Doğu.
Ana Kamp
Ynt: Telsiz Tavsiyesi, Hangi Marka Model Alınmalı ?
Haklısınız amatör telsizcilikle ilgili pek bir bilgim yok . sizden önce bir arkadasımız sağolsun sınav tarihini ve belgesiz alınamicağini belirtmiş .ben telsizi alıp yılda toplasanız 10 kere kullanıcam yada kullanmıcam ondan dolayı , cok fazla amatör telsızcılıkle ugrasan ustadlar gıbı bır bılgı sahıbı olmama gerek yok , normal kullanısını bılmem yeterlı olucaktır benım ıcın , benım ogrenmek ıstedıgım urun ve mark destegıydı sızın cevabınız pek yeterlı olmadı maalesef .
amator telsizcilikde marka olarak destek ıstıyorum kullanan arkdaslar varsa memnunlarsa hangı telsızı tavsıye ederler ?
gereksız yorumlardan da kacınalım lutfen .
saygılar ,
Doğukan ..
TA2RX' Alıntı:Telsizin menzili sormanızdan hareketle amatör telsizcilik (ya da genelde telsizler) hakkında bilginizin olmadığını anlıyorum.
Öncelikle amatör telsiz ehliyetiniz olmadan bu tür bir cihaz kullanmanın suç olduğunu hatırlatayım. Dolayısıyla cihaz almazdan önce sınava girip ehliyet almayı düşünün. Korkmayın, artık o kadar zor değil.
İkincisi telsizler konusunda bilginizi arttırın. Hangi cihazı kullanırsanız kullanın buna ihtiyacınız olacak. En azından şunu bilin: Bir telsizin menzili ÖNCELİKLE anten ve konumunuza bağlıdır. Yüksek bir konumda iyi bir antenle (bu kendi yaptığınız telden imal bir anten de olabilir) çok daha uzun mesafelere ulaşabilirsiniz. Dahası kullandığınız frekansa bağlı olarak bu mesafe dünyanın öteki ucu da olabilir. Ben kendi yaptığım tel antenle HF frekanslarda 5 W ile (yani bir el cihazının gücü kadar) Japonya'dan Brezilya'ya kadar pek çok yerle görüştüm. Hiç zor değil. Yeter ki bu konuda yeterli bilgiye sahip olun.
Başlangıç için şu dökümanı okuyarak başlayabilirsiniz:
http://www.tcswat.org/activities/EmComm/Kurumsal.pdf
Haklısınız amatör telsizcilikle ilgili pek bir bilgim yok . sizden önce bir arkadasımız sağolsun sınav tarihini ve belgesiz alınamicağini belirtmiş .ben telsizi alıp yılda toplasanız 10 kere kullanıcam yada kullanmıcam ondan dolayı , cok fazla amatör telsızcılıkle ugrasan ustadlar gıbı bır bılgı sahıbı olmama gerek yok , normal kullanısını bılmem yeterlı olucaktır benım ıcın , benım ogrenmek ıstedıgım urun ve mark destegıydı sızın cevabınız pek yeterlı olmadı maalesef .
amator telsizcilikde marka olarak destek ıstıyorum kullanan arkdaslar varsa memnunlarsa hangı telsızı tavsıye ederler ?
gereksız yorumlardan da kacınalım lutfen .
saygılar ,
Doğukan ..