motorola bayii bu işlemi yapana kadar sizi "OKTH" ortak kullanıma tahsisli haberleşme sistemlerine yönlendirmesi daha doğru olacaktır.
Derin saygılarımla
vosdost' Alıntı:Yanlisim varsa duzeltilmesi dilegiyle.
Telsiz elektronik bir devredir.
Bu devredeki butun parcalar birbiriyle uyumlu calisir.voltaj girisi cikis gucunu etkileyecegini dusunmuyorum.
Voltaj artarsa mutlaka bir parcaya zarar verecektir.
Ancak cikis frekansini veren elektronik parca bir ihtimal degisirse 5 watt yerine 8 watt verebilir.